Adamusx 09.09.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam, znalazłem się w bardzo nietypowej sytuacji: po wielu miesiącach ciężkich przejść MSG (Mazowiecka Spółka Gazownictwa) zrealizowała przyłącza do sieci gazowej mojej posesji oraz kilku okolicznych działek. Sieć została wykonana i odebrana przez MSG. Podpisałem umowę z PGNiG o dostawę paliwa gazowego. Pozostała kwestia założenia gazomierza. Zwróciłem się z prośbą o jego instalację i napełnienie sieci gazem. Niestety, w międzyczasie grupa wandali zdemolowała kilka skrzynek gazowych (w tym moją), nie tyle uszkadzając same skrzynki (nie jest dużym problemem ich ponowne przytwierdzenie do betonowych postumentów) co znajdujące się w nich rury doprowadzające gaz: są pozaginane (chociaż szczelne). Monterzy odmówili założenia gazomierza i puszczenia gazu. Nadmienię, że jestem w tym momencie jedynym mieszkańcem na mojej ulicy ubiegającym się o podłączenie do sieci, reszta sąsiedztwa albo nie planuje jeszcze budowy (chociaż skrzynka gazowa i elektryczna stoją), albo ma budowę zaawansowaną w niewielkim stopniu. Kontaktowałem się zarówno z MSG (dział, który realizował przyłącza) jak i komórką odpowiedzialną za zakładanie gazomierzy: nikt nie czuje się odpowiedzialny za naprawę końcówek przyłączy, ja tego też na własną rękę robić przecież nie mogę, bo rury należą chyba do MSG?. Co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 czy to w granicach W-wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 09.09.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 za naprawę odpowiedzialny jest właściciel - kto nim jest ynika za zapisów umowy przyłączeniowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamusx 09.09.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Tak, Stara Miłosna, podlega pod gazownię warszawską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.09.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam, . Podpisałem umowę z PGNiG o dostawę paliwa gazowego. I to jest ważne zdanie. W umowie powinien być zapis o terminach ( od kiedy). Wystąp koniecznie na piśmie za potwierdzeniem odbioru do gazowni o dotrzymanie warunków umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts