katiaXX 09.09.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 może taki wątek był, trochę szukałam ale nie znalazłam, jeśli jest proszę o linka. Chcę poruszyć kwestię finansów, mamy na oku projekt, chcemy go sfinansować z kredytu ale mamy zdolność na styk z kosztorysem stan deweloperski a przecież trzeba wyposażyć kuchnię, łazienkę, zrobić podłogę etc.Mamy mieszkanie w bloku które chcemy sprzedać i pokryć część kredytu.Mam jednak pewne obawy -wiadomo kosztorys kosztorysem a życie życiem i mało komu udaje się w kosztorysie zmieścić i tak się zastanawiam, czy wszyscy inwestorzy mieli środki na sfinansowanie całej inwestycji w momencie decyzji o budowaniu? Znajomy kiedyś mi powiedział, że jak zaczynał budowę miał 1/3 potrzebnej kwoty reszta się skądś wzięła i sam nawet nie wie skąd (budował dom 4 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 09.09.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 My też mieliśmy około jednej trzeciej a reszta z kredytu. Zajrzyj do działu prawo i finanse, tam możesz znaleść to, co cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 11.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 może taki wątek był, trochę szukałam ale nie znalazłam, jeśli jest proszę o linka. Chcę poruszyć kwestię finansów, mamy na oku projekt, chcemy go sfinansować z kredytu ale mamy zdolność na styk z kosztorysem stan deweloperski a przecież trzeba wyposażyć kuchnię, łazienkę, zrobić podłogę etc. Mamy mieszkanie w bloku które chcemy sprzedać i pokryć część kredytu. Mam jednak pewne obawy -wiadomo kosztorys kosztorysem a życie życiem i mało komu udaje się w kosztorysie zmieścić i tak się zastanawiam, czy wszyscy inwestorzy mieli środki na sfinansowanie całej inwestycji w momencie decyzji o budowaniu? Znajomy kiedyś mi powiedział, że jak zaczynał budowę miał 1/3 potrzebnej kwoty reszta się skądś wzięła i sam nawet nie wie skąd (budował dom 4 lata). ja przed zakupem działki budowlanej byłem na minusie 30tys. ... dzięki budowie wychodzę na prostą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 11.09.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 my też chcemy się budować. Gotówki co prawda nie mamy, ale mamy mieszkanie. I tu pojawił się problem w banku. Nie ze zdolnością kredytową - tą mamy, a jakże! Ale właśnie z mieszkaniem - Zdaniem banku za 350 tys kredytu nie postawimy domu na tyle, żeby dało się w nim zamieszkać a na mieszkanie nie mamy podpisanej umowy kupna sprzedaży więc bank nam go nie może zaliczyć nie wiem jeszcze jaka będzie decyzja w dwóch pozostałych bankach - ale obawiam się najgorszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 11.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dawno temu w gazecie wyczytałam ankietę "ile mieliście kasy decydując się na budowę?" Nie znalazłam go tutaj. My mieliśmy 3tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts