kajocik 07.09.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 WitamChciałbym zaadaptować piwnice, ocieplić i uszczelnić. Na podłodze zaraz nad gruntem sa ulozone cegly. Pytanie czy na to od razu folia styropian i wylewka ? czy chudziaka i dopiero styropian ? ta druga metoda zabiera mi dosc sporo na wysokosci ktorej i tak nie jest za duzo:/ czy moze jeszce innaczej ? Dzieki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 08.09.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Ja zdecydowałabym się na chudziak. Moim zdaniem pewniejsze rozwiązanie. Po co potem mieć problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk51 08.09.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Jaką temperaturę zamierzasz utrzymywać w piwnicy? Jeśli ma to być kilka stopni powyżej zera i nie ma ogrzewania to lepiej nie układać styropianu gdyż grunt na tej głębokości jest także źródłem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajocik 08.09.2009 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 W piwnicy zamontowałem już dwa kaloryfery, chciałbym zeby temperatura byla tam troche tylko nizsza niz w mieszkaniu, moze w pozniejszym etapie zrobie przejscie lub wlaz bo piwnica zaraz jest pod mieszkaniem. Piwnica jest niezle zaizolowana ( stare grube mury), myslalem nad izolacja od ziemi i na scianie od okien. Pytanie czy na te cegly moge na foli polozyc styropian i zrobic wylewke ? jakich problemow moge sie spodziewac nie wylewajac chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts