Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik + mikrofala w słupku - jakie?

zygzak

Recommended Posts

Wybieram agd do kuchni i pojawił się problem - zestawienie kuchenki z mikrofalą tak, żeby w słupku wyglądały sensownie, w sensie "spójnie stylistycznie" :wink: Z samych zdjęć urządzeń w sklepach internetowych trudno coś wywnioskować, a strony producentów z reguły podają tylko bieżące modele, te sprzed roku już dla nich nie istnieją. Zaproponujcie proszę jakieś zestawy, które macie lub wiecie że pasują... Nie mam faworyta jeśli chodzi o producenta, ale nie interesują mnie takie za 10tys :wink:

Ha! Wielu z nas tu przechodziło takie dylematy. Ja wybrałam Tekę :

piekarnik taki:

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001890&categoria=CA-0000001&idioma=pl&backto=Piekarniki&nameProd=HA%20870&nameCat=Piekarniki

a mikrofalę taką:

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001245&categoria=CA-0000002&idioma=pl&backto=Kuchenki%20mikrofalowe&nameProd=MW%2032%20BIT&nameCat=Kuchenki%20mikrofalowe

Niestety nie mogę wkleić zdjęcia, jak wyglądają w słupku, bo jeszcze nie mam kuchni. Też jestem baaaardzo ciekawa i nie mogę się już doczekać.

No tak, ja zostałam uczulona przez sprzedawcę kuchni, że zanim zamówi meble, muszę wybrać wysokość mikrofalówki. Dlatego decyzję podejmowałam dość wcześnie.

my co proawda zamawialismy wzystko u jednego sprzedawcy, tzn meble i sprzęt, ale właśnie tak jak pisze saraha - to meble mają byc dopasowywane do sprzetu a nie odwrotnie

no ale zeby piekarnik i mikrofala pasowały do siebie, najlepiej wziac z jednej firmy i linii

Wybór jest duży:) bosch, siemens, teka, samsung, gorenje. electrolux, aeg-electolux , whirlpool.

Mi podobają się komplety z whirlpoola i samsunga ze względu na wygląd i dobry stosunek jakość-cena -możliwości.

Wszystko ok, ja znam te marki, chodzi konkretnie o zestawienie modeli kuchenki i piekarnika, ktore do siebie pasuja. Czesto sa w podobnych modelach drobne roznice w wygladzie, takie niuanse np. inny uchwyt, pokretlo, wyswietlacz, szklo - ale na zdjeciach tego nie widac.

Np. ten piekarnik z tą kuchenką beda pasowac? czy szerokosc tej stalowej obwodki w obu jest taka sama i one sie ladnie zejdą?

my co proawda zamawialismy wzystko u jednego sprzedawcy, tzn meble i sprzęt, ale właśnie tak jak pisze saraha - to meble mają byc dopasowywane do sprzetu a nie odwrotnie

Masz troche :wink: racji. Niemniej z wyborem samych mebli byl taki kociokwik, ze uznalem ze sprzetu jest tyle ze cos sie zawsze dopasuje. A od czego w koncu jest forum muratora... :lol:

Np. ten piekarnik z tą kuchenką beda pasowac? czy szerokosc tej stalowej obwodki w obu jest taka sama i one sie ladnie zejdą?

Mam mikrofalówkę z tej serii (tyle, że stalowy kolor obudowy - ta wklejona przez Ciebie to chyba wersja biała) i bardzo podobny piekarnik (tj. http://www.ceneo.pl/2295573 ) - obwódki schodzą się ładnie (u mnie też to było jednym z kryteriów wyboru pod względem estetyki ;) ), pasują do siebie.