Piczman 10.09.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ma ktoś doświadczenie w powyższym temacie? Dziś przywożą mi meble i chcę je sam zamontować a mam ściany z betonu komórkowego odmiany 400 .Chciałbym aby były bardzo solidnie powieszone. Słyszałem że są jakieś listwy montażowe ale nie mogę nic znaleźć ,,, A może normalnie na kołkach rozporowych? Jeśli macie jakieś doświadczenia z montażem kuchni w BK i nie tylko to będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wyzwaniem dopiero to jest montaż szafek do ceramiki - przeżyłem to bo sam montowałem szafki ... A listwy - to o takie chodzi : http://sklep.pgi.com.pl/images/c_658_1114_1119_1121_1127__254944.jpg - powinny być na wyposażeniu szafek . Listwy mają tą zaletę że po powieszeniu nań szafek można dokonywać regulacji szafek we wszystkich kierunkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 10.09.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Tylko że do listwy są specjalne zawieszki montowane wewnątrz szafki - na zwykłych uszach się nie powiesi. Całość wygląda tak: http://www.intermat.pl/podstrony/16_uchwyty/txt_16uchwyty.htm.Ale warto te kilka złotych zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.09.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 u mnie na ścianach z bk szafki są powieszone na listwach - takich jak powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.09.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Tylko że do listwy są specjalne zawieszki montowane wewnątrz szafki - na zwykłych uszach się nie powiesi. Całość wygląda tak: http://www.intermat.pl/podstrony/16_uchwyty/txt_16uchwyty.htm. Ale warto te kilka złotych zainwestować. W rzecz samej - ale to jest komplet w wypadku zawieszeń na listwach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.09.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 po prosu zamiast "uszków" zawiesza się takie cuś ... żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 10.09.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 po prosu zamiast "uszków" zawiesza się takie cuś ... żadna filozofia tzn w listewce na scianie jest dziurka a w szafce haczyk... ? sorry jesli nie zrozumialem - nigdy tego nie widzialem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 10.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Szafki kuchenne na ścianie z bk odm. 400 mocowałem przy pomocy kołków rozporowych do tegoż bk przeznaczonych. Średnica 10 lub 12 mm, długość 120mm. No i wiszą sobie szafki 80-tki z ładunkiem szkła i porcelany od kilku lat. Warunek - kołki muszą być lekko "przewymiarowane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 10.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 O kurcze. A ja na zwykłe kołki rozporowe powiesiłem. Na razie wiszą. BK 600 co prawda więc może twadrszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.09.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 po prosu zamiast "uszków" zawiesza się takie cuś ... żadna filozofia tzn w listewce na scianie jest dziurka a w szafce haczyk... ? sorry jesli nie zrozumialem - nigdy tego nie widzialem... boszszsz... no logiczne, że jak coś gdzieś wystaje to musi być też gdzieć cuś wklęsłe coby pasowało listwa składa się z części mocowanej do ściany i części mocowanej do szafki ... idź do sklepu , poproś o pokazanie takiej listwy i będziesz wszystko wiedział albo se w necie obrazka poszukaj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 10.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 tzn w listewce na scianie jest dziurka a w szafce haczyk... ? sorry jesli nie zrozumialem - nigdy tego nie widzialem... Zobacz to: http://www.forum.slask.pl/oferta/akcesoria/rozne/index.html i kliknij na: listwa montażowa oraz zawieszka uniwersalna. Listwę mocujesz do ściany, zawieszkę (2 szt.) montujesz w górnym rogu w szafce. Z tyłu szafki wystaje tylko ucho od zawieszki. Szafka przesuwa się po listwie natomiast poziom i wysokość można regulować śrubą w zawieszce (regulacja do 15 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.09.2009 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 panda że ja nie pomyślałem o Tobie Tylko że Ty masz drewniane,ale chyba sposób montażu podobny nie ? Mam już te meble, są na nich te zawieszki,listwy pewnie tez gdzieś ale nie rozpakowałem jeszcze wszystkiego. Może ktoś napisać od czego zacząć i jak krok po kroku to sklecić ? Blat jest w kilku częściach i będę mógł zawieźć go żeby mi stolarz otwory ładne zrobił więc zostaje tylko ustawić "dół" a jest na regulowanych nóżkach i powiesić "górę" . Chyba dam radę co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 po prosu zamiast "uszków" zawiesza się takie cuś ... żadna filozofia tzn w listewce na scianie jest dziurka a w szafce haczyk... ? sorry jesli nie zrozumialem - nigdy tego nie widzialem... boszszsz... no logiczne, że jak coś gdzieś wystaje to musi być też gdzieć cuś wklęsłe coby pasowało ... dagula nie bądź wulgarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 przepraszam .... już nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts