Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zwrot VAT od materiałów budowlanych

kaszak

Recommended Posts

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że w związku z przyszłoroczną dziurą budżetową rząd nasz kochany zamierza zaorać zwrot VATu. Wprawdzie na razie tylko się o tym przebąkuje, ale jak cos ma być na niekorzyść obywateli to na pewno będzie. Na wszelki wypadek załatwcie VZM do końca roku.

Jak coś sie dowiem to będę meldować na bieżąco.

no to niech wypełniają, troche roboty z tym jest ....

broszura niestety nie wymienia dokładnie wszystkich materiałów , ja miałam sporo wątpliwości, trzeba dzwonic do skarbówki ....

własnie czytam ten artykuł i przyznaję, ze trochę mnie to zmęczyło - i nie ma niestety odpowiedz na wszystkie moje pytania.

Chyba zadzwonię do krajowej informacji podatkowej, ale to w przyszlym tygodniu, bo w tym masa spraw wykończeniowych. Trudno mi się nawet skupić na tych podatkach.

My też składaliśmy do skarbówki o zwrot vat-u,ale ja nie wybierałam tego co się nadaje do zwrotu, a co nie,tylko wpisywałam wszystkie faktury (no prawie) jak leci a oni sami juz sobie wybierli i sprawdzali co da sie odliczyć :roll:

Raz skaładaliśmy kaska do ns doszła teraz drugi raz skaładalismy pozostałe i mam nadz.,że tez ok bedzie

Ja probowalam skorzystac z tego spisu ale poleglam np. takiego stelazu podtynkowego geberita nie moglam nigdzie przyporzadkowac albo klej do plytek - nie zgadzal sie kod PKWiU na fakturze i w spisie :-?

Wiec chyba dam sobie spokoj i wrzuce wszystko jak leci niech sobie sami w skarbowce wybiora co chca :wink: