Gość Arturo72 20.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 zaraz panowie to ile wy tych skrzynek w instalację wkładacie? U mnie wyszły dwie,jedna do nawiewu,druga do wywiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 20.03.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Skrzynki rozgałęźne najczęściej 2 sztuki, a rozprężne - tyle ile anemostatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 21.03.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hmmm, co robi skrzynka rozprężna że się "rozprężną" zwie i czy rozgałęźna nie jest czasem "rozprężną" w jakiś dziwny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 21.03.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hmmm, co robi skrzynka rozprężna że się "rozprężną" zwie i czy rozgałęźna nie jest czasem "rozprężną" w jakiś dziwny sposób? Oj, kangaxx Ty powinieneś to wiedzieć rozgałęźna jest to skrzynka od której odchodzą kanały - najczęściej po 1 szt. na pomieszczenie rozprężna jest to skrzynka przed samym anemostatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 21.03.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 możesz podać przykłady takich skrzynek? Do tej pory myślałem, że to jedno i to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.03.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) możesz podać przykłady takich skrzynek? Do tej pory myślałem, że to jedno i to samo ... Tutaj jest cały system,rozdzielcza skrzynka to ta duża,rozprężne to te małe z dwoma przyłączeniami: http://www.evo-tec.com/EnEV-AIR/lueftung/lueftung.htm Tutaj ładnie pokazane: http://www.venticoncept.be/fotos.php?album=16 Edytowane 21 Marca 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 21.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 kerado to akurat wiem i wg mechaniki definicji rozdzielcza to też i rozprężna, natomiast rozprężna to nie rozdzielcza, jaki jest cel umieszczania przed anemostatami tych rozprężnych skoro jest rozdzielcza?że robią trochę za tłumiki to się zgodzę ale co więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 21.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Nie ma w standardzie anemostatów fi 60 lub mniejszych - a firmy na czymś muszą zarobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts