Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do galerii: "Nasz domek, Atena z Korczynowa&

Recommended Posts

Dzięki za pozytywne słowa.

Tak, dawałem na parterze 5 cm a pod podłogówke 3 lub 4 cm i na to ok. 5 cm wylewki, myślę że to z powodzeniem wystarczy. Do tego dochodzi również 2 warstwy z folii izolacyjnej. Na poddaszu było dokładnie tak samo też 5 cm styropianu + 5 wylewki. Ponieważ mamy strop gęstożebrowy to styropian doskonale go wygłuszył.

Jeżeli uważasz że 5 cm to za mało zawsze możesz użyć styropianu lepszej jakości o niższej przenikalności cieplnej np: grafitowego.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Kurcze nie było mnie u Ciebie ponad miesiąc a ty takie zmiany :jawdrop:

Lecicie jak burza , ale domek wygląda pięknie ,jest taki ciepły i przytulny i te kolorki , super.

Wnioskuję że przeprowadzka lada moment , i święta już na swoim .

Gratuluję wam serdecznie tak pięknego domu i oczywiście ,kibicuję jak najszybszej przeprowadzce .

Pozdrawiam

Ania

Prosimy o więcej zdjęć Waszego cudnego domku :)

Mam pytanko, czy ścianę kolankową podnosiliście? Jak tak to o ile? I czy nad garażem zrobiłeś jakies pomieszczonko?

Dzięki Archi,

Tak, podnosiliśmy o 1,5 pustaka pianowego + wieniec, w sumie ścianka kolankowa ma troche ponad metr i to chyba optymalna wysokość, tak aby też nie stracić na wyglądzie zewnętrzym domu. Według projektu to to poddasze jest dla krasnoludków - zddecydowanie za nisko - uważam.

Nad garażem wyszła mała garderoba, czy jak ja to nazywam "domowa graciarnia". Szału niema, ale z powodzeniem można tam stanąć i poupychac troche ubrań.

Pzdr

Kurcze nie było mnie u Ciebie ponad miesiąc a ty takie zmiany :jawdrop:

Lecicie jak burza , ale domek wygląda pięknie ,jest taki ciepły i przytulny i te kolorki , super.

Wnioskuję że przeprowadzka lada moment , i święta już na swoim .

Gratuluję wam serdecznie tak pięknego domu i oczywiście ,kibicuję jak najszybszej przeprowadzce .

Pozdrawiam

Ania

Dzięki za ciepłe słowa, miło się robi na sercu więdząc, że komuś sie podoba.

Że tak powiem "Ciśniemy ile się da..." i mamy ambitny plan przeprowadzki na Święta ale to tylko założenie i jeżeli termin przesunie sie o parę tygodni czy miesięcy....to tragedii niebędzie.

Jak patrzę na te zdjęcia to też mi sie wydaję że tylko wnosić meble i gotowe.... ale jak siadam do kalkulacji czekających nas jeszcze wydatków to już tak wesoło nie jest i skręcamy się żeby nie przystawiło przed samą metą.

Pozdrawiam

Witaj,

Mam rozumieć, że jesteś z okolic Krosna?

Z drzwiami to było tak. Zamówiłem je przez firmę Świat Drzwi z Krosna przy ulicy chyba Czajkowskiego, podałem wzór, który znależliźmy w internecie z zapytaniem czy jest to możliwe do zrobienia i oni już sami o wszystko zadbali. Mają swojego stolarza czy raczej firmę podwykonawczą gdzieś w okolicach.

Kosztowały mnie one wraz z naświetlami 5300 zł, są to dzwi dębowe, sosnowe były o 900zł tańsze.

Pozdrawiam

Dobrze rozumiesz jestem nawet z tej samej gminy!!! Myślałam, że masz namiary na konkretnego stolarza u którego można od razu zamówić!! Ale myśle że odwiedzę tez Świat Drzwi zobaczę co mają do zaoferowania. Będę podglądać twój dziennik gdyż interesuje mnie jeszcze kuchnia:rolleyes:. Działasz już cos w tym temacie???

Pozdrwiam

Wpadam z rewizytą :) super domek udało Wam się wybudować,śliczne wnętrza i te drzwi wejściowe...jak już wiesz też nie ma nas na miejscu i nie raz gdy były jakieś problemy z załatwieniem czegoś na odległość człowiek myślał że może lepiej poczekać aż kaska się uzbiera,wrócić i dopiero brać się za budowę ale widzę że wszystko jest możliwe jak się tylko chce. Napewno będę tu zaglądać i kibicować w dalszej wykończeniówce,pewnie też nie jest łatwo przez ta rozłąkę ale dobrze Wam idzie.Pozdrawiam :)

• 1 month później...

Witaj,

Wygospodarowaliśmy pralnie kosztem pokoju nad garażem, tego z dwoma oknami dachowymi w projekcie. Te trzy pokoje są i tak ogromne więc niebyło problemu aby pomniejszyć jeden a takie pomieszczenie sie przyda. Postawiliśmy ściankę między górna łazienką a tym pokojem i oczywiście zrezygnowaliśmy z dodatkowego okna dachowego. To małe pomieszczenie, chyba na 1,25 m szerokie tak aby zmieściła się pralka, prasowalnica i kilka półeczek. Jest tam również wyłaz strychowy. Drzwi do pralni mają 80 cm w świetle oscieżnicy.

Niewiem czy zauważyłeś na zdjęciach ale powiekszyliśmy tez korytarz na górze.

Pozdrawiam

Czyli pralnia jest zrobiona kosztem jednego z pokoi? Przesuwałeś ściankę działową? I mam kolejne pytanka, kuchnia - czy zrezygnowałeś z tego schowka i powiększyłeś kuchnie, bo tak się zastanawiam gdzie umieścić lodówkę, my raczej zrezygnujemy z tego schowka. Następne pytanie, ile dałeś styropianu na podłogę i w sumie o ile podniosła się podłoga (łącznie z wylewkami, styropianem, parkietem czy panelami), jak wysokie masz pomieszczenia na parterze i poddaszu?

Nie przesuwalem scianki działowej - dobudowalismy nową i kosztem pokoju wygospodarowaliśmy pralnie.

Tak - niemamy schowka, taka mała spiżarnia to porażka a i kuchnia sie sporo zmniejsza. Będziemy wzamian mieli te ścianie w całości zabudowaną dużym cargo wraz z zabudowana lodówką oraz wbudowana microfalą i piekarnikiem. Montaż kuchni we wtorek, sam jestem ciekawy jak wyjdzie - zmieszcze kilka zdjęć.

Pomieszczenia byly budowane na 2.70 ale ślepak byl obnizony o 10 cm. Dałem tylko 5 cm styro i +/- 5 cm wylewki. Teraz tego żałuję bo powinienem dać min. 10-15 cm styropianu aby uzyskać duzo lepszą izolacje cieplną. Na dole doszły jeszcze sufity podwieszane na róznych wysokościach więc wysokośc pomieszczeń nie jest mniejsza niż 2.5 m w wybranych miejscach. Poddasze ma 2.40 m. tam poszło 5 cm styro + 5 cm wylewki.

Pzdr

• 3 weeks później...
Witam ponownie Kuchnia w moich kolorkach bardzo ładna, delikatna, lubię takie klimaty. rzeczywiście trochę podobieństw zauważam, więc wasz domek bardzo mi sie podoba...... Panele w salonie bardzo mi się podobają, jeśli kolor nie jest zbyt przekłamany, idealnie pasują do nas do salonu, prawie jak płytki, które mamy w korytarzu. Edytowane przez ba-sia3

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...