wg 15.12.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Witam, Sama robocizna 45 zł/mb ogrodzenia: wylewana w szalunku podmurówka(6 uskoków po 20 cm), słupki kwadratowe stalowe, dospawane metalowe poprzeczki, pomalowanie słupków i poprzeczek, przykręcenie sztachet, dwukrotne pomalowanie sztachet, zrobienie daszków z kawałków kontownika na słupkach, jedna furtka - czyli sztachety na podmurówce na gotowo. Dużo to czy mało? Za 136 mb wychodzi ok 6000 zł jak już wspomniałem robocizny (o cenie materiałów nie wspominam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirma 18.12.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 witam,ja płaciłem 25zł/mb (tego co piszesz o podmurówce) + 1zł za sztachetę mocowaną na 4 śruby. Czyli zakłądając, że sztacheta ma 10cm, odstęp pomiędzy ok 1-2cm to wychodzi ok 9 czyli za mb podmórówki z przyczepieniem sztachet 35 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 20.12.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 witam, ... odstęp pomiędzy ok 1-2cm ... Odstep dla sztachet 10 cm moze byc wiekszy - nawet 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 22.12.2003 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Ja za samą podmurówkę z wkopaniem słupków płaciłam 15zł/mb.I sądząc z czasu jaki im to zajęło jest to bardzo dobra zapłata (dla wykonawcy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts