rataj75 14.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a ktoś słyszał o beżowej elektrycznej? wiem, że pytanie zadaję już kolejny raz, ale liczę na to, że może ktoś, gdzieś... Tak, widziałam, wyglądała przepięknie, ale za Chiny nie pamiętam gdzie Na pewno latałam po: MediaMarkt, Jupiter, EuroAGD, po wszystkich tych wielkich. Jesteś moją nadzieją, wielkich sklepów nie mam pod ręką, ale specjalnie dla niej zrobię "wyprawę' Dziękuję Ważne ze coś takiego JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 A mi to się jednak marzy najbardziej pięciopalnikowa. Co prawda są wtedy znacznie większe ( szersze ) - nawet 79 cm, ale fajnie mieć tyle miejsca do gotowania... Czy ktoś ma może taką ? Jakie opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.09.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a wtedy piekarnik też sie zamawia taki szeroki, żeby pasował do plyty ? czy 60-tke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie, płyta osobno. A piekarnik ( elektryczny oczywiście ) też osobno, w innym miejscu i w innej szafce. Na przykład wysoko umiejscowiony - na wysokości wyciągniętej ręki. Żeby się nie schylać czy kucać zaglądając do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.09.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a ja musze miec piekarnik pod plyta, typowo, bo górnych szafek nie bedzie ani slupków ...więc różnych gabarytów można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.09.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Hmmmmmm....technicznie na pewno można... no bo niby czemu nie ? Tylko jak to będzie wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.09.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a są takie piekarniki szerokie jak te płyty 5-cio palnikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.09.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No właśnie... Musisz poszperać... Ale wiem ( na razie od sprzedawców AGD ), że takie duże płyty gazowe, pięciopalnikowe cieszą sie coraz większym zainteresowaniem bo rzekomo są bardzo wygodne : na tym środkowym "dodatkowym" palniku możesz ustawić wok lub podłużną patelnię ( np. na rybę )... Pomysł mi się podoba i przemawia do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Pięciopalnikowe są bardzo wygodne, mam taką, choć "tylko" 70tkę Piekarnik standard 60 pod płytą - wygląda... normalnie Środkowy palnik jest podwójny (są też potrójne) i ma dużo większą moc niż zwykły duży palnik. Chociaż korzystam z niego raczej rzadko, ale wtedy przydaje się bardzo ta zwiększona moc. Na co dzień bardzo wygodna jest przestrzeń na tej płycie - daje możliwość gotowania w kilku dużych garnkach czy patelniach jednocześnie, bez "przepychanki" na płycie. Już sobie nie wyobrażam przestawienia się na zwykłą 60tkę i to mimo że mieszkam sama i gotuję w zasadzie tylko dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Piekarnikow do zabudowy szerszych niz 60 nigdzie nie spotkalam, a troche szukalam. Tez na poczatku chcialam kupic okap 90 cm, plyte 5-palnikowa, a ze piekarnik mam pod plyta szukalam szerszego. Poniewaz nie znalazlam, stanelo na standardzie 60 cm. Juz wisi okap 60 cm, piekarnik wybrany, tylko ta nieszczesna plyta... Powiedzmy sobie szczerze - ile razy zdarza mi sie uzywac wszystkich 4 palnikow na raz? A co dopiero pieciu? Przynajmniej mi - rzadko Widzialam hotpoint ariston w wersji szampanskiej i ice - zadnego z nich nie kupie. Ruszty jakies mizerne mi sie wydaja... i takie zbyt nowoczesne... i na tej szybie same odciski paluchow i smugi jakies...na razie faworytem jest nadal ten smeg, pewnie dlatego ze nie widzialam go jeszcze na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Pięciopalnikowe są bardzo wygodne, mam taką, choć "tylko" 70tkę Piekarnik standard 60 pod płytą - wygląda... normalnie Środkowy palnik jest podwójny (są też potrójne) i ma dużo większą moc niż zwykły duży palnik. Chociaż korzystam z niego raczej rzadko, ale wtedy przydaje się bardzo ta zwiększona moc. Na co dzień bardzo wygodna jest przestrzeń na tej płycie - daje możliwość gotowania w kilku dużych garnkach czy patelniach jednocześnie, bez "przepychanki" na płycie. Już sobie nie wyobrażam przestawienia się na zwykłą 60tkę i to mimo że mieszkam sama i gotuję w zasadzie tylko dla siebie No właśnie, o tę wygodę mi chodzi. Męczę się już tym brakiem miejsca na mojej starej "60-tce"... Zdecydowanie wolałabym większą. No i jeszcze jak przyjdzie do przygotowania jakiegoś przyjęcia na ok. 8 - 12 osób ( mocno wygłodniałych ) to wogóle odczuwam brak następnego palnika ! A jaka masz płytę, jakiej marki ? I czy jesteś zadowolona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Tu nie chodzi o używanie wszystkich palników na raz - zazwyczaj używam 2-3 - chodzi raczej o to, że jest ich dużo wygodniej używać, jak płyta jest większa. Dla mnie te dodatkowe 10 cm szerokości to nieporównywalnie większy komfort gotowania. Ale... każdemu wg potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 16.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Otóż to. Ja też w zasadzie na co dzień używam 2 - 3 palników. Ale przyjęcia... olaboga ! Wtedy się dzieje ! Ale faktycznie, swobodna przestrzeń miedzy garnkami nawet na co dzień... mile widziana ! A jakiego producenta masz ? Nie mam orientacji za bardzo... a już tworzywo, z którego ma być wykonana to już czarna magia dla mnie. Jestem zacofana troszkę w temacie nowoczesnego AGD. Chciałabym dobrą i... taką jak w temacie wątku "łatwą do czyszczenia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ja mam właśnie smega, z taką samą powłoką jak na zdjęciu wyżej, tyle że czarny: http://lh5.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Sb0vjOAX-HI/AAAAAAAAAJE/NidWNB3Ozi4/s640/IMGP0354.JPG Tak to wygląda Czyści się rewelacyjne, jedyny feler to błyskawiczne kurzenie się - jak to na czarnym. Dla mnie ważne jeszcze było, żeby ruszty były maksymalnie zbliżone do środka palnika, tzn. żeby można było postawić mały garnek na dużym palniku I ona tak właśnie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Tu nie chodzi o używanie wszystkich palników na raz - zazwyczaj używam 2-3 - chodzi raczej o to, że jest ich dużo wygodniej używać, jak płyta jest większa. Dla mnie te dodatkowe 10 cm szerokości to nieporównywalnie większy komfort gotowania. dokładnie. ja już mam dość męczarni na wąskiej kuchni. Nawet w niedziele jak równoczesnie smażę mięso, gotuje ziemniaki i np kapustę zasmażaną lub marchew z groszkiem na gorąco to jest ciasno. Przecież muszę to podac równocześnie. A o większych imprezach nie wspomnę .... albo przed Wigilią. Nie będzie mi to przeszkadzać, że pod płytą piekarnik 60-tka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 OK pasowałby mi ten zestaw (góra i dół) tylko nie czarny, przeglądnę ofertę smega. No i na ceny popatrzę A z piekarnika jestes zadowolona ? Gazowy czy elektryczny ? zaczynam dopiero sie tym tematem interesować, fajnie, że wkleiłaś swoja kuchnie, podoba mi sie układ, lubię wykorzystywac narożnik, mam zlew w ten sposób umieszczony, jest wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ok, przekonalyscie mnie Czy jest 5-cio palnikowy gazowy smeg w kolorze kremowym / bezowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jest taki smeg w kolorze beżowym Piekarnik jest elektryczny, ale ciężko jest mi go ocenić, bo używam raczej rzadko i ciągle eksperymentuję, bo jakoś nie mogę się na tę elektryczność przestawić - konserwa jestem pod tym względem Ale na pewno nie mogę narzekać, wszystko było zjadliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 musi być ! dla mnie też beż pomału mi sie rodzi koncepcja ... plytki kremowe, plyta krem-beż, blat może beż .... ale czy to będzie pasowac do lodówki inox ? Będzie stac w kącie, nie obok kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 To gratuluję koncepcji Jakbym miała ciut więcej miejsca, to są jeszcze takie smegi 6 palnikowe (90cm), w tym jeden palnik jest podłużny. Niestety - nie wlizło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts