Szymi1974 07.09.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Hej, buduję nowy domek o powierzchni użytkowej 130m2. Zastanawiam się nad wyborem kominka. Będę posiadać piec gazowy do CO i CW. Proszę o informację co proponujecie- kominek z rozprowadzeniem powietrza ciepłego do pomieszczeń czy system z wkładem wodnym. Interesuje mnie konfiguracja oraz wyjaśnienie jakie są zabezpieczenia w przypadku kiedy palimy w kominku, a odbiór wody ciepłej CO i CW jest zero - nie ma zagrożenia, że woda się "zagotuje: we wkładzie?Aby nie zaśmiecać proszę o info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 08.09.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 witam.jezeli chodzi o kominek, to tylko z plaszczem, powietrze wdmuchiwane daje po nosie i szkodliwe bo fruwa kurzy montuje kominki z plaszczem z wezownica wspawana w kominku, to jest jdno zabezoieczenie. stosuje wymiennik dwie pompy i podlanczam do np. gazowego i odrazu do baniaka z woda CWU.w tym przypadku niema sie prawa zagotowac.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymi1974 09.09.2009 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Hi, to proszę o informację ile kosztowałby taki system i w co jego skład by wchodziło dla mojego domu126m2 pow. zab wg projeektu Archon "Dom w truskawkach 2" bez garażu.CHciałbym również, abyś zaproponwał jakiej wielkości i typ piec gazowy zastosować.Interesuje mnie kompleksowa usługa. Realizacja w połowie listopada.Instalacja CO po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 09.09.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 witam. kominek firmy ( byrski pol automatyczny ) 6000 zlbaniak zdwoma wezownicami kolo 3000wymiennik +pompy1500akcesoria czyli rury, zawory filtry, naczynie wyruw. 1000kominek wystarczy 14 KW.12000 zl musisz miec w kiszeni na material.piec gazowy mam dwu biegowy.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts