Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilka nozna - reprezentaca Polski

maysee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539,title,De-Zeeuw-zdradza-smutne-tajemnice-kadry,wid,11502197,wiadomosc.html?

De Zeeuw przyznaje, że słyszał o imprezach zorganizowanych przez piłkarzy po meczu z Irlandią Północną a także w Mariborze, tuż przed spotkaniem ze Słowenią. - Wiem, że piłkarze poprosili Beenhakkera o możliwość wyjścia na dyskotekę, Leo odmówił. Tłumaczył im mniej więcej tak: a co powiecie im mniej więcej tak: a co powiecie po latach swoim dzieciom i wnukom? Że nie pojechaliście na mundial do Afryki, bo musieliście iść do dyskoteki? Zrozumcie, walczycie o życie. Niestety, nie do wszystkich to dotarło - opowiada menadżer kadry.

De Zeeuw opowiedział także o skandalicznym zachowaniu działaczy PZPN wobec piłkarzy i trenera Beenhakkera. - Nie może być tak, że drużyna wybiega na rozgrzewkę, wraca do szatni, a tam jak zwykle bardzo zmęczony pan Olkowicz w towarzystwie pana Bugdoła i Laty. I coś mówią do zawodników, że Leo cieszy się zaufaniem zarządu. Nie może być tak, że pan Placzyński, który jest w PZPN najważniejszy, na lotnisku w obecności dziennikarzy atakuje Jacka Krzynówka. Nie jest normalne, że pan działacz Greń zaprasza do hotelu kadry w Bydgoszczy znajomych, którzy plują na nas i głoszą, że ja z Leo handlujemy piłkarzami

brzoza

spać nie możesz ? :D

Barbossa - mogę, mogę :D

chciałem tylko dokopac Greniowi ... http://www.sport.pl/pilka/1,65032,5851214,Wybory_w_PZPN___Kazimierz_Gren__czyli_jest_sobie_prezes.html

a seio to powodem mojego niespania jest albo dobry film / np. puls wyświetla "Goło i wesoło" o wpół do pierwszej/ albo zajadły komar brzęczący nad uchem /lubie spac przy otwartym oknie/

pzdr :wink:

No i w czym problem? „Nasi Chłopcy” zagrali na swoim zwykłym poziomie. Większość z nich [są jednak wyjątki] to niedouczeni w sensie sportowym [technika, taktyka, kondycja!!!] amatorzy, którzy sami uważają się za profesjonalistów. I nie jest to ich wina. Lepiej zapowiadający się junior grający w n-tej lidze dostając szansę gry w ekstra klasie [co za określenie!?], utwierdzany jest w tym, że jest talentem na miarę Ronaldo i mamiony niezłą kasą. Ci, co wyróżniają się na tle przeciętniaków z naszej reprezentacji dostają szansę zagrania w lepszych lub gorszych klubach europejskich i wtedy okazuje się, że ich poziom sportowy predysponuje ich do siedzenia na ławie lub zgoła na trybunach. A że nie mają ambicji pracować na miejsce w pierwszym składzie, to zadawalają się tym co osiągnęli, przedkładając rozrywkowy tryb życia nad rzetelny trening. I –powtarzam - nie jest to wina tych młodych ludzi. Takie wzorce otrzymali w polskich klubach [gdzie lepiej mecz kupić niż powalczyć na boisku]. I jeszcze jedno: winą Beenhakkera, oprócz beznadziejnej taktyki dobieranej na mecze, jest nieumiejętność zmotywowania piłkarzy. Jeżeli dla niego ważniejszy był klub w Amsterdamie niż reprezentacja...

brzoza film można nagrać a w oknach zamontować moskitierę. :lol:

• 4 weeks później...

Ja nie idę.

Pierwszy raz od .......................no nie pamiętam już od ilu lat.

Naprawdę.

Żal mi, kusi mnie, ale skoro ma to byc jakiś znak dla PZPN to nie idę.

Zresztą cena zaporowa biletów, które mają karmić związek - nie,nie...

Nie idę.

Trudno.

Ostatni mecz na śląskim, potem dłuuuugi remont, trudno.

Nie idę

Wole wydać kasę na ligowe i na moje pobliskie A-klasowe.