Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie sufitu na kolor

oz

Recommended Posts

Dziecię (córka) wymyśliła sobie pokój - łąkę - na dole zielono, wyżej niebo niebieskie i słoneczko, chmurki.. oczywiście obowiązkowo morze kwiatów... pokój jest na poddaszu (ze skosem) i nie wiem co zrobić z sufitem. Chciałam zrobić biały, ale ostatnio wpadł mi pomysł, żeby zrobić go jak niebo na ścianach, czyli niebieski, ewentualnie domalować na nim chmurki białe. Ale nie wiem czy nie sprawi to wrażenia "ciężkości" i "niskości" sufitu. Bawił się może ktoś w malowanie kolorem sufitu? Jak wrażenia?

Widziałam kiedyś coś takiego jak piszesz. Powiem szczerze, że mi się podobało, ale faktycznie niektórzy uważali, że taki sufit jest zbyt przytłaczający. Na Twoim miejscu zaryzykowałabym, lecz do koloru nieba użyła raczej wyblakłego niebieskiego koloru-taki jaśniutki błękit. Koniecznie wklej zdjęcie z efektem końcowym :)

mam u swoich córeczek coś dokładnie takiego: wszystkie ściany i sufity (skosy) pomalowane na niebiesko (dulux niezapominajka), na tym chmurki (malowałam nakładając grubo białą i niebieską farbę) i motylki (duuużo, kolorowe, różne rozmiary, szablony zamówiłam w firmie robiącej szyldy, reklamy itp), wykładzina włochata - trawiasta zieleń (z 1-cm podkładem, dla zwiększenia miękkości). Dodatkowo pod jednm skosem mam zbudowany z KG "domek" dla księżniczek, kolor - różne odcienie fioletu.

Całość wg mnie wygląda przepięknie, sprawia bajkowe wrażenie.

Dodam tylko że u mnie pokój jest bardzo duży (po podłodze 40m2) i wysoki, dlatego wybrałam ciemniejszy kolor niebieskiego, jednak wydaje mi się że dla małych pomieszczeń lepsz byłby jaśniutki niebieski.

pozdrawiam