Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik GAZOWY do zabudowy. Macie? Jaki model polecacie?

popcarol

Recommended Posts

Wprawdzie wyboru zadnego w tej kwestii (!!!!), ale ja chce gazowy bo szybciej sie piecze niz w elektrycznym, no i taniej sie piecze ;)

Zanalazlam tylko 3 modele i to dosc stare - moze ktos lepiej szuka? Badz ma taki lub inny i poleca lub wrecz przeciwnie?

zanussi ZLB 321X, ardo HC 00 M4 X, candy FLG 203 X

dzieki,

Karolina

Kup elektryczny:) naprawdę będzie lepszy. Co do candy i ardo to odradzam, co do zanussiego to jeszcze nie oglądałem więc się nie wypowiem. A co do prędkości pieczenia to się mylisz, no może jeszcze starsze modele elektryczne wolniej się nagrzewały ale obecnie już nie. Poza tym komfort użytkowania przy elektrycznym jest o niebo lepszy. A co co do modeli to z tego co mi wiadomo są tylko te trzy + jeszcze nowy model ardo z grzałką gazową i termoobiegiem(elektrycznym) czyli taka hybryda:)

Przemyśl to jeszcze... namawiam na elektryczny z tzw. "bajerami". Wśród piekarników gazowych wybór jest praktycznie żaden.. Co do szybkości - mój "elektryk" nagrzewa się do 200'C w 3-4 minuty. Poza tym w gazowym cięzko jest precyzyjnie ustawić niski zakres temperatur niezbędnych np. do wypieku bezy.

Użytkujemy Bosch'a z grillem, termoobiegiem, rozmrażaniem i funkcją "clean" (oraz z tzw. "zimnym frontem") kosztował niecałe 1300 zł.

A co co do modeli to z tego co mi wiadomo są tylko te trzy + jeszcze nowy model ardo z grzałką gazową i termoobiegiem(elektrycznym) czyli taka hybryda:)

Wlasnie ten nowy Ardo mi sie podoba, jesli go gdzies znajde i pomacam to kupie. Wszystko wlacznie z ogrzewaniem w domu mam na prad, chcialabym miec jakas alternatywe - zamarzamy, myjemy sie zimna woda a tu nie ma nawet jak herbaty zrobic ;)

. Wszystko wlacznie z ogrzewaniem w domu mam na prad, chcialabym miec jakas alternatywe - zamarzamy, myjemy sie zimna woda a tu nie ma nawet jak herbaty zrobic ;)

smiej się, smiej... nam kiedys w zimie wyłączyli prąd na prawie cały dzień. byłam spokojna, bo przeciez ogrzewanie, cwu oraz gotowanie na gazie, a tu.. niespodzianka :wink: piec grzewczy (grzeje też wodę) i tak potrzebuje "prundu" do zastartowania, a herbaty nie mogłam zrobić bo płyta gazowa ma zapalnik el. iskrowy - pierwszy raz w zyciu żałowałam, że nie palę więc ani zapałek ani zapalniczki nie mam przy sobie ;-)

smiej się, smiej... nam kiedys w zimie wyłączyli prąd na prawie cały dzień. byłam spokojna, bo przeciez ogrzewanie, cwu oraz gotowanie na gazie, a tu.. niespodzianka :wink: piec grzewczy (grzeje też wodę) i tak potrzebuje "prundu" do zastartowania, a herbaty nie mogłam zrobić bo płyta gazowa ma zapalnik el. iskrowy - pierwszy raz w zyciu żałowałam, że nie palę więc ani zapałek ani zapalniczki nie mam przy sobie ;-)

:) Mymyku - off topic - jak Twoj ogrod? W Twoim dzienniku chyba cisza;)

Pozdrawiam!

:) Mymyku - off topic - jak Twoj ogrod? W Twoim dzienniku chyba cisza;)

Pozdrawiam!

Strasznie zagoniona jestem ostatnio.. ale obiecałam sobie że do 30.09 skończymy :) w przyszłym tyg. robie wreszcie "oczko wodne", bo to mi blokowało reszte prac niestety.. no i wtedy wreszcie wkleje te nieszczęsne fotki ;-)

• 1 year później...
  • 2 years później...
  • 6 months później...
Bardzo proszę użytkowników gazowych piekarników do zabudowy o pomoc,piekarnik zamontowany będzie pod blatem,w instrukcji wyczytałam że należy w blacie zrobić otwór ,rozumiem że mam tam zamontować kratkę wentylacyjną,w życiu takich cudów nie widziałam,nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat,z góry dziękuję za odpowiedz.

• 9 months później...
Tak ja polecam elektryczny z termoobiegiem. Jakieś 10 lat temu jak kupiliśmy mamie nowy piekarnik elektryczny to się rozpłakała ze szczęścia, moja mam pracuje w kuchni, a w domu nie ma dnia kiedy czegoś nie zrobi dobrego czy placek czy coś innego upichci. Już nasze babcie używały prodiży i piekły doskonałe placki drożdżowe.