jaksie 09.09.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Tak sobie czytam i nachodzi mnie myśl, że zwyczajni ludzie (nie projektanci, dekoratorzy, stolarze itp.) mówiąc "wenge" mają na myśli KOLOR - po prostu ciemne meble, a i producenci nazywają wszystko co ciemniejsze "wenge" (wiadomo, że się sprzeda). Ale to tak tylko mi się pomyślało pwnie coś w tym jest, bo te okleiny często niewiele mają wspólnego z prawdziwym drewnem wenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.09.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Tak sobie czytam i nachodzi mnie myśl, że zwyczajni ludzie (nie projektanci, dekoratorzy, stolarze itp.) mówiąc "wenge" mają na myśli KOLOR - po prostu ciemne meble, a i producenci nazywają wszystko co ciemniejsze "wenge" (wiadomo, że się sprzeda). Ale to tak tylko mi się pomyślało pwnie coś w tym jest, bo te okleiny często niewiele mają wspólnego z prawdziwym drewnem wenge. Racja, mam meble wenge z Bizzarto, bo nic innego nie pasowało do mojej podłogi (dąb tasmański z ciemnymi sękami). Jest to piękne, ciemne drewno, chropowate w dotyku, które nie ma nic wspólnego z wenge obecnym na laminacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts