gniezniok 09.09.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 WitamWlasnie zostalem uświadomiony ze przed etapem zrobienia wylewki procz wyprowadzenia rur pod kanalize, dobrze by bylo aby pomyslec o jakichs przepustach i tego gdzie ma byc skrzynkaJak to ugryzc? I czy o czyms jeszcze "zapomnieli" mnie poinformowac "fachmeni" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 10.09.2009 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Przepusty pod kabel zasilający, wodę, podlewanie, oświetlenie zewnętrzne, bramofon, powietrze do kominka, itd., itp.Ja zrobiłem to w ten sposób że z pom. technicznego dałem pod podłogą (wylewką) rury 100 we wszystkie strony - tak żeby kończyły się poza obrysem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.09.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Jeśli to są dłuższe odcinki to od razu wciągaj przewody.Zaoszczędzisz sobie przekleństw przy próbach wepchnięcia kabelków do poskręcanych peszli. A na tym etapie mimimum to peszel z pilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 10.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Jeśli to są dłuższe odcinki to od razu wciągaj przewody. Zaoszczędzisz sobie przekleństw przy próbach wepchnięcia kabelków do poskręcanych peszli. A na tym etapie mimimum to peszel z pilotem. Pod wylewkę nie peszel tylko normalna rura kanalizacyjna 10 cm średnicy. Wchodząca poziomo przez ścianę fundamentową, potem 2 kolanka 45 st. i kawałek pionowo do góry żeby wyszła przez podłogę. Bez problemu wciągniesz i kabel zasilający do rozdzielni i rurę wodną. Tyle że fachowcy mają rację - trzeba już zaplanować gdzie będzie wodomierz a gdzie rozdzielnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.09.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Nie wiem o jaką wylewkę chodzi, bo jeśli masz na myśli chudziak, to np ja żadnych przepustów nie dawałem. Tylko kanaliza była wcześniej zrobiona, wszystkie rury i przewody zostały położaone na chudziaku. Jedyne z czym był mały problem, to dolot powietrza do kominka. ale rozwiązałem go kładąc prostokątnę rurę, tak, że zmieściła sie w warstwie styropianowej. Ale jeżeli masz na myśli wylewkę właściwą, to robimy ją dopiero po robotach instalacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts