Igor_Celina 03.12.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam masz bardzo pięknie urządzony dom, strasznie mi się podoba. Zastanawiamy się z mężem nad Guliwerem. Mam pytanie odnośnie jadalni. Wydaje mi się że jest na nią mało miejsca. Pisałaś że teraz zmieniłabyś nieco odnośnie jadalni. Podpowiesz nam co dokładnie? Czy na schody nie ma za mało miejsca? Pozdrawiam serdecznie Maria właśnie skrobie maila do Ciebie bo to dłuzsza historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 06.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam, gratuluję stołu i krzeseł bardzo ładnie prezentują się w Twoim salonie. Na pewno cudownie jest zasiąść do posiłku podziwiając jednocześnie takie widoczki za oknem. Zazdraszczam bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan r 07.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 [krafka napisał: Witam masz bardzo pięknie urządzony dom, strasznie mi się podoba. Zastanawiamy się z mężem nad Guliwerem. Mam pytanie odnośnie jadalni. Wydaje mi się że jest na nią mało miejsca. Pisałaś że teraz zmieniłabyś nieco odnośnie jadalni. Podpowiesz nam co dokładnie? Czy na schody nie ma za mało miejsca? Pozdrawiam serdecznie Maria właśnie skrobie maila do Ciebie bo to dłuzsza historia ] A mogłabyś napisać tutaj co ewentualnie teraz, byś zrobiła inaczej?Chodzi mi o zmiany w projekcie lub usytułowaniu pomieszczeń no i ta kuchniojadalnia czy nie jest mała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 08.12.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Płytki to Cersanit - FRIDA. Jak mam byc szczera to ta łazienka najmniej mi sie podaba....ale skoro juz jest to trzeba sie przyzwyczaic Za jakies dziesięc lat przy remoncie zmienie płytki Igor_Celina napisałaś że ta łazienka przy sypialni najmniej Ci się podoba. Możesz napisać dlaczego? Dlaczego już myślisz o zmnianie tch płytek? Chciałam u siebie zrobić małą łazienkę w tych płytkach ale teraz nie wiem? Twoja łazienka jak dla mnie jest śliczna, taka radosna! Czy może jakość tych płytek jest nie tego? Proszę odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 09.12.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, gratuluję stołu i krzeseł bardzo ładnie prezentują się w Twoim salonie. Na pewno cudownie jest zasiąść do posiłku podziwiając jednocześnie takie widoczki za oknem. Zazdraszczam bardzo... dzieki krzesla jeszce nie kupione te na zdjeciach to chwilowa ekspozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 09.12.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A mogłabyś napisać tutaj co ewentualnie teraz, byś zrobiła inaczej?Chodzi mi o zmiany w projekcie lub usytułowaniu pomieszczeń no i ta kuchniojadalnia czy nie jest mała? W planach jadalnia jest w kuchni - tam gdzie u nas jest przeciagniety blat w planie stoi stol I to moze tez jest wyjscie z sytuacji. Rozplanowac inaczej meble w kuchni a tam na koncu wlasnie postawic stol. To jest pierwsze wyjscie. drugie tak jak u nas - wcisnac stol miedzy kominek a okno. Trzeba "odchudzic" komin postawic kominek na wprost niego a nie po prawej stronie jak w planach i jest miejsce na stol. Zeby bylo calkiem komfortowo mozna zrobic inny kominek - węzszy - np jakis z prostokatnym pionowym wkładem. Teraz jest taki wybor i mozna samemu wiele wymyslic wiec mysle ze nie byloby problemu. A wystarczy miec doslownie 30 cm wiecej miejsca i bedzie calkiem normalnie. My zdecydowalismy sie na co innego (tu mam na mysli taki a nie inny kominek) -kwestia wyboru. a trzecie najbardziej rewolucyjne rozwiazanie to nie robic pokoju na dole (co w sumie jest trudna decyzja do podjecia poniewaz pokoj tez jest baaardzo przydatny) Mozna by wybudowac tylko czesc sciany dzialowej przy ktorej w gore pną sie schody a reszte otworzyc na salon. Wypoczynkiem oddzielic czesc relaksową od jadalni (ktora bylaby w miejscu pokoju), przesunac okno (to pokojowe) bardziej na srodek tak zeby wyglad mialo i ja dodatkowo zrobilabym je takie duze jak okno narozne w salonie, znaczy zaczynaloby sie tak nisko jak to narozne. Czym wiecej mysle tym wiecej mam pomyslów wiec wydaje mi sie to tylko kwestia gustu i własnych potrzeb jak rozwiazac kwestie stołu. A jeszcze co do wielkosci kuchni - jest brdzo wygodna. To nie jest kuchnia z typu "wielka z wyspa na srodku" ale to widac od razu w planie. Naprawde jest wystarczajaco duza Wszystko jest pod reka i nawet z takim rozwiazaniem jak u nas (z tym blatem w formie stolu) mozna spokojnie zjesc obiadek czy sniadanko Bardzo duzo robi pomieszczenie gospodarcze obok. Jeśli sie je fajnie zagospodaruje polkami mozna stworzyc sobie bardzo efektywna przestrzen kuchenno-jadalnianą. POzdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 09.12.2009 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 napisałaś że ta łazienka przy sypialni najmniej Ci się podoba. Możesz napisać dlaczego? Dlaczego już myślisz o zmnianie tch płytek? Chciałam u siebie zrobić małą łazienkę w tych płytkach ale teraz nie wiem? Twoja łazienka jak dla mnie jest śliczna, taka radosna! Czy może jakość tych płytek jest nie tego? Proszę odpowiedz. witam. mysli o zmianie to kwestia sytuacji ktora chyba dotyczy wielu osob - znaczy zrobilo sie cos ale za chwile widzi sie cos innego co bardziej sie podoba ale jest juz za pozno Ja dodatkowo mialam inny plan na sypilanie, ostatecznie wyszlo inaczej i miedzy innymi dlatego mysle ze teraz zrobilabym inne plytki. Tak ze u nas zmiana to kwestia zmiennosci gustu, jakos plytek i cala reszta jak najbradziej w porzadku. Ciesze sie ze sie podoba i skoro podobaja Ci sie wlasnie takie plytki to kup i działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 11.12.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 oj... jak mnie dawno tu nie było U mnie dokładnie jak u Ciebie... bez zmian! Pan o łazienki miła 2 tyg. przerwy w robocie, dlatego nie mam aktualnych zdjęć, ale ma kończyć robotę w następnym tyg. więc jak pojadę na święta to będę miała świeżutkie fotki wykończonej i mam nadzieję umytej łazienki A poza tym to teściu w następnym tyg. pomierzy dokładnie ile trzeba nam drewna na podłogi i już zamówi. No i będą wstawiać drzwi wewnętrzne... a i mój tato robi już bariereczkę na balkonik także niebawem będą u mnie zmiany i to nie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 12.12.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 oj... jak mnie dawno tu nie było więc jak pojadę na święta hej widze ze czesto do Polski latacie świeta z rodzina a nie na "wygnaniu" to miła sprawa....choc ja pamietam wigilie tam i zawsze było baaardzo miło. A wogołe o fajnie macie że Wam tak chetnie rodzice pomagają. Piszesz ze tato robi Ci barierkę na balkonik a te w srodku to jego dzieło też??? Bo te schody z ta piekną balstradą na zdjeciach to u Was tak?? Jesli to jego dzieło t0 gratuluje zdlnego taty U nas bez zmian bo juz nie wiele do zmieniania zostało (poza ogrdem ale to na wiose)Franek na razie nie planuje, na gorze dwa pokoje na razie puste bez przeznaczenia, do sypialni komda...kiedyś będzie zabudwa w lazience dużej tez kiedys Jedynie c bym jeszce chciala to do wiatrołapu cos fajnego ale jakos nie moge nic znalezc. W salonie bym chciala tez jeszcze cos powiesic na scianach a na zielona chciałabym taki pas fajnej tapety....ktorej tez jak na razie nie znalazlam. Reszta bedzie... z czasem POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 12.12.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 hej... wróciłam właśnie z chińskiej restauracji... była na x-mas party od męża z pracy jestem obżarta... choć wiem,że to grzech Mój tato spawa różne dziwne rzeczy, więc głupio byłoby płacić obcemu za zrobienie barierki kupiłam pręty, ozdoby itp. i powiedziałam jak mniej-więcej ma wyglądać i cosik skleci A na schodach... nie, to nie jego robota To akurat pan od schodów wstawiał... ale sam tego nie wykonał tylko kupił gotowe pręty ozdobne w jednym ze sklepów A co do pomocy rodziców to masz rację... w sumie to wiele im zawdzięczamy. Jak nie moi rodzice to teście, zawsze ktoś jest za coś odpowiedzialny. Teraz akurat teściu ma pomierzyć podłogi i kłaść drzewo na górze, a na wiosnę (mam nadzieję) będzie kładł kostkę mój tato ostatnio zakładał rynny... także można powiedzieć,że rodzice połowę domu nam zbudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 16.12.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A co do pomocy rodziców to masz rację... w sumie to wiele im zawdzięczamy. Czyli bez rodziców ani rusz My tez mielismy spora pomoc od moich rodzicow. Na poczatku jak jeszce nas tu nie bylo a budowa juz ruszyła t oni wszystkiego pilnowali, pozniej panele, tapetowanie i wiele innych rzeczy tez nie obezlo sie bez ich pomocy A u mnie : http://img519.imageshack.us/img519/7311/dsc08925.jpg wiekszośc rzeczy na choinke jest....lecz choinka nadal gdzies w świecie Licze ze dzis dotrze do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA_GRZESIEK 16.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Celina! Piękny dom ! Chociaz jak widze ten krajobraz za oknem u Ciebie zastanawiam sie czy nie robisz zbyt duzej konkurencji naturze:) Oczy odpoczywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 16.12.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 No widze że złoto- zielono będzie, pięknie. Ja też zakupiłam dwie wiszące ażurowe gwiazdy na okna i gwiazde betlejemską (mam nadzieje że wytrzyma do wigili,nie mam ręki do kwiatów ). A twoja choinka to najwyrzszy czas- napewno przyjedzie dzisiaj, no i boje sie do Ciebie zaglądac już widze że będzie pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 16.12.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 No i jeszcze wygląda na to że będą białe święta i nas pada śnieg od rana to u Ciebie pewnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 16.12.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 No i jeszcze wygląda na to że będą białe święta i nas pada śnieg od rana to u Ciebie pewnie tez Pada pada.... jak tak dalej bedzie to rano czeka mnie odsniezanie grrrrrrrr Jak dla mnie to moze padac ale zeby omijało droge dojazdowa do naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 16.12.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Celina! Piękny dom ! Chociaz jak widze ten krajobraz za oknem u Ciebie zastanawiam sie czy nie robisz zbyt duzej konkurencji naturze:) Oczy odpoczywają dzieki Byłam u Was - też ślicznie. Kuchnia superowa ....zreszta wszystko razem fajnie wyglada robi wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 16.12.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A i mam wreszcie CHOINKĘ dotarła. Rozkładam ja od godziny Strasznie duzo gałązek ma. Miała pczekać w pudełku do przyszłego tygodnia ale jak małe dziecko na prezenty pod choinkę ja nie mogłam sie doczekac zeby ja zobaczyć. Wyglada teraz tak: http://img412.imageshack.us/img412/9141/img7113.jpg jeszcze trzeba ja "dopracować" chodzę w koło i przekręcam gałązki zeby nabrała prawidłowego kształtu. i załozyłam dwa opakowania światełek - sztuk 200 razem ale... skończyły sie na połowie choinki....;( co do choinki to szkoda ze nie było takich na 2,50 ta ma 2,25 i taka była najwieksza... ale taka 2,50 to by robiła wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 16.12.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Wrażenie jest i to za...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 16.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 cudna jest ta choinka wiem, że podawałaś link do aukcji, ale nie mogę znaleźć, mogłabyś wkleić jeszcze raz? ubieraj, ubieraj czekam na efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 16.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Piękna ta choinka... normalnie gęsta jak żywa... i to ta z droższych a nie taki zwykły świerk Ile za nią zapłaciłaś?? Normalnie mnie powaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts