ZŁoty Róg 09.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Planuję zrobić pętlę/opaske z bednarki na około domu do piorunochronu.Jaką grubość bednarki kupić, 25x3 mm czy 25 x 4 mm.Czy grubość powłoki cynku ma znaczenie czy się tym nie przejmować.np.z500? Na składach b.brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.09.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Planuję zrobić pętlę/opaske z bednarki na około domu do piorunochronu.Jaką grubość bednarki kupić, 25x3 mm czy 25 x 4 mm. Czy grubość powłoki cynku ma znaczenie czy się tym nie przejmować.np.z500? Na składach b.brak. http://www.ochrona.net.pl/pdf/Odgromowa_3.pdf Akkop - Siedziba firmy i hurtownia: 30-716 Kraków, ul. Przewóz 38 tel. 012-651-00-00 Ale może taniej DGM kraków, ul. Romanowicza 15 ,tel. 656 17 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 11.09.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dzięki wielkie. U mnie w okolicy nawet w składzie ze stalą brak tego towaru .Faktycznie cena w Atticu "porywa"..... w GDM dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.09.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Planuję zrobić pętlę/opaske z bednarki na około domu do piorunochronu.Jaką grubość bednarki kupić, 25x3 mm czy 25 x 4 mm. Czy grubość powłoki cynku ma znaczenie czy się tym nie przejmować.np.z500? Na składach b.brak. Bednarka 25 wydaje mi się trochę za cienka, u siebie dałem 35x4, ale ja z kolei robiłem z tego zwody do uziomu fundamentowego, do opaski może i wystarczy mniejszy. Gdzie kupić w Krakowie nie podpowiem, ale poradzę co innego - też miałem problem z kupieniem bednarki na metry, bo w składach albo nie mieli, albo jak mieli, to tylko w kręgach po 50m i nie chcieli słyszeć o cięciu. Ponieważ bednarki szukałem wtedy z paniką w oczach, bo "zaraz" miała grucha do zalewania ław przyjeżdżać, w końcu całkiem powaznie myśląc o kupieniu całego kręgu i późniejszym rozsprzedaniu go z ulicznego straganu zadzwoniłem do znajomego elektryka z pytaniem, czy nie ma jakichś ścinków. Nie miał, ale za to podał adres hurtowni elektrycznej, jednej jedynej w całej okolicy, która sprzedawała bednarkę na metry. Tak więc: dzwoń do elektryka, jak nie masz znajomego, to do pierwszego z brzegu, na podpuchę spytaj o cenę punktu przy robieniu instalacji w całym domu, o wolne terminy na przyszły rok, a na koniec rozmowy, w trybie "a jeszcze mi się przypomniało, może pan podpowie", spytaj, skąd bednarkę na metry kupić. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts