tomasz_wedas 24.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jeśli chodzi o okap to bierz ten z metalowy:) Z ikea. Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antywredniak 04.12.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Niestety czyścić trzeba i tutaj nie ma ideału. Maiałem różne kuchenki, i osobiście polecam stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 04.12.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Niestety czyścić trzeba i tutaj nie ma ideału. Maiałem różne kuchenki, i osobiście polecam stal. Mialam rozna kuchenki - biala, bezowa, stalowa i czarna. Jedyna, ktorej nie wybralabym ponownie to stalowa, zatem co sie komu podoba, a czyscic, niestety, trzeba kazda mniej wiecej z ta sama czestotliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antywredniak 04.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Mialam rozna kuchenki - biala, bezowa, stalowa i czarna. Jedyna, ktorej nie wybralabym ponownie to stalowa, zatem co sie komu podoba, a czyscic, niestety, trzeba kazda mniej wiecej z ta sama czestotliwoscia 1. Na "czarnym" wszelaki brud jest po porostu bardziej widoczny. 2. Inox czy czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek76 04.12.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Inox ładnie wygląda, z czyszczeniem nie mam problemu (kuchnia gazowa). Jedyny feler, że po pewnym czasie widać mini rysy, mimo używania delikatnych detergentów. Stalową mam zmywarkę. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bessi-wkurzona budową 19.03.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam, też szukam beżowej lub brązowej płyty - czy nadal polecacie Smeg?Tylko on chyba ponad 2 tys...a ten ariston ok 600zł...jest aż taki zły?czy można się na niego skusić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.05.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Miałem szklaną płytę gazową w poprzednim mieszkaniu. I jeśli szukasz czegoś, co się łatwo czyści, to nie polecam.Owszem, je się czyści bardzo łatwo, a czysta wygląda super.Ale, niestety, żeby taka płyta wyglądała super, trzeba ją czyścić co chwila, właściwie po każdym użyciu. nie przesadzam, nawet nie musi być tryskającej naokoło tłuszczem patelni z kotletami, głupie zagotowanie wody na makaron też daje na płycie wokół palnika masę siwych kropek z odparowanych kropli wody, a na tej czarnej błyszczącej powierzchni widać to mocno. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 23.05.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Assimo, czy mógłbyś wkleić zdjęcie Twojej płyty? Te gazówki widziałam wyłącznie na fotkach reklamowych, żadne realizacje z ich wykorzystaniem chyba się nie pojawiły... Byłabym bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 23.05.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Widać, chociaż rzeczywiście niewielkie focie Dziękuję Płyta wygląda rewelacyjnie! Mam w związku z jej użytkowaniem pytanie - czy zdarzają się przypalenia na powierzchni, jeśli coś co wykipi wpłynie pod garnek? I jak bardzo gorące jest to "pole odkładcze", można się nim oparzyć, czy jest raczej po prostu ciepłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek84 24.05.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Witam wszystkich,Bardzo interesuję się ostatnio tym tematem i aż założyłem konto, by móc zadać kilka pytań.Po pierwsze: proszę mi powiedzieć czy ta płyta musi mieć dostęp do gazu stałego? Jeśli nie, to na ile wystarcza jedna butla?Po drugie: jeśli nie ma tu ognia, to w jaki sposób ją "rozpalić"? Czy potrzebuje ona prądu?I ostatnie: ile palników potrzebuję dla małej rodziny? Z góry dziękuję za odpowiedź,PozdrawiamJerzy K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 24.05.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Na jedno pytanie mogę chyba odpowiedzieć - skoro płyta ma elektroniczne sterowanie, to zdecydowanie potrzebuje prądu Co do ilości palników - to zależy ile i jakiego typu potrawy gotujesz. Jeśli na obiad przygotowujesz sos, podsmażasz mięso i gotujesz ziemniaki, to potrzebujesz minimum 3 palników. Oczywiście, możesz robić wszystko po kolei - najpierw podsmażysz wszystkie kotlety, zdjemiesz patelnię i zaczniesz przygotowywać sos, ale szybko zwyczajnie trafi Cię szlag - będziesz tracić masę czasu. W tym czasie można zapomnieć o herbacie, chyba, że użyjesz czajnika elektrycznego. Assimo, dzięki za odpowiedzi Plamę mleka udało mi się przypalić nawet na indukcji - nie zauważyłam, że chlupnęłam na płytę i postawiłam garnek. Zanim odkryłam, co się stało, niestety też zrobiła się skorupka. Na szczęście zeszło. U mnie też wyświetla inny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 24.05.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Niestety za chwile wszystkie, gazowe, elektryczne czy indukcyjne będą na szkle, bo taki jest teraz trend. Nie wydaje mi się, że to jest taki duży problem, przynajmniej ja go nie widzę, a mam już dosyć stary, ale sprawdzony model AMICA gazowa i jedyne co mnie doprowadza do szału, to podstawki żeliwne. Powinni to rozwiązać, żeby schować palnik poniżej poziomu i wymyślić jakąś wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiaXX 01.06.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Witam, zdecydowałąm się na płytę gazową, na szkle ale szukam takiej ktora miałaby najbardziej dyskretny ruszt, zdjęcia płyt są zazwyczaj od góry i wyglądają super, w rzeczywostości to żeliwne rusztowanie mocno szpeci kuchnię. jak oglądam na żywo płyty w media czy innym sklepie jest zazwyczaj 10 płyt i nie wśród nich wielkich różnic, w necie jest ich setki , czy ktoś z Was trafił na taką dysktretną płytę ? oczywoście jest smeg i inne nie-marketowe płyty z wyższej półki, czasem bardzo estetyczne ale odpadają z powodu ceny. a druga kwestia to kolor, doradźcie proszę, kuchnia białą , jasno szary blat, agd w sciance meblowej czarne plus inox a co z płytą , może biała ? szara ? z drugiej strony chciałabym czarny zlew , czy płyta tez pwoinno być czarna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 03.06.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Niestety - ze względu na konstrukcje palników będzie problem z "dyskretnym rusztem" ale. niecały rok temu Hotpoint wprowadził do cennika płyty Direct Flame - póki co ich nie ma dostępnych i czekamy na nowy cennik HA. być może miały jeszcze jakieś wady "wieku dziecięcego" ale sam pomysł był dobry i w linkach poniżej masz zdjęcie płyty i zasady działania. Jeśli się nie spieszy to może warto poczekać... http://vitelmalta.com/wp-content/uploads/wpsc/product_images/PKQ644.jpg http://pl.hotpoint.eu/sprz%C4%99t_agd_h/HighDefinitionDirectFlame.do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek84 14.06.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A co powiecie na porównanie płyt SOLGAZ do produktu "Prometeusz" marki Amica?Bo słyszałem, że jest z tym jakieś zamieszanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.07.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 jaką grubość ma w końcu ta płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.08.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja się nie zgodze;)Mam płytę gazowa na czarnym szkle ,nie latam ze ścierką i nie widzę problemu-używam do mycia ściereczki z mikrofibry i płynu do szyb a palniki lądują w zmywarce i zawsze są czyste;)Poprzednio miałam białą emaliowana i nie widzę aby czyściło mi się ja lepiej od obecnej lub tą gorzej od poprzedniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszaxs 29.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam!!!Poszukuję informacji o płytach gazowych pod szkłem od osób użytkujących właśnie takie. Bardzo interesuje mnie Państwa opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 30.09.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151803-P%C5%82yta-gazowa-SOLGAZ-GPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszaxs 30.09.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?151803-P%C5%82yta-gazowa-SOLGAZ-GPC Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts