niktspecjalny 02.10.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 cieszynianka melymy z łodygamy w termomixsie(lub inny malakser).Dodajemy wodę cukier,sok z cytryny.Z tak otrzymaną bazą robimy co chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maristez 02.10.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. Bierzesz puszkę mleka kondensowanego słodzonego, gotujesz ją 3 godziny, a po wystygnięciu mieszasz z rumem (ucierasz dodając po trosze rumu) Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. Bierzesz puszkę mleka kondensowanego słodzonego, gotujesz ją 3 godziny, a po wystygnięciu mieszasz z rumem (ucierasz dodając po trosze rumu) Smacznego masa do ciasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.10.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. Bierzesz puszkę mleka kondensowanego słodzonego, gotujesz ją 3 godziny, a po wystygnięciu mieszasz z rumem (ucierasz dodając po trosze rumu) Smacznego masa do ciasta? Prawie, ale do ciasta nie z flaszką rumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 09.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. biały czy ciemny, bo jak biały to mojito: - 40 ml rumu białego - 1/2 limonki, - 10 ml syropu cukrowego lub łyżeczka cukru brązowego - świeża mięta, - gazowana woda mineralna Do szklanki wrzucamy świeżą (koniecznie świeżą!!!) miętę i ugniatamy tak żeby poczuć zapach i wycisnąć trochę soku z mięty. Dodajemy syrop cukrowy i ugniatamy ponownie. Wrzucamy limonkę pokrojoną na ósemki, ugniatamy tak żeby wydostał się z niej sok. Wlewamy rum. Dopełniamy do góry szklanki wodą mineralną gazowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.10.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Drink:-50 ml wodki-50 ml malibu-100 ml soku ananasowego-lodBardzo smaczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 17.10.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Mój ulubiony drink to strawberry tequila (przepis i fotka z gazety.pl by kikkera ) porcja na 4 kieliszki : 600gr dojrzałych truskawek 120ml tequili 180ml wyciśniętego soku z cytryny 60ml triple sec (Cointreau lub Grand Marnier) 60ml syropu z trzciny cukrowej 4 łyżki kruszonego lodu Przygotowanie: Zmiksować razem wszystkie składniki. Podawać w zmrożonych, koktajlowych kieliszkach, których brzegi można udekorować cukrem. Mozna sie uzaleznic http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/pg/ha/pu9w/sPIcuRvtAj3pQErPCX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 20.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. bo widzisz pije sie herbate z rumem a nie rum z herbatą:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a moze ma ktoś pomysł na rum bo zalegają mi 2 butelki i nie wiem jak sie za to zabrać. próbowałem z herbatą oraz pepsi ale niezbyt wchodzi. bo widzisz pije sie herbate z rumem a nie rum z herbatą:P:P Prawdziwe kakao z kieliszkiem rumu jest pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 27.10.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 najprostszy sposób: Szklanka z wódką, smakuje niezmiennie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 05.11.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Oto przepis na Malibu 2 paczki wiórków kokosowych zalać 0,7 l wódki,zostawić na 2 tygodnie,odcedzić wiórki,do wódki dodać mleko słodzone zagęszczone (dokladnie wymieszać) i rozlać do butelek Przepis sprawdzony,tylko najlepiej dodać mleko z górnej półki,bo kiedyś,jak robiłam drugi raz,to dodałam mleko z Lider Price (kiedyś był taki sklep) i nie wyglądało tak dobrze,jak z lepszym mlekiem Można jeszcze pójść na łatwiznę i do szejkera wlać 2:4 ( mam na myśli takie nakrętki stosowane do szejkerów,żeby czubek zakryć) najpierw wódki Malibu (2),a później mleko zagęszczone słodzone (4) + kilka kostek lodu i energicznie wymieszać, następnie rozlać do szklanek Oczywiście można zmienić proporcje,w zależności od tego,jak mocne ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 06.11.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Moim ulubionym jest Finlandia z sokiem z czarnej porzeczki. Do tego kilka kostek lodu i oczywiście cytrynka Możnaz pić, pić, pić.....i nic , dopiero jak się chce wstać, to coś dziwnego zaczyna się dziać z nogami Zamiast Finlandii może być także żołądkowa De Lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 06.11.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Bacardi cola cytryna/limonka To jest mój faworyt do tego może listek mięty..tylko siedzieć, siedzieć i pić.. Albo Malibu z mlekiem lub sokiem grejpfrut/pomarańcza. Proste ale pyszne Chociaż miłośnikiem drinków nie jestem to te proste zestawienia mi odpowiadają. Najlepszym rozwiązaniem jest Ruda Żołądkowa, albo De Luxe i zabawa na całego Albo osławione małpki tylko coś na głowę by się przydalo w razie przewrotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 10.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Całość skopiowana z innego forum Nie próbowałam ale wpadłam na to więc walę "to ja wam polece jeszcze cos innego, DESEREK Z %, tez super )) BEŁT NA SZTYWNO Składniki Przepis 2 litry wiśniowego bełta (tani napój alkoholowy, ludowy - tzw. nalewka, to NIE MOŻE BYĆ WINO - winne garbniki za szybko ścinają żelatynę - kaszka), 4 torebki galaretki wiśniowej (UWAGA! torebki bywają różne. Należy wziąć tyle, żeby w sumie było na minimum 2,5 l galaretki), garść ciemnych wisienek, 200 ml czystej wódki, bita śmietana w aerozolu, cukier. Za pomocą tego deseru zaskoczyłem rok temu gości pewnej Anny. Jeść się on pozwala świetnie...O! Kierowcom dać na deser coś innego! Galaretki rozprowadzić w minimalnej ilości wrzątku (najlepiej 2 szklanki). Bełt ogrzać do ok. 50 stopni (broń Boże nie zagotować). Dokładnie wymieszać z galaretkami z wodą - do chwili całkowitego rozpuszczenia, dodać wódkę. Wlać do miski, wstawić do lodówki. Wiśnie wydrylować, lekko posypać cukrem. Z zastygłego bełta formować łyżką fantazyjne porcje, przybrać wisienkami i bitą śmietaną." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 29.12.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 podnoszę temat przed Sylwestrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 30.12.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Całość skopiowana z innego forum Nie próbowałam ale wpadłam na to więc walę "to ja wam polece jeszcze cos innego, DESEREK Z %, tez super )) BEŁT NA SZTYWNO Składniki Przepis 2 litry wiśniowego bełta (tani napój alkoholowy, ludowy - tzw. nalewka, to NIE MOŻE BYĆ WINO - winne garbniki za szybko ścinają żelatynę - kaszka), 4 torebki galaretki wiśniowej (UWAGA! torebki bywają różne. Należy wziąć tyle, żeby w sumie było na minimum 2,5 l galaretki), garść ciemnych wisienek, 200 ml czystej wódki, bita śmietana w aerozolu, cukier. Za pomocą tego deseru zaskoczyłem rok temu gości pewnej Anny. Jeść się on pozwala świetnie...O! Kierowcom dać na deser coś innego! Galaretki rozprowadzić w minimalnej ilości wrzątku (najlepiej 2 szklanki). Bełt ogrzać do ok. 50 stopni (broń Boże nie zagotować). Dokładnie wymieszać z galaretkami z wodą - do chwili całkowitego rozpuszczenia, dodać wódkę. Wlać do miski, wstawić do lodówki. Wiśnie wydrylować, lekko posypać cukrem. Z zastygłego bełta formować łyżką fantazyjne porcje, przybrać wisienkami i bitą śmietaną." z takich "alkoholowych deserków" dobry jest też arbuz nastrzyknięty wódką lub spirytusem i mocno schłodzony (najlepiej na noc do lodówy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.02.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ostatnio Mojito Lubie rowniez wodeczke z czyms w stylu Red Bul i plastrem cytryny wszelkie drinki z rumem (niekoniecznie Bacardi ) i ginem Generalnie polecam drinki z cytryna zakupilismy jakis czas temu cos takiego i weekendowo wieczornie zawsze cos mieszamy. barek u nas baaaaaaardzo bogaty http://selkar.pl/1000_drinkow_i_koktajli_brandl_franz_p_85954.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karor 19.03.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Sporo odpowiedzi a temat widze że schodzi jak te drinkii ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.03.2010 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Whisky z lodem... który ma np. 7000 lat - fajnie strzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts