Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2G c.d. - wnętrza i takie tam ....

Recommended Posts

Wiesz... ja też myślę,że nie mogą zrobić tak,że po prostu nas przesiedlą i dadzą tyle ile wart jest dom. Przecież, nowa budowa, nowe miejsce wszystko kosztuje więcej niż włożyliśmy w ten dom. Ogólnie staram się pozytywnie o tym myśleć :lol:

Wiem,że ludzie wychodzą na takich sprawach lepiej, ale z drugiej strony boję się,mieszkamy w kraju w którym władze i tak robią co chcą, i mogą nas po prostu zrobić w balona. A,że muszą przesiedlić ponad 32tyś ludzi to spore odszkodowania muszą wypłacić... no nie wiem sama co na ten temat myśleć. Najlepiej na razie nic nie myśleć, tylko skończyć dom i wprowadzić się do niego... a co potem to się zobaczy!! :D

• Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za namiary na wannę. mój mąż, który jest rozpoznawaczem widoków twierdzi,że wasze są z okolic Mystkowa, a my trudzimy się nad budowaniem w Kunowie. teraz mieszkamy nieco niżej czyli w Saczu, ale uparcie wspinamy się do widoków. przy dobrej pogodzie to i Taterki widać, z naszej działki. :o

katwine t dobre oko ma twoj mąż ;-)

a z Taterkami u nas tak samo przy dobrej widoczosci widac pięknie. A Wasza budowa gdzies przy głównej dordze? Bo te znam na pamiec i sledze postepy jadac do domu ;-)

Nie odbijamy od drogi, jadąc od Sącza w lewo, koło boiska sportowego, które niedawno zyskało ogrodzenie.

Tam dużo nowych domów powstaje, ale jakoś jeszcze spokojnie i cicho. A nawet sarenki nas odwiedzają.

Na kawę jeszcze nie zaprosimy, bo trochę łyso u nas tzn stan zamknięty, ale nie tknięty wykończeniem. Choć przepraszam, mamy kominek gotowy!

Pozdrawiam więc sąsiadów!

Ewelinka cześć widziałam że pytałas tez w komentarzach do dziennika ale mam nadzieje ze tu tez jeszcze zagladniesz :)

Paneke to

http://www.kronooriginal.pl/go.live.php/PL-H5/produkty/P22818/kronostep-narrow.html

krono vintage

a kominek jes z trawertynu - kamien docety na wymiar połączony tylko w jednym miejscy na kancie z lewej strony.

Pozdrawiam

popytałam trochę apropos tego trawertynu i kamieniarze mi mówią że to niby kruche i delikatne. ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć.....

czy Wam trawertyn polecił ktoś kto zajmuje sie budową kominków?

jak się ten kamień zachowuje - czy nie ma jakiś pęknięc?

Ewelinka głupot Ci jakichs naopowiadali ;-) Kominek robila nam firma która na lokalnym rynku istanieje juz kilkanascie lat. Nie sadze zeby kamien byl kruchy - nie zauwazylam tego ani przy montazu ani teraz w trakcie uzytkowania - a kominek juz kilka razy "dostal w twarz" ze tak sie wyraze przy okazji wykanczania domu i sladów nie ma. Płyta jest gruba - u nas ma 10 cm szerokosci. Nie wiem jaki Tobie pokazywali ale nasz jest gładki bez porów poniewaz wszystkie "dołki" zostaly zalane jakąś specjalna zywicą i wypolerowane - kamien sie błyszczy i jest latwy w utrzymaniu czystosci.

niutek pomysłów było baaardzo dużo ale trzeba bylo sie na cos zdecydowac i wyszlo tak jak wyszlo. Milo ze sie podoba.

A koszt .... nie wiekszy niz kazdego z nas kto buduje tutaj na "forum" ;-) Wszystko jest w granicach rozsadku - elementem jedynym z wyzszej półki że tak sie wyraze jest moim zdaniem kominek. Reszta normalna Jedyne co starałam się zrobic to dobrac tak wszystko (zwlaszcza na dole) zeby d siebie pasowało i nie "gryzło" się.

Pozdrawiam[/b]

Ewelinka głupot Ci jakichs naopowiadali ;-) Kominek robila nam firma która na lokalnym rynku istanieje juz kilkanascie lat. Nie sadze zeby kamien byl kruchy - nie zauwazylam tego ani przy montazu ani teraz w trakcie uzytkowania - a kominek juz kilka razy "dostal w twarz" ze tak sie wyraze przy okazji wykanczania domu i sladów nie ma. Płyta jest gruba - u nas ma 10 cm szerokosci. Nie wiem jaki Tobie pokazywali ale nasz jest gładki bez porów poniewaz wszystkie "dołki" zostaly zalane jakąś specjalna zywicą i wypolerowane - kamien sie błyszczy i jest latwy w utrzymaniu czystosci.

Pozdrawiam[/b]

a powiedz czemu się zdecydowaliście na trawertyn a nie np. granit?

mówisz 10 cm szerokości - a może chodzi Ci o grubość?

Ewelinka

oczywiscie mialoo byc grubosci ;-)

Granit kojarzy mi sie z nagrobkami ;-) a tak serio to po prostu Pan od komikow zaprowadzil nas w miejsce gdzie trzymaja wszystkie kamienie (marmury itp.) i po prostu nam sie spodobal wlasnie ten. Widzielismy wczesniej u kolezanki tez trawertyn tylko bardziej zołty - płyta na kominku jest o wymiarach 1,20 m na 2,0m gigant i nic się nie dzieje.

Pzdr.

Witam,

Dołączam się do zachwytów nad Waszymi wnętrzami jak i widokami za oknem. Kocham góry, a te widoki cudo :)

Mam jednak pytanie dotyczące (jak mniemam) świeczników przy kominku!!!Te dwa kielichy z małą zielona zawartością, bardzo proszę GDZIE MOŻNA TAKIE CUDO KUPIĆ?????Od jakiegoś czasu próbuje wyśledzić na stronach internetowych ale nigdzie nie ma, chyba, ze za mało jeszcze szukałam ale widząc je u Was mam przynajmniej świadomość, że istnieją :)

Jeśli to możliwe to bardzo proszę o odpowiedź.

Dziękuję

DP1982 witam w naszych progach.

Kielichy dostalam. Przyjechaly z Oswiecimia wiec nie wiem dokladnie gdzie byly kupione poniewaz to był prezent (wlasnie Kasia-dzieki raz jeszcze jesli tu kiedys zagladniesz ;-) ) Ale widzialam niedawno u mnie w miescie w takim dziwnym sklepie niby hurtownia ze szklem sloikami garnkami itp. Dokladnie takie same cena byla o ile dobrze pamietam cos kolo 40 zl sztuka. Nieststy ten sklep nie posiada strny internetowej ani nic wiec jesli bys sie wybierala w okolice Nowego Sacza to napisz podam i namiary.

POzdrawiam

Serdecznie dziękuję za odpowiedź, mam ostatnio fazę :wink: na szkło i wszelkie dodatki szklane więc poszukuję fajnych okazów. Twoje niesamowicie mi się podobają i pasowałyby do mojej koncepcji. Ale niestety do Was ma oj daleko daleko :D

Jeszcze raz serdecznie dziękuje.

Masz śliczny dom.

Pozdrawiam!!!

Hej...

a co tu tak cicho?? :-? zawsze na bieżąco dodawałaś zdjęcia i gatki się kleiły... co nikt tu nie zagląda?!

No to ja coś napiszę:

Dzisiaj aż zakipiałam ze złości :evil: . Zamówiłam wannę narożną ze sklepu internetowego. Ale oczywiście zanim zamówiłam napisałam maila z pytaniem ile czasu będę musiała czekać. Napisali,że 2-2,5 tyg. No to super pomyślałam... za taką cenę się opłaca, bo wszędzie droższa i też trzeba czekać około 2 tyg. Po złożeniu zamówienia w niecały tydzień zadzwonili,że zamówienie jest skompletowane( zamówiłam też baterie do wanny, prysznica i umywalki) i lada chwila zostanie to do mnie wysłane :D WOW... super, pomyślałam bo nie spodziewałam się,że tak sprawnie to pójdzie. Ucieszyłam się tym bardziej,że glazurnik umówiony, czeka na cynk kiedy wanna będzie,żeby zaczął.

No ale... i tu zaczynają się schody... po ponad tyg. od telefonu,że zamówienie jest gotowe nadal ani widu ani słychu wanny. No więc wysmarowałam do nich kolejnego maila z zapytaniem kiedy planują mi ją przywieźć. Pani w kilka godzin odpisała,że planowana dostawa jest na 4.11.09... już się trochę "podkurzyłam" że tak powiem :x że przecież dzwonili,że jest gotowe a po półtora tyg. nadal nie wysłane?? No ale zacisnęłam zęby i czekam cierpliwie do środy. Poinformowałam mamę,żeby była w domu i miała przy sobie kom. bo kierowca godzinę przed przyjazdem zadzwoni do niej,że jedzie i ona ma odebrać wannę.

Więc moja mama jak ta głupia, siedziała cały dzień w domu. Pan kierowca zadzwonił do niej... ale po 19 godz. że nie wyrobił się i dzisiaj jej nie przywiezie :evil: :evil: ale przeprosił i powiedział,że na czwartek ją dostarczy. W czwartek... znów cały dzień czekała i czekała i czekała. NIC :evil: Ja byłam w pracy, więc zadzwonić do nich nie miałam jak bo numer miałam na kompie w domu... A poza tym myślałam,że może koło 19 jeszcze ją przywiezie. Ale ja głupia, naiwna :cry:

Pani z firmy raczyła napisać mi maila o 21 wieczorem,że jednak mi tej wanny nie przywiozą teraz tylko dopiero 10.11.09 :evil: :evil: :x

Dzisiaj rano zadzwoniłam tam z wiązanką, a pani powiedziała,że niepotrzebnie to do niej mówię, bo ona jest w sekretariacie, a za to odpowiedzialna jest inna pani z działu logistyki, która ma wolne. A poza tym logistyka jest zamknięta na weekend bo mają inwenturę :evil:

Opierd... z góry na dół,że żarty sobie ze mnie robią i że jeśli oni tak klienta robią to ja im opinię niezłą wystawię!! A pani na to,że w poniedz. przekaże koleżance moje żale i ona w poniedz. do mnie zadzwoni z wyjaśnieniami. Więc poinformowałam ją grzecznie,że ma się wypchać wyjaśnieniami bo mnie one nie interesują,że mnie nie obchodzi jak ale wanna ma być u mnie w poniedz.jak dla mnie to mogą ją teleportować :x i,że łaski mi nie robią bo ja nie dostaję od nich prezentu za który mam być wdzięczna, tylko płacę sporą kasę za to wszystko i za transport też...

na szczęście zapłata ma być przy odbiorze... bo pewnie bym się zamartwiała,że zapłaciłam im prawie 3000zł. a oni mnie w konia robią :evil: :evil: :evil:

ale się zeźliłam... jakbym mogła tam pójść i zrobić zadymę, pewnie by mi ulżyło :wink:

cicho tu bo czasu jakoś mało a w sumie jesli chodzi o wykanczanie domu to nic nowego nie pzybyło. Na razie mamy przestój ;-)

kasiulakp niestety tak to jest z fachowacami i dostawcami - mało jest tych słownych My tez przez to przechodzilismy. Mam nadzieje ze po Twojej interwencji wszystko dotrze w poniedziałek na miejsce całe i zdrowe ;-)

Ogladałam Wasze zdjecia Masz tam taka ładną lampkę chyba do sypialni (z niebieskim) Kupiłas tam tak?? znaczy w IRL ? Szkam takiej z takim wzorem na kloszu tylko cos z pomaranczem zeby bylo...ale jakos tutaj nic. Pamietam wlasnie (i tego mi brak!!) ze na wyspie mozna bylo sobie poszalec i kupic rozne fajne dodatki do domu - jakos mialam wrazenie ze wiecej tam tego bylo i taniej.... Jesli uda mi sie w odwiedziny poleciec na zielona wyspe to nie omieszkam poszperac za jakimis fajnymi pierdółkami do domu ;-) teraz przynajmniej juz wiem jakie kolory mnie interesuja ;-)

Pozdrawiam wszytskich