Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilka nozna - reprezentaca Polski

maysee

Recommended Posts

Jak w temacie. Jakie sa Wasze opinie. Czyja to wina, kto ponosi odpowiedzialnosc? Wydaje mi sie, ze dziennikarze sportowi bardzo latwo zrzucaja calo odpowiedzialnosc tylko na Benhakera. Czy tak trudno zauwazyc, ze po prostu takich mamy pilkarzy? Jak wygladaja eliminacje klubowe polskich zespolow z ostatnich lat (procz dobrego wystepu Lecha w zeszlym sezonie?).No jak to wyglada? Wisla z Levadia, Legia - Brondby, Polonia - Breda, trzeba wymienac dalej zeszle sezony? Ilu Polakow gra w nasilniejszych ligach europejskich? Premiership? Kuszczak mial byc drugim bramkarzem po Van der Sarze ajest trzecim po Fosterze. Boruc gra w jednej z najslabszych lig w Europie. Gdzie Wlochy i Hiszpania? Nie chodzi mi o zawodnikow grzejacych lawy ale o pelnowartosciowych pilkarzy lig europejskich. To co, przyjdzie Smuda albo inny Kasperczak i kim ma grac? Ebim ktory nie gra w klubie, starym i zmeczonym Krzynowkiem czy Lewandowskim, ktoremu woda sodowa do bani uderzyla? Nie chce bronic dziadka Leo bo pewnie tez popelnil kilka bledow. Pozdrawiam.

http://img143.imageshack.us/img143/6267/afryka.jpg

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość coolibeer
Brożek ty lamo i reszta to samo... Nic dodać nic ująć :) Jak usłyszałem że połowa naszych reprezentantów nie gra grzejąc ławę to padłem ze śmiechu bo widać było że jesteśmy o krok za przeciwnikiem. Żenada

Jak w temacie. Jakie sa Wasze opinie. Czyja to wina, kto ponosi odpowiedzialnosc. Wydaje mi sie, ze dziennikarze sportowi bardzo latwo zrzucaja calo odpowiedzialnosc tylko na Benhakera.

A co to Benhaker bramki strzela ? Mi się zawsze wydawało, że to jednak piłkarze.

Na szczęście istnieją jeszcze 'pewniaki', bo wczorajsze zakłady mogłyby się skończyć zupełnie tragicznie.

a moim zdaniem najwyższy czas na gruntowne zmiany... kurator w PZPN, rozgonić towarzystwo dorobkiewiczów, którzy i tak do RPA się wybierają "obserwować i się uczyć"...

potem nowy statut, nowy związek, nowe podejście...

pewnie UEFA nas zawiesi, ale i tak nie mamy drużyn w pucharach i nie gramy eliminacji przez najblizsze blisko 3 lata... wiec najlepsza chwila na takie posunięcie...

jakies wstrząsniecie ekstraklasą...

a potem trener który stworzy młody i głodny gry zespół do ME 2012

rozmarzyłem się co... :o :oops:

i tak zostanie tak jak jest... kopacze i my kibice, wieczni optymiści 8)

ilu Polaków tylu selekcjonerów ;)

ale do rzeczy oczywiście, że nie odpowiada tylko Beenhakker.

Wina po jego stronie to system gry z jednym napastnikiem, to "zabójstwo" futbolu.

A co do żelowych panów kopiących piłkę to szkoda się wysilać. Rozumiem że można przegrać, to tylko sport ale taki styl gry był delikatnie mówiąc niegodny zakładania koszuli reprezentacyjnej.

Moje przemyślenia na gorąco:

1) Znowu błąd polskiego rządu/prezydenta*

Mecz był na wyjeździe, okazja wyborna, należało po meczu podjąć męską decyzję i nie wpuszczać darmozjadów do kraju. Reset i ruszamy od nowa.

2) reprezentacyjna stara gwardia emerytów futbolu nie miała motywacji do wygrania meczu ponieważ nie oni będą grali w Mistrzostwach - ewentualny awans oznaczałby kasę ale już nie dla nich, więc po co podejmować wysiłek?

3) być może polskim piłkarzom wystarcza pewien poziom zarobków i dlatego nie mają chęci do pracy nad sobą? Wskoczy taki do reprezentacji, zagra mecz lub dwa na dobrym poziomie, trafi do zagranicznego klubu na ławkę za 300-800k euro, zarobi w dwa lata dwie nasze bańki i cześć. W Polsce, przy odpowiednim gospodarowaniu, będzie ustawiony do końca życia, no i nadal przecież będzie wyciągał kasę od reprezentacji!

4) może wzorem premii bankowych w usa, należałoby opodatkować wynagrodzenie za porażki 90% podatkiem?

5) biedni Kibice! Wydają masę kasy na bilety/dojazdy/oprawę/stroje, o piłkarzach i do piłkarzy z pełnym szacunkiem, a takie nagrody ich spotykają...

*zależy kto jaką opcję polityczną woli

to ja coś pokażę.

Jak wchodziłem z "młodym" na stadion to myślałem że tylko on w takiej pozycji (kontrola plecaka) przed bramą będzie stał.

Nie podejrzewałem że piłkarzyki będą na boisku stali tak samo.....

http://foto1.m.onet.pl/_m/b32fea94f672cf923696492007988d2d,10,19,0.jpg