kaszak 07.09.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że w związku z przyszłoroczną dziurą budżetową rząd nasz kochany zamierza zaorać zwrot VATu. Wprawdzie na razie tylko się o tym przebąkuje, ale jak cos ma być na niekorzyść obywateli to na pewno będzie. Na wszelki wypadek załatwcie VZM do końca roku.Jak coś sie dowiem to będę meldować na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 07.09.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 dzieki !! wlasnie mam sie za to zabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A jak można odzyskac ten vat teraz? Tego się nie robi w rocznym zeznaniu podatkowym? Czy vat można odzyskac za prace remontowo-wykończeniowe w mieszkaniu czy tylko za materiały uzyte do budowy domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 07.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Czy vat można odzyskac za prace remontowo-wykończeniowe w mieszkaniu? Można Glazura, terakota, takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Czy vat można odzyskac za prace remontowo-wykończeniowe w mieszkaniu? Można Glazura, terakota, takie tam... nie mam ani glazury, ani terakoty, ale poszukam sobie w necie, co mogę odliczyć i jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 07.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 morfeusz1 A jak już znajdziesz to podzielisz się ze nami wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 morfeusz1 A jak już znajdziesz to podzielisz się ze nami wiedzą? się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://www.pit.pl/budowlana-vat/w broszurze sa wymienione materiały, za które można odzyskac różnice w VACIE, sa tez przykłady wypełniania WZM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://www.pit.pl/budowlana-vat/ w broszurze sa wymienione materiały, za które można odzyskac różnice w VACIE, sa tez przykłady wypełniania WZM Renia własnie chciałam wkleic ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 no to niech wypełniają, troche roboty z tym jest ....broszura niestety nie wymienia dokładnie wszystkich materiałów , ja miałam sporo wątpliwości, trzeba dzwonic do skarbówki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 no to niech wypełniają, troche roboty z tym jest .... broszura niestety nie wymienia dokładnie wszystkich materiałów , ja miałam sporo wątpliwości, trzeba dzwonic do skarbówki .... własnie czytam ten artykuł i przyznaję, ze trochę mnie to zmęczyło - i nie ma niestety odpowiedz na wszystkie moje pytania. Chyba zadzwonię do krajowej informacji podatkowej, ale to w przyszlym tygodniu, bo w tym masa spraw wykończeniowych. Trudno mi się nawet skupić na tych podatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 07.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 My też składaliśmy do skarbówki o zwrot vat-u,ale ja nie wybierałam tego co się nadaje do zwrotu, a co nie,tylko wpisywałam wszystkie faktury (no prawie) jak leci a oni sami juz sobie wybierli i sprawdzali co da sie odliczyć Raz skaładaliśmy kaska do ns doszła teraz drugi raz skaładalismy pozostałe i mam nadz.,że tez ok bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 dobrze, że wybierają ...... ja właśnie czekam na tę kasę trzeci miesiąc ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 07.09.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Można też poczytać ten wątek - skarbnica wiedzy na temat zwrotu vathttp://forum.muratordom.pl/zwrot-vat,t60493.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 07.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Renia Nam wypłacili w ostatnim dniu przewidzianym ustawą - czekaliśmy zatem dokładnie pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 załamałaś mnie a ja tak chciałam za to lodówkę kupić ..... we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 07.09.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Ja probowalam skorzystac z tego spisu ale poleglam np. takiego stelazu podtynkowego geberita nie moglam nigdzie przyporzadkowac albo klej do plytek - nie zgadzal sie kod PKWiU na fakturze i w spisie Wiec chyba dam sobie spokoj i wrzuce wszystko jak leci niech sobie sami w skarbowce wybiora co chca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 08.09.2009 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 karolinnab, jak sie dowiesz gdzie wsadzić ten geberit to daj znać, plis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Po pierwsze naprawdę warto poczytać wątek w "prawo i finanse" wrzucony poniżej przez Edybre Po drugie, jak macie problem z ustaleniem PKWiU to warto wrzucić frazę (np. "stelaż Geberit + PKWiU") do Google, znalazłem w ten sposób mnóstwo odpowiedzi, większość z wątku cytowanego powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts