popcarol 08.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Wprawdzie wyboru zadnego w tej kwestii (!!!!), ale ja chce gazowy bo szybciej sie piecze niz w elektrycznym, no i taniej sie piecze Zanalazlam tylko 3 modele i to dosc stare - moze ktos lepiej szuka? Badz ma taki lub inny i poleca lub wrecz przeciwnie? zanussi ZLB 321X, ardo HC 00 M4 X, candy FLG 203 X dzieki, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popey111 09.09.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Kup elektryczny:) naprawdę będzie lepszy. Co do candy i ardo to odradzam, co do zanussiego to jeszcze nie oglądałem więc się nie wypowiem. A co do prędkości pieczenia to się mylisz, no może jeszcze starsze modele elektryczne wolniej się nagrzewały ale obecnie już nie. Poza tym komfort użytkowania przy elektrycznym jest o niebo lepszy. A co co do modeli to z tego co mi wiadomo są tylko te trzy + jeszcze nowy model ardo z grzałką gazową i termoobiegiem(elektrycznym) czyli taka hybryda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Przemyśl to jeszcze... namawiam na elektryczny z tzw. "bajerami". Wśród piekarników gazowych wybór jest praktycznie żaden.. Co do szybkości - mój "elektryk" nagrzewa się do 200'C w 3-4 minuty. Poza tym w gazowym cięzko jest precyzyjnie ustawić niski zakres temperatur niezbędnych np. do wypieku bezy. Użytkujemy Bosch'a z grillem, termoobiegiem, rozmrażaniem i funkcją "clean" (oraz z tzw. "zimnym frontem") kosztował niecałe 1300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.09.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A co co do modeli to z tego co mi wiadomo są tylko te trzy + jeszcze nowy model ardo z grzałką gazową i termoobiegiem(elektrycznym) czyli taka hybryda:) Wlasnie ten nowy Ardo mi sie podoba, jesli go gdzies znajde i pomacam to kupie. Wszystko wlacznie z ogrzewaniem w domu mam na prad, chcialabym miec jakas alternatywe - zamarzamy, myjemy sie zimna woda a tu nie ma nawet jak herbaty zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 10.09.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 . Wszystko wlacznie z ogrzewaniem w domu mam na prad, chcialabym miec jakas alternatywe - zamarzamy, myjemy sie zimna woda a tu nie ma nawet jak herbaty zrobic smiej się, smiej... nam kiedys w zimie wyłączyli prąd na prawie cały dzień. byłam spokojna, bo przeciez ogrzewanie, cwu oraz gotowanie na gazie, a tu.. niespodzianka piec grzewczy (grzeje też wodę) i tak potrzebuje "prundu" do zastartowania, a herbaty nie mogłam zrobić bo płyta gazowa ma zapalnik el. iskrowy - pierwszy raz w zyciu żałowałam, że nie palę więc ani zapałek ani zapalniczki nie mam przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.09.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 smiej się, smiej... nam kiedys w zimie wyłączyli prąd na prawie cały dzień. byłam spokojna, bo przeciez ogrzewanie, cwu oraz gotowanie na gazie, a tu.. niespodzianka piec grzewczy (grzeje też wodę) i tak potrzebuje "prundu" do zastartowania, a herbaty nie mogłam zrobić bo płyta gazowa ma zapalnik el. iskrowy - pierwszy raz w zyciu żałowałam, że nie palę więc ani zapałek ani zapalniczki nie mam przy sobie Mymyku - off topic - jak Twoj ogrod? W Twoim dzienniku chyba cisza;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 10.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mymyku - off topic - jak Twoj ogrod? W Twoim dzienniku chyba cisza;) Pozdrawiam! Strasznie zagoniona jestem ostatnio.. ale obiecałam sobie że do 30.09 skończymy w przyszłym tyg. robie wreszcie "oczko wodne", bo to mi blokowało reszte prac niestety.. no i wtedy wreszcie wkleje te nieszczęsne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthelemy 13.10.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Polecam, piekarnik gazowy Hotpoint Ariston FB G IX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaczka86 01.05.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Polecam, piekarnik gazowy Hotpoint Ariston FB G IX a czemu akurat piekarnik gazowy Hotpoint Ariston FB G IX ? jest maj 2013 i nadal jakos nie ma na rynku piekarnika gazowego do zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 01.05.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Ja znalazłam 6 - oprócz Hotpointa jest Ardo, Zanussi, Nardi i aż 2 modele Candy Edytowane 1 Maja 2013 przez Diedra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni474 12.11.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Bardzo proszę użytkowników gazowych piekarników do zabudowy o pomoc,piekarnik zamontowany będzie pod blatem,w instrukcji wyczytałam że należy w blacie zrobić otwór ,rozumiem że mam tam zamontować kratkę wentylacyjną,w życiu takich cudów nie widziałam,nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat,z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Tak ja polecam elektryczny z termoobiegiem. Jakieś 10 lat temu jak kupiliśmy mamie nowy piekarnik elektryczny to się rozpłakała ze szczęścia, moja mam pracuje w kuchni, a w domu nie ma dnia kiedy czegoś nie zrobi dobrego czy placek czy coś innego upichci. Już nasze babcie używały prodiży i piekły doskonałe placki drożdżowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts