Ciril 26.03.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Absynt: 70% absynt, kostka cukru, mocno schłodzona woda mineralna Kieliszek z nóżką, łyżeczka do absyntu Do kieliszka wlewamy miarkę absyntu, na kieliszku kładziemy łyżeczkę do absyntu na łyżeczce kostkę cukru (jak nie macie łyżeczki do absyntu to może być koszyczek do zaparzania herbaty ). Przez kostkę cukru przelewamy bardzo powoli (tak żeby cały cukier się rozpuścił) wodę - 5 miarek. Bon Appetit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 31.08.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 faceci pijący drinki. Jeszcze tylko http://www.youtube.com/watch?v=l-ogkTe5L6I Prawdziwi mężczyźni piją ze szklanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 02.09.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Żubrzyk czyli wariacja na temat wściekłego psa. Zamiast soku malinowego jabłkowy (taki do rozcieńczania) ja używam domowego robionego z jabłek w parowniku. Zamiast czystej wódki żubrówka i w miejsce tabasco, cynamon. Do kieliszka ok. 1/3 schłodzonego soku jabłkowego, potem delikatnie po ściance żeby nie zmieszać schłodzona żubrówka do pełna i na koniec szczypta cynamonu. Pić oczywiście na raz (typowy shot) najwygodniej od razu przygotować większe "stado". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Wspomnienie wakacji:rakijawoda gazowanazamiast lodu świeże zamrożone figi. daje kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 04.09.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Czasami i owszem wypiję,np,czystą z sokiem 100% np.pomarańczowym,albo z coca-colą i do tego dwie kostki lodu.Ewentualnie lampkę koniaczku z kontkami lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 ... lampkę koniaczku z kontkami lodu. czego to ludzie nie wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 23.09.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 ja lubię tradycyjne drinki żeby nie powiedzieć banalne ale zamiast wódki zawsze stosuję spiryt. smak takiego drinka o wiele lepszy tylko trza pamiętać, że tego spirytusu to połowę dawki sie leje a uwielbiam spiryt z colą albo z sokiem pomarańczowym... i nigdy nie rozcieńczam lodem tylko wszystko wcześniej mrożę łącznie ze szklaneczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.09.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 banalne ale zamiast wódki zawsze stosuję spiryt. ... i nigdy nie rozcieńczam .. prawdziwy koneser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 27.09.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 czego to ludzie nie wymyślą miałam oczywiście na myśli ...z kostkami lodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 28.09.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 miałam oczywiście na myśli ...z kostkami lodu... Tego to się domyśliłem, literówki też się nie czepiam. Chodziło mi raczej o pomysł picia koniaku z lodem W temacie psucia trunków: Swego czasu na studiach, pracowałem w knajpce. Pewnego dnia przyszedł gość i zażądał setki Laphroaig-a 21yo z colą light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.09.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Tego to się domyśliłem, literówki też się nie czepiam. Chodziło mi raczej o pomysł picia koniaku z lodem W temacie psucia trunków: Swego czasu na studiach, pracowałem w knajpce. Pewnego dnia przyszedł gość i zażądał setki Laphroaig-a 21yo z colą light podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 06.10.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja w sumie piję sam koniak,ale pewnego razu byłam u znajomych i podali mi właśnie nie dość że z lodem,to jeszcze w dodatku z coca-colą.Sama byłam zdziwiona i jak im powiedziałam,że tak się raczej nie robi,to popatrzeli na mnie,jak na jakiegoś dziwoląga.Więc już nic się nie odzywałam.A mniej więcej orientuję się co się z czym pija.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.10.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Łyskacz (polecam Jameson) + sprite + blue curacao + lód. Wymiksować w shakerze w proporcjach wg własnego uznania. Ja daję niewiele likieru aby napój nie był zbyt słodki (no i kolor mniej przypominający Ludwika:)).K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 31.01.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 fajnym i prostym drinkiem jest połączenie wódki z Mojito Sodą z puszki - taki nowy na rynku napój orzeźwiający, dobrze się komponują no i z dwóch składników robi się naprawdę ciekawy smakowo drink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts