Jarek.P 10.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Być może z cyklu głupich pytań, ale niech tam...Zabieram się właśnie za hydraulikę i takie mam pytanie: na jakiej wysokości wyprowadzić ze ściany rury prowadzące do reszty instalacji z domu? Konkretnego typu pieca jeszcze nie wybrałem, ale na pewno będzie to wiszący jednofunkcyjny kocioł gazowy i do tego stojący na ziemi zasobnik, całość ma być u mnie zamontowana w narożniku pomieszczenia, rury do tego miejsca mają mi wyjść z szachtu instalacyjnego znajdującego się za jedną ze ścian tego narożnika. I teraz moje pytania:- na jakiej mniej więcej wysokości wyprowadzić te rury? Ile ma przeciętny zasobnik 100-150l, a na jakiej wysokości zwykle instaluje się piec?- czy wyprowadzać je totalnie w narożniku, czy też raczej na ścianie, w pewnej odległości od narożnika?Pomieszczenie będzie miało charakter gospodarczy, więc instalacja pieca nie musi się sprowadzać do dwóch lśniących niklem kolanek pod piecem, drugim końcem niknących w ścianie, ale i nie chciałbym, żeby tam potem robić jakiś wściekły labirynt, a niestety te wyjścia z szachtu muszę zrobić już teraz, nie mogę z nimi czekać na piec. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 10.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ze swojego doswiadczenia moge doradzic, ze spalinowy jak najwyzej, ja nie przemyslałem i bede mial problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.09.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ze swojego doswiadczenia moge doradzic, ze spalinowy jak najwyzej, ja nie przemyslałem i bede mial problem.... OK, dzięki, ale tu mi raczej o hydraulikę chodziło J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.09.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Hop hop, ktoś pomoże? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts