Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

może nie ogród ale ogrodzenie

Gość Iskra1

Recommended Posts

Gość Iskra1

Mam następujący problem - okna mojego pięknego salon- kuchnio- jadalni wychodzą na tzw składzik podręczny niechlujnego sąsiada (opony, wanna, krzesło plastikowe , wychodek itp) :evil: Sąsiad jest nie do przejścia i w swoim otoczeniu nic nie zmieni. Jestem w tzw bliskiej granicy od niego-3/4 m. I mam problem. Jak się kurcze odizolować, zeby przez te okna wpadalo choć trochę swiatła?? Murek odpada bo nie chcę miec Alcatraz, drzewa 5 metrowe również. Może ktoś miał podobny problem. Zaznaczam od razu, że sąsiad sobie posprzątać nie pozwoli.

Czekam na jakiekolwiek pomysły. :-(

Ktoś ze znajomych radził, żeby dać tzw ekrany akustyczne, ale nie wiem... :(

PS. To jest północna strona świata

• 2 weeks później...

Moi znajomi mieli ten sam problem. Oni jednak zdecydowali sie na tzw. ścianę, najpierw jednak zatrudnili architekta zieleni, który zaproponował im mur składacy się z powiedzmy- samych "doniczek". Są to takie specjalne bloczki w których sadzi się rośliny ( różne). Aby miało to ręce i nogi "doniczki" te są połączone jakimś sysytemem nawadniającym. Na samej górze tej ściany posadzone są na dodatek tuje. Wysokość w sumie ma to imponującą , sąsiadów ani widu , ani słychu, widok z okien wprost bajeczny. Jest jeden tylko minus- koszty jakie musieli ponieść, nie były zbyt niskie. No ale coś za coś.

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...