dziki_1975 18.04.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Od dłuższego czasu obserwuję Wasze wpisy i zdjęcia i muszę przyznać że jestem pełen podziwu - są dla mnie niezastąpioną inspiracją.Też budujemy guliwera - jesteśmy na etapie fundamentów - mam w związku z tym pytanie - jak poradziliście sobie z pionem kanalizacyjnym w kuchni w rogu który idzie na górę - w projekcie ten pion jest do zabudowy.Odsunęliście całą ściankę za kominem i zabudowaliście płytami gipsowymi?Myślę i myślę i nie mogę nic wydumać jak to zrobić żeby w przyszłości nie było kłopotów. Będę wdzięczny za podpowiedź PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 18.04.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Też budujemy guliwera - jesteśmy na etapie fundamentów - mam w związku z tym pytanie - jak poradziliście sobie z pionem kanalizacyjnym w kuchni w rogu który idzie na górę - w projekcie ten pion jest do zabudowy. witam, my po prostu nie zrobilismy tego pionu. Obie łazienki mamy puszczone do jednego pionu kanalizacyjnego ktory idzie w kominie ( w projekcie o ile dobrze pamietam ida dwa pony jeden wlasnie w kominie a drugi w sciance o której piszesz)- tak wymyslił kied.bud i w sumie to sie sprawdza. Wyjasnij mi blizej o co chodzi gdy pytasz "Odsunęliście całą ściankę za kominem i zabudowaliście płytami gipsowymi" bo nie rozumiem o która scianke Ci chodzi...w kuchni miedzy kominem a ta ściana w której miała byc ta kanalizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziki_1975 18.04.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 witam, my po prostu nie zrobilismy tego pionu. Obie łazienki mamy puszczone do jednego pionu kanalizacyjnego ktory idzie w kominie ( w projekcie o ile dobrze pamietam ida dwa pony jeden wlasnie w kominie a drugi w sciance o której piszesz)- tak wymyslił kied.bud i w sumie to sie sprawdza. wielkie dzięki !!! - chyba też tak zrobimy - ale ten pion w kominie miał chyba służyć odpowietrzeniu kanalizacji - żeby przy spuszczaniu wody z łazienek na poddaszu nie podnosił się poziom wody w sedesie na parterze - nie macie z tym problemów? Wyjasnij mi blizej o co chodzi gdy pytasz "Odsunęliście całą ściankę za kominem i zabudowaliście płytami gipsowymi" bo nie rozumiem o która scianke Ci chodzi...w kuchni miedzy kominem a ta ściana w której miała byc ta kanalizacja? chodziło mi o tą ściankę po prawej stronie za kominem w kuchni jak się stoi przodem do okapu - widziałem takie rozwiązanie - pion a w zasadzie cała ściana zabudowany płytą k/g z pozostawioną wnęką na lodówkę, ale nie chcę tego nie robić - zmniejszać i tak już małą kuchnię raczej zostanę przy Waszym rozwiązaniu - jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 18.04.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 (...)ale ten pion w kominie miał chyba służyć odpowietrzeniu kanalizacji - żeby przy spuszczaniu wody z łazienek na poddaszu nie podnosił się poziom wody w sedesie na parterze - nie macie z tym problemów? Z tego co pamiętam odpowietrzenie też mamy (taka mała cienka rurka z daszkiem wystajaca z komina chyba ja widać na zdjeciu elewacji) Nie zabserwowałam problemów na dole przy spuszczaniu wody u góry więc działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 23.04.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) kilka km od naszej działki znalazłam kolejne piękne miejsce na dom.... http://img217.imageshack.us/img217/57/img7534.jpg [http://img714.imageshack.us/img714/5216/img7535s.jpg ... może następnym razem .... Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez Igor_Celina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 23.04.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 http://img72.imageshack.us/img72/4494/img7542y.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 26.04.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam.Weszłam do Ciebie do dziennika a tam DAWNO wpisów nie było, zaglądam tu ..................a tu ruch jak na Okęciu. Pozdrawiam ......... pieknie u Ciebie za oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 26.04.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam 30Agulka dziennik prawie się skończył więc cała reszta tutaj. Tam może jeszcze cos wpadnie np zdjęcia płotu jesli zstanie skonczony. Pozdrawiam i dzieki za wizyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 27.04.2010 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 dobry wieczor http://img215.imageshack.us/img215/2821/dsc09115.jpg dzisiejszy dzień zaowocował słupkami ogrodzeniowymi po dwóch stronach działki. Jako że to nie wnetrza wiecej zdjęć z tworzenia płotka tutaj Dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 29.04.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 mała namiastka dzisiejszego dnia. Kto znajdzie roznice na tym obrazku..... i nie mówie o ogrodzeniu http://img18.imageshack.us/img18/5998/img7571n.jpg barierka na balkonie nabrała kolorków znaczy dokładnie jednego kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila 01.05.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Celinko gratuluje domu i widoków. Dom urządzony przepięknie! Zdecydowałam sie na ten projekt, ogądajac Twoje zdjęcia. Jestesmy dopiero na etapie pierwszej płyty i własnie na tym etapie ma pytanie. Widze, ze powiekszyłaś okno w salonie, mogłabys napisać na jakiej wysokości jest okno i jakie sa dokładne wymiary nowego okna? Czy 150 to szerokość jednej kwatery, a wysokośc to 170? Pozdrawiam z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 01.05.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 (edytowane) (... Widze, ze powiekszyłaś okno w salonie, mogłabys napisać na jakiej wysokości jest okno i jakie sa dokładne wymiary nowego okna? Czy 150 to szerokość jednej kwatery, a wysokośc to 170? Witam i bardzo dziekuje okno jest na wyskosci 65 cm a wymary takie jak podałaś Tylko to jest okno stałe nie otwierane, dodatkowo zrezygnowalismy z jednej futryy na rzecz większej szyby. MOże inaczej napisze To jest stałe szklenie w ramie, nie imituje prawdziwego okna tylko bardzej witryne sklepową. NIe ma tej cześci okna która razem z szybą by sie otwierała, Tym sposobem szyby sa większe o jedną szerokośc futryny. Pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2010 przez Igor_Celina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila 02.05.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Celinko dziękuję, a możesz podpowiedzieć gdzie zamawiałaś okna i jaki był mniej wiecej koszt. Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 02.05.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Ila poszło na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila 03.05.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Celinko ja jeszcze w sprawie okien.... Napisz prosze,jak wyglada okno narożne w kuchni, ta szersza futryna jest nie otwierana? Rozmawiamy aktualnie z firmą, która wycenia nam okna i boimy się, że słupek narożny nie wytrzyma pod naporem tego dużego okna. Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan r 03.05.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Czy ja też mogę prosić o info na temat okien?Gdzie były zamawiane i jaki był koszt?A jeszcze jakie macie dachówki i też jaki był koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izka1985m 03.05.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Czesc, po przegladnieciu twoich fotek jestem pod wrazenie. Sliczny macie domek, ale jeszcze piekniejsze sa widoki. Tylko pozazdroscic takiej lokalizacji. A mam pytanko, czy te okna w salonie ( naroznikowe) sie otwieraja? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.05.2010 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Celinko ja jeszcze w sprawie okien.... Napisz prosze,jak wyglada okno narożne w kuchni, ta szersza futryna jest nie otwierana? Rozmawiamy aktualnie z firmą, która wycenia nam okna i boimy się, że słupek narożny nie wytrzyma pod naporem tego dużego okna. W kuchni stojąc przodem do rogu okna lewa połowa sie nie otwiera, prawa jest uchylna i otwrzyc sie ja da normalnie. Okna stoja juz ok 21 miesięcy i nic sie nie dzieje Słupki trzymaja sieę mocno, nie ma zadnych peknięć ani nic innego. My szukajac kien i rzmawiając z firmami nie naptkalismy się na zadne problemy NIkt nie mówił nic że cos nie wytrzyma itp. Jedynie okno narozne w salonie jak że tafla szyby jest wieksza niz standardowo zrbilismy stałe ponieważ kto tam mówił że np takie wielkie uchylne mgło by sie z czasem "wypatrzyć" czy cos w tym stylu. kna balkonowe w salonie sie otwieraja i to wystarcza żeby przewietrzyc salon. A jeszcze co do kuchni to lewa strona sie nie twiera ale imituje dokładnie normalne okno, jest rama i futryna - nie tak jak w salonie sama rama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.05.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Czy ja też mogę prosić o info na temat okien?Gdzie były zamawiane i jaki był koszt?A jeszcze jakie macie dachówki i też jaki był koszt. dacówka roben plus średzka falista - antracyt reszta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.05.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 A mam pytanko, czy te okna w salonie ( naroznikowe) sie otwieraja? Pozdrowienia Ciut wyzej Ila pytała o okna. Jest tam wymiar jak i info że okno narożne w salonie sie nie owiera Jest to stałe szkelnie w ramie. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts