FlashBack 12.09.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Proszę o pomoc w temacie wymiaru wyłazu dachowego. Interesuje mnie taki z szybą zespoloną, będzie się znajdował w połaci dachu na stryszku. W projekcie architekt narysował wyłaz 75 cm x 89 cm. Okazuje się, że nie ma wyłazów o takich wymiarach. Przekazałam projekt do wyceny dachówki i akcesoriów i widzę, że zaproponowano wyłaz o Velux Velta 45 x 73. Czy taki nie będzie za mały? Czy szerokość 45 cm wystarczy do wyjścia na dach? Na stronie Veluxa widziałam wyłaz z szybą zespoloną GTV 103 o wymiarach 54 x 83, ale będę musiała za niego zapłacić prawie 300 zł więcej. Czy warto? Dziękuję za odpowiedzi kar_ma okno z szyba? jak na wylaz to, chyba bez szyb/y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 13.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Ma być wyłaz z szybą - bo stanowi jedyne doświetlenie stryszku. Dach dwuspadowy, kąt nachylenia 42 st. Takie jak tutaj:http://www.velux.pl/Produkty/Okna_do_poddaszy/.htm?pid=H0062 Chodzi o wygodne wymiary do wychodzenia na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 13.09.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Chodzi o wygodne wymiary do wychodzenia na dach. 45 x 73 .Sobie takowy zamontowałem , jakiś tam roto z marketu... Jako użytkownik powiem tak : te 73cm jeszcze jakoś... Natomiast te 45cm to stanowczo za mało. Znaczy się mi to wystarczy , ale jakby tak przylazł jakiś opasły kominiarz ... Te 10 cm więcej (czyli 55cm) by się przydało ,szczególnie jak trzeba coś z sobą zabrać na dach - narzędzia,przedłużacz,wiadro jakie... itd. Ale znów wyłaz http://www.allegro.pl/item722701498_sir_bud_roto_wylaz_dachowy_wda_315h_74x98.html uważam za przesadę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts