AskaK1719503823 07.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 I znowu mam sprzeczne rady... W jakim czasie po wylaniu wylewek można rozpocząć budowę stropu z g-k (dom parterowy) i jego ocieplenie wełną? Mija 5 tygodni od wylewek, tynki były kładzione jeszcze wcześniej. Miejscami wylewka jest jeszcze wilgotna (w małych pomieszczeniach bez okien) i czuć jeszcze trochę w domu wilgoć, ale niewiele już chyba tej wody paruje z podłogi. Wykonawca straszy, że jak teraz już zaczniemy ocieplać, to wełna na stropie wchłonie wilgoć i zrobi się z niej bagno. Oczywiście termin późniejszy na rozpoczęcie roboty mu bardziej pasuje i zastanawiam się, czy nie straszy specjalnie po to, żebyśmy nie wzięli kogoś innego z wcześniejszym terminem. I tak sobie myślę, czy jak w łazience po kąpieli mi zaparuje - a po kąpieli pary jest znacznie więcej niż teraz w naszym domu wilgoci z wylewek - to za każdym razem mam drżeć o wełnę na stropie z g-k? Coś mi się nie podoba argumentacja wykonawcy... Chcę wykańczać i mieszkać! Po jakim czasie po wylewkach Wy układaliście ocieplenie na strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 08.09.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 My ocieplaliśmy przed wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts