izabelam78 07.09.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 WitamW marcu okazało się, że zgubiłam dziennik budowy:(((, wszelkie poszukiwania nie dały rezultatu- jak kamień w wodę. W dzienniku był wyrys geodety i wpis kier.bud.W starostwie wydali mi II tom, no i właśnie moje pytanie brzmi, jak to rozsądnie uzupełnić wpisami, ponieważ budowa za jakieś trzy miesiące dobiegnie końca i chciałabym starać się o odbiór. A nie chcę komplikacji w Nadzorze BUd. Czy ktoś mógłby mi pomóc?Dziękuję i pozdrawiamP.S.Aha i w tzw między czasie nastąpiła zmiana kier.bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 07.09.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Moim zdaniem uzupełniać w rozumieniu ANTYDATOWAĆ nie można. Dziennik ma przecież datę wydania i od razu widać, że takie wpisy to lipa. Ale wpisać (np. z datą wydania II tomu dziennika) "bilans otwarcia" z wymienieniem dat i prac, które były w zaginionym I tomie moim zdaniem można.Ale... najlepiej będzie jak sama zapytasz w PINB jak traktują taką sytuację - to najlepsze źródło informacji.A zmianę kierownika zgłoś do PINB już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 08.09.2009 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Mam jeszcze pytanko ws kier.bud. Czy w PINB jest informacja o tym jakiego "mam" kier.bud., czy to widnieje tylko w dzenniku?Pytanie związane jest z datą wpisów do dziennika, przecież nie mogąć wpisy wcześniej niż zgłoszę do PINB.Jeszcze raz dziękuję za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Zgłosiłaś przecież termin rozpoczęcia robót do PINB?A w zgłoszeniu jest podany m.in kierownik budowy,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 08.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 http://forum.muratordom.pl/jak-sie-zmienia-kierownika,t168436.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 21.09.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam W marcu okazało się, że zgubiłam dziennik budowy:(((, wszelkie poszukiwania nie dały rezultatu- jak kamień w wodę. W dzienniku był wyrys geodety i wpis kier.bud. W starostwie wydali mi II tom, no i właśnie moje pytanie brzmi, jak to rozsądnie uzupełnić wpisami, ponieważ budowa za jakieś trzy miesiące dobiegnie końca i chciałabym starać się o odbiór. A nie chcę komplikacji w Nadzorze BUd. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Dziękuję i pozdrawiam P.S. Aha i w tzw między czasie nastąpiła zmiana kier.bud. Dziękuję za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie Czy w tym II tomie dziennika trzeba zacząć od wpisu kierownika bud, czy mogą powpisywać się elektryk hydraulik itd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 22.09.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Przepraszam, że podbijam, ale zależy mi na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.09.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 tel. 081 532-29-49 i dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts