kasiulakp 02.12.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No i nawet nasza Celinka się odezwała Wiesz... przyznam się,że jak pierwszy raz zaglądnęłam do ciebie, to pomyślałam właśnie o stole a raczej o miejscu na niego Ale w sumie teraz widzę,że wcale nie jest tak mało miejsca. W sumie to nawet idealnie się tam komponuje a jeszcze jak dojdą krzesła... będzie pięknie... choć jako wierna fanka uważam,że nawet bez stołu jest pięknie Inka zaglądnęłam również do ciebie... piękny faktycznie ten stół... co prawda, ja w życiu nie zdecydowałabym się na szklany (względy praktyczne-miałam kiedyś ławę szklaną) ale sam pomysł wykonania stołu i reszty mebli super!! jeśli mogę wyrazić moje skromne zdanie to ja zdecydowałabym się na krzesła z ikei albo skórzane. Te wiklinowe są piękne ale chyba byłoby trochę za dużo Ale dziewczyny wiecie co... skórzane wcale nie muszą przytłaczać reszty, bo stół jest masywny a do tego dojdzie skórzany wypoczynek, w podobnym stylu i może to utworzyć jakąś spójność no ale to tylko moje zdanie... zresztą nie widziałam tego na żywo!! Ja mam już stół i krzesła wybrane ale za to nie mam pojęcia jakie meble kuchenne zamówić uwielbiam takie "zebrano" ale obawiam się,że mogą mi się szybko znudzić a takie gładkie koloru wenge podobne do Inki mebli będą wciąż modne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 02.12.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ja jak zwykle nasmarowałam najwięcej literek ale wkleję jeszcze zdjęcie frontów mebli kuchennych... zakosiłam od kogoś, ale mam nadzieję,że się nie pogniewa... po prostu meble są cudne http://images46.fotosik.pl/3/c0314322aa288a5f.jpg http://images27.fotosik.pl/267/cdd2b0c412f1ede5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 02.12.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Igor_Celina sorki że sie tak w twoim wątku rospisuje kasiulakp troche mnie podbudowałaś z tą skórą, bo już sama sie gubie te z ikei też rozpatruje ale czy nie będzie tak ogrodowo no i czyszczenie tej plecionki Moja kuchnia to orzech(jak zresztą wszystko u mnie: okna, dzrzwi,szafa hehe ale jak ktoś ma do czegoś skłonność to trudno z tym walczyć hehe) jest troszkę jaśniejsza od wenge i dzieki bogu dosyć nie znać kurzu czy pyłu z maki. mi sie podoba ta zebrano i te szyby w paski , ale racja może się troche znudzić. Jak bym wybierała dzisaj wzieła bym taką jak u Celiny, a wtedy jeszcze nie miała wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 02.12.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 acha kasiulakp widze że Wasza historia jest podobna do naszej tylko my wróciliśmy rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 02.12.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No to widzę,że na forum jest bardzo dużo ludzi którzy wybudowali dom dzięki temu,że byli za obczyźnie Ja wracam pod koniec marca do Polski więc myślę,że na początku kwietnia będę mogła pochwalić się moimi wnętrzami... trochę mi daleko do pomysłów Celiny, ale postaram się... wysilę umysł i coś tam stworzę u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.12.2009 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Wtam a ja chora jestem jakies choróbsko sie przyplątało do mnie brrrrrrrrr ja tez chora grrrrrrr wiec zycze zdrowia Tobie i sobie Najbardziej przypadły mi do serca wariacje różowo-pomarańczowe to był eksperyment - nie mialam pomyslu na sypialnie, najpierw była tapeta w kolorze o ktory bym sie nigdy nie posądzała że wybiorę-pomarańczowy, pozniej byly sciany (taki niby brzoskwinia tylko baaardzo jasna) a poziej dnia pewnego słonecznego weszłam do sypialni popatrzylam na posciel (która miala rózowe wzory) wyszłam z domu i wróciłam ....z puszka różowej farby. Dwie godziny pozniej ściana była gotowa. Teraz jest przynajmniej bardzo optymistycznie - kolorowo. stół super się wkomponował, pasuje idealnie ślicznie u Was, jak zawsze szkoda ze go do poczatku nie bylo to moze bym sie przyzwyczaiła a tak teraz to jakos mi nie pasi .... dzis przynioslam dwa krzesla od mamy zeby zobaczyc jak bedzie z krzeslami. I troche mi sie humor poprawil bo wydaje mi sie ze lepiej. dobrze że nie mieszkam w domu z takim widokiem bo do pracy bym chyba nie wychodziła tylko siedziała na tarasie pozdrawiam perspektywa siedzenia na tarasie jest bardzo kuszaca zwlaszcza latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.12.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A co z choinką doszła już? Jak mozesz to zamieśc fotki. Pozdrawiam choinki jeszcze brak Jak tylko dtrze i ja rozloze zamieszcze zdjecia acha kasiulakp widze że Wasza historia jest podobna do naszej tylko my wróciliśmy rok temu My tez wrocilismy z wyspy ponad rok temu przed wakacjami No i nawet nasza Celinka się odezwała Wiesz... przyznam się,że jak pierwszy raz zaglądnęłam do ciebie, to pomyślałam właśnie o stole a raczej o miejscu na niego no wlasnie zmiescic stol w tym domu to byl maly klpot. W planie byl w kuchni ale jakos mi to nie pasowalo. Pokombinowalismy troche z kominem i zobilo sie miejsce tam gdzie wlasnie go postawilam...ale jak juz pisalam - nie jestem do tego przekonana. Teraz zrobilabym calkiem inaczej ale chyba tak jest zawsze ze juz po wszystkim ma sie nowe "wizje" i cos by sie chcialo zmienic. Moze lepiej by bylo z mniejszym stolem ale jakos nie moglam takiego znalezc a na zamowienie robic to zbyt duzy koszt (przynajmniej tu u nas gdzie pytalam) A cena tego była wrecz szokujaca (pozytywnie), wigilia tuz tuz, goscie zaproszeni wiec w kocu kupilam taki jaki byl dostepny od reki i za przyzwoitą cene kasiulakp dzieki za zdjecia tej kuchni bo w sumie przydadza sie Mi tez sie takie podobaly a teraz wlasnie jestem na etapie wymyslania kuchni dla mojego brata, a bratowa chce wlasnie ciemne meble z jasnym blatem.... posłałam jej te zdjecia zeby sbie popatrzyla oze akurat jj sie takie fronty spodobają. A co do tego czy sie moga znudzic.... bo ja wiem Mysle ze nie. Ja bym zrobila tak: dół taki zebrano (bo naprawde sliczny jest) blat jasny i gore szafek tez jasną. Przeszklone szafki w paski nie koniecznie - wolalabym zwykle mlecze szklo. Gdzies takie zreszta widziałam szukajac inspiracji do naszej kuchni i pamietam ze sliznie to wygladalo. Do tego jasna podloga, cos jasnego jednolitego miedzy szafkami i mysle ze byloby slicznie i nie znudziloby sie tak szybko... chyba cos takiego zaraz im narysuje inka 14 Twoja kuchnia tez powędrowala do mojej bratowej chyba sie nie pogniewasz. A wogole zamiesc wiecej zdjec z reszty domu Mysle ze powiem w imieniu innych: z checia do Twjego dziennika zajrzymy i poogladamy reszte ja jak zwykle nasmarowałam najwięcej literek pisz ile chcesz przynajmniej cos sie dzieje myślę,że na początku kwietnia będę mogła pochwalić się moimi wnętrzami... trochę mi daleko do pomysłów Celiny, ale postaram się... wysilę umysł i coś tam stworzę u siebie dziekuje za pochwały i mysle a nawet wiem na pewno ze u Was tez bedzie slicznie. Zreszta nie wazne czy sie komus podoba czy nie. Najwazniejsze zeby samemu sie w tym dobrze czuc i miec satysfakcje z tego co sie zrobilo. WOW ale sie rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.12.2009 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A tak jest z krzesłami (które sa nie moje, u nas beda inne ale nie wiem jeszcze jakie - te dwa tylko poglądowo na chwilke ) http://img227.imageshack.us/img227/7249/img7093.jpg http://img522.imageshack.us/img522/6020/img7098.jpg http://img81.imageshack.us/img81/984/img7099.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 02.12.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 To 3 zdjęcie które właśnie wkleiłaś pokazuje,że wcale nie jest tam tak mało miejsca... wszystkie wcześniejsze zdjęcia salonu były z innej perspektywy i wciąż wydawało mi się,że tam jest z metr ściany... w sensie od okna balkonowego do kominka ale jest super!! wiesz... zdjęcia tej kuchni wzięłam gdzieś od kogoś z dziennika... ładna jest ta kuchnia, ale mnie nie zabija z wrażenia mowa oczywiście o ustawieniu. Ale fronty... są boskie. No i szkło też bardziej podoba mi się zwykłe, mleczne Ale jakoś nie widzę jasnej góry chyba wolałabym wszystkie takie same... a kafelki będę miała jasne ale też w takie baaaardzo delikatne paseczki czyli Opoczno Zebrano są boskie i nawet mam kilka zdjęć tych płytek jak wyglądają w kuchni ale mam dylemat, bo jak zrobię taką kuchnię to nie wiem czy będą pasować mi wenge meble w salonie Tzn. stół, krzesła i szafka pod tv a salon mam z kuchnią jakoś nie mam wizji i sił dzisiaj na myślenie chyba dlatego,że wczoraj wyrwałam zęba i umieram z bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 02.12.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pięknie kącik jadalniany wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.12.2009 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a kafelki będę miała jasne ale też w takie baaaardzo delikatne paseczki czyli Opoczno Zebrano są boskie i nawet mam kilka zdjęć tych płytek jak wyglądają w kuchni ale mam dylemat, bo jak zrobię taką kuchnię to nie wiem czy będą pasować mi wenge meble w salonie Tzn. stół, krzesła i szafka pod tv a salon mam z kuchnią jakoś nie mam wizji i sił dzisiaj na myślenie chyba dlatego,że wczoraj wyrwałam zęba i umieram z bólu ja mam zebrano w toalecie na dole tylko ze ciemne, jasne sa tylko dwie z dekorem meble wenge w salonie razem z kuchnia zebran mysle ze bylyby ok. W tych frontach jest tes kolor wenge wiec bylaby ciagłośc. Mozna by było poszukac zebrano do salonu (ale ze stolem mysle bylby kłopot) tylko ze wtedy chyba raczej na pewno paski by Ci sie przejadły - za duzo by ich było. Jesli wybrałabys wenge takie bardziej brazowe (bo widze tez meble po sklepach wenge- ale wpadajace w glebka czerń) to mogłoby to całkiem fajnie wygladać. Pózniej zeby salon cos wiecej wspolnego miał z kuchnia mozna by było dodac jakies poduszki z motywem zebrano lub na oknie wazon (widziałam w BRW kiedys wlasnie takie fajne w pasy brazowo-wenge) Myslę ze jak pokombinujesz to wyjdzie fajnie. .... teraz sie doczytałam u Ciebie -piszesz ze masz salon z kuchnia - czyli tak otwarte całkiem na siebie? Jedna wielka przestrzen???? Bo jak tak to poszłabym chyba w jednolite meble - nie zebrano. Gdyby kuchnia była schowana częściow (np tak jak u nas) to bym pomieszala Ale jesli jest otwarta to chyba byłoby za dużo miksów.... ale to tylko moje zdanie A co do zęba to ja tam kupowałam genialny żel znieczulajacy do buzi. cudo smarujesz i czujesz sie jak po znieczuleniu u dentysty- zero bólu Tylko nie pamietam jak sie nazywal ale cos w stylu Oragel albo jakos tak. Jak zapytasz w "aptece" opiszesz działanie to moze znajdziesz, psmarujesz w kolo wyrwanego zeba i nic Cie nie bedzie bolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.12.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pięknie kącik jadalniany wygląda przyzwyczajam sie i szukam krzeseł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 02.12.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No właśnie... to jest jedno pomieszczenie dlatego mam taki dylemat!! A zebrano do salony znalazłam nawet fajne meble vox, ale boję się,że tych pasków będzie za dużo ojjjj... już sama nie wiem!! ale po świętach będę dopiero zamawiać, więc mam czas do namysłu Właśnie jem budyniek... bo nic innego nie mogę, bo tak mnie boli... może jutro wyskoczę przed pracą do apteki po ten żel jak mówisz,że pomaga dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 02.12.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 inka 14 Twoja kuchnia tez powędrowala do mojej bratowej chyba sie nie pogniewasz. A wogole zamiesc wiecej zdjec z reszty domu Mysle ze powiem w imieniu innych: z checia do Twjego dziennika zajrzymy i poogladamy reszte Oczywiscie że nie, nawet mi miło , a ja mam ochote na taką choinke jek ty tylko czekam jeszcze na fotki Tylko ,że z resztą domu jest mały problem bo jest delikatnie mówiąc w "rozsypce" poddasze mamy zamknięte płytą,bo kartongipsy do skończenia mój mąż się tym zajmuje zawodowo i jak widać szewc w dziurawych butach chodzi, płytki w garażu i piwnicy zaczęte oczywiście daleko do skończenia. I jak na złość odkąd się wprowadziliśmy mąż cały cza pracuje w delegacji , gdyby nie to, to czasem po pracy by dłubał ale i tak jestem szczęśliwa ważne ze się wprowadziliśmy chociaż na parter. A na poddaszu mamy bardzo ładne pokoje i duże (100m2 nielicząc łazienki)z każdego wyjście na balkon. Za salonem jest pokój (na niektórych zdjęciach widać otwór drzwiowy) w którym tymczasowo śpimy, planowo będzie tam gabinet jak sie wkońcu do góry wybierzemy, no i wtym pokoju mam sypialnie malm, o która Cie kiedyś pytałam i muszę powiedzieć że jestem z niej bardzo bardzo zadowolona (przynajmniej cena nie przyćmiła radości z nowego mebla, i człowiek się nie doszukiwał czy rzeczywiście warta swojej ceny),Zdjęć tego pokoju nie ma sensu zmieszczać bo to taka prowizorka to łóżko(180/200) zajmuje połowe tego pokoju po 30 cm dojścia z każdej strony. ufff ale sie opisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 No to widzę,że na forum jest bardzo dużo ludzi którzy wybudowali dom dzięki temu,że byli za obczyźnie Ja wracam pod koniec marca do Polski więc myślę,że na początku kwietnia będę mogła pochwalić się moimi wnętrzami... trochę mi daleko do pomysłów Celiny, ale postaram się... wysilę umysł i coś tam stworzę u siebie no kochana to trzymamy za słówko i czekam z niecierpliwością na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A tak jest z krzesłami (które sa nie moje, u nas beda inne ale nie wiem jeszcze jakie - te dwa sa tylko poglądowo na chwilke ) http://img227.imageshack.us/img227/7249/img7093.jpg http://img522.imageshack.us/img522/6020/img7098.jpg http://img81.imageshack.us/img81/984/img7099.jpg witam ,bozesz jak u Ciebie pieknie ,a ten kominek jest boski ,zdradz mi kochana co to za kamien jest czy marmur, jest sliczny i wogóle całośc się rewelacyjnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.12.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 zdradz mi kochana co to za kamien jest czy marmur, jest sliczny i wogóle całośc się rewelacyjnie prezentuje Kamien na kominku to trawertyn, a góra kominka pomalowana czekoladowa mokkna z dulux once Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.12.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 mam ochote na taką choinke jek ty tylko czekam jeszcze na fotki zdjecia choinki beda jak tylko do mnie dojedzie Kurcze to u Cebie na gorze musi być ogromna przestrzen (to sie bedziecie gonic ) Na dole widac juz jest ze macie duuuzo miejsca a jak na gorze jest ddatkwe 100 m2 to powiem ze masz sporą delikatnie mowiac przestrzen do zagospodarowania Będe zagladac do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 zdradz mi kochana co to za kamien jest czy marmur, jest sliczny i wogóle całośc się rewelacyjnie prezentuje Kamien na kominku to trawertyn, a góra kominka pomalowana czekoladowa mokkna z dulux once Pozdrawiam dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krafka 03.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam masz bardzo pięknie urządzony dom, strasznie mi się podoba. Zastanawiamy się z mężem nad Guliwerem.Mam pytanie odnośnie jadalni.Wydaje mi się że jest na nią mało miejsca. Pisałaś że teraz zmieniłabyś nieco odnośnie jadalni. Podpowiesz nam co dokładnie? Czy na schody nie ma za mało miejsca? Pozdrawiam serdecznieMaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts