kasiulakp 24.10.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Wiesz... ja też myślę,że nie mogą zrobić tak,że po prostu nas przesiedlą i dadzą tyle ile wart jest dom. Przecież, nowa budowa, nowe miejsce wszystko kosztuje więcej niż włożyliśmy w ten dom. Ogólnie staram się pozytywnie o tym myśleć Wiem,że ludzie wychodzą na takich sprawach lepiej, ale z drugiej strony boję się,mieszkamy w kraju w którym władze i tak robią co chcą, i mogą nas po prostu zrobić w balona. A,że muszą przesiedlić ponad 32tyś ludzi to spore odszkodowania muszą wypłacić... no nie wiem sama co na ten temat myśleć. Najlepiej na razie nic nie myśleć, tylko skończyć dom i wprowadzić się do niego... a co potem to się zobaczy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 24.10.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ooo... Celinko rozpoczęłam 4 stronę pogaduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 wlasnie napisalam na poprzedniej stronie.na pewno bedzie wsio ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 25.10.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ooo nwa kolejna strona kasiulakp Masz racje na razie trzeba zyc na biezaco - nie ma co się zamartwiać na "zaś". Ale mysle że jesli to dojdzie do skutku to ułozy sie pozytywnie z korzyścia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katewine 26.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Igor_Celina, patrzę na zdjęcia okolicy i wydaje mi się, że będziemy sąsiadami. Piękny dom, piękne wnętrza, podziwiam. mam pytanie o wannę - co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 26.10.2009 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 katewineWitam, wanna to Polspa Froja bez hydromasazu http://www.poolspa.pl/pl/show/product/nr/4/id/22/f i gdzie mieszkasz/budujesz sie skor widoki wydają Ci sie znajome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katewine 28.10.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Dzięki za namiary na wannę. mój mąż, który jest rozpoznawaczem widoków twierdzi,że wasze są z okolic Mystkowa, a my trudzimy się nad budowaniem w Kunowie. teraz mieszkamy nieco niżej czyli w Saczu, ale uparcie wspinamy się do widoków. przy dobrej pogodzie to i Taterki widać, z naszej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 28.10.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 katwine t dobre oko ma twoj mąż a z Taterkami u nas tak samo przy dobrej widoczosci widac pięknie. A Wasza budowa gdzies przy głównej dordze? Bo te znam na pamiec i sledze postepy jadac do domu POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katewine 29.10.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 katwine t dobre oko ma twoj mąż a z Taterkami u nas tak samo przy dobrej widoczosci widac pięknie. A Wasza budowa gdzies przy głównej dordze? Bo te znam na pamiec i sledze postepy jadac do domu Nie odbijamy od drogi, jadąc od Sącza w lewo, koło boiska sportowego, które niedawno zyskało ogrodzenie. Tam dużo nowych domów powstaje, ale jakoś jeszcze spokojnie i cicho. A nawet sarenki nas odwiedzają. Na kawę jeszcze nie zaprosimy, bo trochę łyso u nas tzn stan zamknięty, ale nie tknięty wykończeniem. Choć przepraszam, mamy kominek gotowy! Pozdrawiam więc sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 29.10.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Ewelinka cześć widziałam że pytałas tez w komentarzach do dziennika ale mam nadzieje ze tu tez jeszcze zagladniesz Paneke to http://www.kronooriginal.pl/go.live.php/PL-H5/produkty/P22818/kronostep-narrow.html krono vintage a kominek jes z trawertynu - kamien docety na wymiar połączony tylko w jednym miejscy na kancie z lewej strony. Pozdrawiam popytałam trochę apropos tego trawertynu i kamieniarze mi mówią że to niby kruche i delikatne. ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć..... czy Wam trawertyn polecił ktoś kto zajmuje sie budową kominków? jak się ten kamień zachowuje - czy nie ma jakiś pęknięc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 29.10.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 ja sie nadziwic nie moge jakie pomysły, porpstu cudo, ciekawe ile to wszystko kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 29.10.2009 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Ewelinka głupot Ci jakichs naopowiadali Kominek robila nam firma która na lokalnym rynku istanieje juz kilkanascie lat. Nie sadze zeby kamien byl kruchy - nie zauwazylam tego ani przy montazu ani teraz w trakcie uzytkowania - a kominek juz kilka razy "dostal w twarz" ze tak sie wyraze przy okazji wykanczania domu i sladów nie ma. Płyta jest gruba - u nas ma 10 cm szerokosci. Nie wiem jaki Tobie pokazywali ale nasz jest gładki bez porów poniewaz wszystkie "dołki" zostaly zalane jakąś specjalna zywicą i wypolerowane - kamien sie błyszczy i jest latwy w utrzymaniu czystosci. niutek pomysłów było baaardzo dużo ale trzeba bylo sie na cos zdecydowac i wyszlo tak jak wyszlo. Milo ze sie podoba. A koszt .... nie wiekszy niz kazdego z nas kto buduje tutaj na "forum" Wszystko jest w granicach rozsadku - elementem jedynym z wyzszej półki że tak sie wyraze jest moim zdaniem kominek. Reszta normalna Jedyne co starałam się zrobic to dobrac tak wszystko (zwlaszcza na dole) zeby d siebie pasowało i nie "gryzło" się. Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 30.10.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ewelinka głupot Ci jakichs naopowiadali Kominek robila nam firma która na lokalnym rynku istanieje juz kilkanascie lat. Nie sadze zeby kamien byl kruchy - nie zauwazylam tego ani przy montazu ani teraz w trakcie uzytkowania - a kominek juz kilka razy "dostal w twarz" ze tak sie wyraze przy okazji wykanczania domu i sladów nie ma. Płyta jest gruba - u nas ma 10 cm szerokosci. Nie wiem jaki Tobie pokazywali ale nasz jest gładki bez porów poniewaz wszystkie "dołki" zostaly zalane jakąś specjalna zywicą i wypolerowane - kamien sie błyszczy i jest latwy w utrzymaniu czystosci. Pozdrawiam[/b] a powiedz czemu się zdecydowaliście na trawertyn a nie np. granit? mówisz 10 cm szerokości - a może chodzi Ci o grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 30.10.2009 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ewelinka oczywiscie mialoo byc grubosci Granit kojarzy mi sie z nagrobkami a tak serio to po prostu Pan od komikow zaprowadzil nas w miejsce gdzie trzymaja wszystkie kamienie (marmury itp.) i po prostu nam sie spodobal wlasnie ten. Widzielismy wczesniej u kolezanki tez trawertyn tylko bardziej zołty - płyta na kominku jest o wymiarach 1,20 m na 2,0m gigant i nic się nie dzieje. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DP1982 05.11.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam, Dołączam się do zachwytów nad Waszymi wnętrzami jak i widokami za oknem. Kocham góry, a te widoki cudo Mam jednak pytanie dotyczące (jak mniemam) świeczników przy kominku!!!Te dwa kielichy z małą zielona zawartością, bardzo proszę GDZIE MOŻNA TAKIE CUDO KUPIĆ?????Od jakiegoś czasu próbuje wyśledzić na stronach internetowych ale nigdzie nie ma, chyba, ze za mało jeszcze szukałam ale widząc je u Was mam przynajmniej świadomość, że istnieją Jeśli to możliwe to bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 05.11.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 DP1982 witam w naszych progach. Kielichy dostalam. Przyjechaly z Oswiecimia wiec nie wiem dokladnie gdzie byly kupione poniewaz to był prezent (wlasnie Kasia-dzieki raz jeszcze jesli tu kiedys zagladniesz ) Ale widzialam niedawno u mnie w miescie w takim dziwnym sklepie niby hurtownia ze szklem sloikami garnkami itp. Dokladnie takie same cena byla o ile dobrze pamietam cos kolo 40 zl sztuka. Nieststy ten sklep nie posiada strny internetowej ani nic wiec jesli bys sie wybierala w okolice Nowego Sacza to napisz podam i namiary. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DP1982 06.11.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Serdecznie dziękuję za odpowiedź, mam ostatnio fazę na szkło i wszelkie dodatki szklane więc poszukuję fajnych okazów. Twoje niesamowicie mi się podobają i pasowałyby do mojej koncepcji. Ale niestety do Was ma oj daleko daleko Jeszcze raz serdecznie dziękuje. Masz śliczny dom. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 06.11.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Hej... a co tu tak cicho?? zawsze na bieżąco dodawałaś zdjęcia i gatki się kleiły... co nikt tu nie zagląda?! No to ja coś napiszę: Dzisiaj aż zakipiałam ze złości . Zamówiłam wannę narożną ze sklepu internetowego. Ale oczywiście zanim zamówiłam napisałam maila z pytaniem ile czasu będę musiała czekać. Napisali,że 2-2,5 tyg. No to super pomyślałam... za taką cenę się opłaca, bo wszędzie droższa i też trzeba czekać około 2 tyg. Po złożeniu zamówienia w niecały tydzień zadzwonili,że zamówienie jest skompletowane( zamówiłam też baterie do wanny, prysznica i umywalki) i lada chwila zostanie to do mnie wysłane WOW... super, pomyślałam bo nie spodziewałam się,że tak sprawnie to pójdzie. Ucieszyłam się tym bardziej,że glazurnik umówiony, czeka na cynk kiedy wanna będzie,żeby zaczął. No ale... i tu zaczynają się schody... po ponad tyg. od telefonu,że zamówienie jest gotowe nadal ani widu ani słychu wanny. No więc wysmarowałam do nich kolejnego maila z zapytaniem kiedy planują mi ją przywieźć. Pani w kilka godzin odpisała,że planowana dostawa jest na 4.11.09... już się trochę "podkurzyłam" że tak powiem że przecież dzwonili,że jest gotowe a po półtora tyg. nadal nie wysłane?? No ale zacisnęłam zęby i czekam cierpliwie do środy. Poinformowałam mamę,żeby była w domu i miała przy sobie kom. bo kierowca godzinę przed przyjazdem zadzwoni do niej,że jedzie i ona ma odebrać wannę. Więc moja mama jak ta głupia, siedziała cały dzień w domu. Pan kierowca zadzwonił do niej... ale po 19 godz. że nie wyrobił się i dzisiaj jej nie przywiezie ale przeprosił i powiedział,że na czwartek ją dostarczy. W czwartek... znów cały dzień czekała i czekała i czekała. NIC Ja byłam w pracy, więc zadzwonić do nich nie miałam jak bo numer miałam na kompie w domu... A poza tym myślałam,że może koło 19 jeszcze ją przywiezie. Ale ja głupia, naiwna Pani z firmy raczyła napisać mi maila o 21 wieczorem,że jednak mi tej wanny nie przywiozą teraz tylko dopiero 10.11.09 Dzisiaj rano zadzwoniłam tam z wiązanką, a pani powiedziała,że niepotrzebnie to do niej mówię, bo ona jest w sekretariacie, a za to odpowiedzialna jest inna pani z działu logistyki, która ma wolne. A poza tym logistyka jest zamknięta na weekend bo mają inwenturę Opierd... z góry na dół,że żarty sobie ze mnie robią i że jeśli oni tak klienta robią to ja im opinię niezłą wystawię!! A pani na to,że w poniedz. przekaże koleżance moje żale i ona w poniedz. do mnie zadzwoni z wyjaśnieniami. Więc poinformowałam ją grzecznie,że ma się wypchać wyjaśnieniami bo mnie one nie interesują,że mnie nie obchodzi jak ale wanna ma być u mnie w poniedz.jak dla mnie to mogą ją teleportować i,że łaski mi nie robią bo ja nie dostaję od nich prezentu za który mam być wdzięczna, tylko płacę sporą kasę za to wszystko i za transport też... na szczęście zapłata ma być przy odbiorze... bo pewnie bym się zamartwiała,że zapłaciłam im prawie 3000zł. a oni mnie w konia robią ale się zeźliłam... jakbym mogła tam pójść i zrobić zadymę, pewnie by mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.11.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 koniecznie wystaw im negatyw.dziady.i dokladnie niech mama obejrzy towar.wlasnie co tu tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 08.11.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 cicho tu bo czasu jakoś mało a w sumie jesli chodzi o wykanczanie domu to nic nowego nie pzybyło. Na razie mamy przestój kasiulakp niestety tak to jest z fachowacami i dostawcami - mało jest tych słownych My tez przez to przechodzilismy. Mam nadzieje ze po Twojej interwencji wszystko dotrze w poniedziałek na miejsce całe i zdrowe Ogladałam Wasze zdjecia Masz tam taka ładną lampkę chyba do sypialni (z niebieskim) Kupiłas tam tak?? znaczy w IRL ? Szkam takiej z takim wzorem na kloszu tylko cos z pomaranczem zeby bylo...ale jakos tutaj nic. Pamietam wlasnie (i tego mi brak!!) ze na wyspie mozna bylo sobie poszalec i kupic rozne fajne dodatki do domu - jakos mialam wrazenie ze wiecej tam tego bylo i taniej.... Jesli uda mi sie w odwiedziny poleciec na zielona wyspe to nie omieszkam poszperac za jakimis fajnymi pierdółkami do domu teraz przynajmniej juz wiem jakie kolory mnie interesuja Pozdrawiam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts