Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Religia w przedszkolu

Aga - Żona Facia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dyskusja jest momentami dość głęboka (jak szambo :roll: ), ale co to wszystko ma wspólnego z zajęciami religii w przedszkolu ? :-?

Co za zdziwienie? A my są mondrzejsze od pszeczkolaków?

nie mnie oceniać czyjąkolwiek mądrość, ale może załózcie wątek - jak dokopać katolikowi, jak dopieprzyć ateiście i tam się opluwajcie co ?

tez se przyjdę popluć,ale tutaj chciałabym wysłuchac opinii rodziców, którzy bardziej lub mniej radzą sobie z ta kwestią.

Mój sześciolatek powieedział - nie pójdę tam,czy to powszechne jest wśród dzieci ?

Mój sześciolatek powieedział - nie pójdę tam,czy to powszechne jest wśród dzieci ?

JA bym chciała żeby moja 5 latka tak powiedziała - przyjamniej widac, ze Twój nie polega w 100% na tym co mówi pani w przedszkolu. U mojego dziecka powiedzieli ze się chodzi na religię (i chodzą dzieci z grupy) tez i córka choć ciagle jej powtarzam że nie musi - to chodzi.

A temu to już całkiem ...

...

Homilia wygłoszona przez biskupa Frankowskiego w Dzień Zaduszny nie pozostawia złudzeń. Biskup kremację zwłok postawił w jednym rzędzie z eutanazją, porównał do praktyk stosowanych w hitlerowskich obozach zagłady.

...

http://www.sztafeta.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1367:biskup-skrytykowa-praat-si-wycofuje&catid=83:tarnobrzeg&Itemid=200

JA bym chciała żeby moja 5 latka tak powiedziała - przyjamniej widac, ze Twój nie polega w 100% na tym co mówi pani w przedszkolu. U mojego dziecka powiedzieli ze się chodzi na religię (i chodzą dzieci z grupy) tez i córka choć ciagle jej powtarzam że nie musi - to chodzi.

W ubiegłym roku dziecie chodziło, chciał to chodził, do czau , aż usłyszał , że jest złym dzieckiem i pójdzie do piekła, bo je mieso w środę popielcową :roll: (nie chcecie wiedzieć co pani usłyszała ode mnie :oops: ).

W tym roku stanął twardo nie i koniec - powiedziałam ok, nie musisz.

Młode jest wtedy odtransportowane do grupy maluchów, bierze książkę i w kąciku sobie czyta.

Wszyscy zadowoleni :D

Ale czy tylko on tak ma?

Malka, bardzo dobrze zrobilas.

Pieklem straszyc dziecko, co to za czlowiek? :roll: I w taki wlasnie sposob wpaja sie czlowiekowi niechec do Boga. :-?

To dopiero jest grzech. :roll:

Niestety, metody wychowawcze niewiele odbiegły od średniowiecza, a przecież żył ks. Twardowski... i ks. prof. J. Tischner... :(

Dzięki ,Żelka za te słowa,bo większość się w głowę puka i mówi,że to głupota,pozwalać dzieciakowi decydowaćw tej kwestii :roll: no i że pani miała racje - bo przecież pójdzie jak postu nie bedzie przestrzegał :o :o

Dzięki ,Żelka za te słowa,bo większość się w głowę puka i mówi,że to głupota,pozwalać dzieciakowi decydowaćw tej kwestii :roll: no i że pani miała racje - bo przecież pójdzie jak postu nie bedzie przestrzegał :o :o

Mnie nawet PIĘĆDZIESIĄT lat temu (w kościele!!!) uczono, że dzieci do 7 lat posty nie obowiązują.

Mnie nawet PIĘĆDZIESIĄT lat temu (w kościele!!!) uczono, że dzieci do 7 lat posty nie obowiązują.

a mnie,że do pierwszej komunii :roll: cóż wszystko się zmienia,pewnie wola boska też :-?