Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafka na telewizor LCD

Eluś

Recommended Posts

Witam jakiej optymalnej wysokości powinna być szafka i co powinna mieć.

Mebelki mam w stylu rustykalnym, co nie do końca idzie w parze z takim nowoczesnym telewizorem ale jest jak jest. Sklep z którego mam witrynkę oferuje dwa modele szafek. Obie mają 137 długości i występują w dwóch wysokościach 38 cm i 63 cm. Są zabudowane z przodu. Nie jestem pewna czy to będzie ok. Jest możliwość indywidualnego zamówienia, zrobią mi więc tak jak będę chciała. Więc dlatego pytam. Chcę zrezygnować z tych zamykanych części na rzecz półek odkrytych. Przynajmniej środkowa część. I ta wysokość , jedna wydaje się być za niska a druga z kolei za wysoka. Wiem grymaszę ale kasa taka że chciałabym być zadowolona. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Była gdzieś niedawno ta kwestia poruszana.. To wszystko zależy..a jaka by bardziej pasowała pod względem estetycznym? Zależy też czy kanapę/narożnik masz wyższe czy ciut niższe ale domniemam że normalne czyli wyższe ;) Faktycznie jakieś dziwne te ich wysokości. Jednak wydaje mi się że lepsza będzie ta 63cm. Dużo zależy też od tego czy masz jakieś zwykle kino domowe czy jakiś fajny zestaw.. amplituner + odtwarzacz DVD i może jeszcze jakaś nagrywarka nawet do tego :) Co do półek to oczywiście odkryte.

A może telewizor powiesić na ścianie i dodać mu ramę taką jak do obrazu? Będzie rustykalnie... wtedy szafka może być i wysoka i niska (zależy z jakiej odległości będziesz oglądać TV). A to czy półki odkryte czy zamknięte, to zależy co chcesz na nich trzymać - jeżeli sprzęt AV sterowany pilotem, to półki raczej muszą byc odkryte.

Widziałam to w programie dekoratorskim. Taki oprawiony telewizor. Ale u mnie odpada. Trzeba dobrać ramę itp. Bałabym się zresztą o telewizor i tak musi być szafka na pozostały sprzęt. Więc po co się tak ograniczać. A jak mi się odmieni i będę chciała ustawić inaczej mebelki .Zresztą taki nowoczesny telewizor i trochę dodatków sprawi że pomieszczenie nie będzie takie bardzo w jednym stylu zyska lekkości. Podjadę na miejsce to sobie obejrzę te szafki. Może ta wysokość nie jest taka zła.