Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2G c.d. - wnętrza i takie tam ....

Recommended Posts

Witaj Celinko!

kilka km od naszej działki znalazłam kolejne piękne miejsce na dom....
Ja też znalazłam takie miejsce dwa tygodnie temu w niedziele kilka km od naszej działki, na dodatek z widokiem na NS i gdzieś w oddali na którejś górce pewnie znajduje się Twój domek (jak znajdę chwile to zamieszczę fotki u mnie w dzienniku)

Zdradź z czego będzie ogrodzenie

• Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam!

moje pytanie dotyczy koloru okien. mianowicie czy jestescie zadowoleni z posiadania bialych okien i w ogole drzwi podbitki dachu? czy nie widac na tym za bardzo brudu? musze przyznac ze baaaardzo podoba mi sie biala stolarka i sama sie nad czyms takim zastanawiam w swoim domu ale wiele osob mi to odradzalo ze wzgledu wlasnie na widoczny brud i pajeczyny i w ogole...

witam!

moje pytanie dotyczy koloru okien. mianowicie czy jestescie zadowoleni z posiadania bialych okien i w ogole drzwi podbitki dachu? czy nie widac na tym za bardzo brudu? musze przyznac ze baaaardzo podoba mi sie biala stolarka i sama sie nad czyms takim zastanawiam w swoim domu ale wiele osob mi to odradzalo ze wzgledu wlasnie na widoczny brud i pajeczyny i w ogole...

ja nie narzekam Tez podoba mi sie biała stolarka, do kompletu okucia dachu powinny byc białe ;-)

Nie rozumiem tych którzy mówią ze okna białe szybciej sie brudzą i bardziej widoczny jest brud. To mam rozumiec ze posiadacz brazowych okien jak zobaczy pajeczyne to jej nie omiecie bo przeciez mniej ja widac?? Lub będzie mył okna raz na rok bo na futrynach nie widac brudu?tylko jak palcem ktos przejedzie to sie upapra ;-)

Prawda jest taka ze owszem brudza sie jak kazde inne - równomiernie W domach w których miałam okazję mieszkać posiadałam kna i białe i brązowe (białe 3x brązowe 1x) i myłam je z taka samą częstotliwością.

Drzwi umyłam statnio np po zimie a bramy jeszce nigdy, choć ostatnio stwierdziłam ze chyba trzeba ja przepłukac bo sie zakurzyła przy robotach ogrodowych (wszystko jest zbełtane ;-) )

Nastepny dom jesli taki bede miała tez bedzie z białymi oknami, no ewentualnie szaro/białymi i nie z powodu brudu a kaprysu na szary kolor ;-) a dokałdniej na szaro-biało czarny dom ;-)

Zdradź z czego będzie ogrodzenie

hej byłam juz u Ciebie i widziałam widoki - MIODZIO!!!

A ogrodzenie - sztachety drewiane czarne a z tyłu na jednym dcinku czarna siatka. Teraz żałuje trochę że nie zrobiłam z poziomych szerokich czarnych desek takich lekko nachodzących na siebie pod skosem ale nie było czasu na myslenie tylko trzeba sie było streszczać z ogrodzeniem i sztachety wydały nam sie najprostrzym rozwiązaniem. Od poczatku wiedziałam że nie będę miec kutego ogrodzenia (nie jestem ich fanka chyba ze w baaardzo prostej formie). Kiedys zmienie na pziome...... kiedyś ;-)

U nas do ogrodzenia jeszcze daleko, ale jak kiedyś będziemy robić to tez odcinek z tyłu zrobimy z siatki, a front i brama z czegoś fajniejszego. Takie sztachety poziome zachodzące na siebie fajne są, też mi sie podobają, ale pionowe tez będą fajnie wyglądać, aż się nie mogę doczekać efektu.

Celinko u ciebie jak zawsze cudowne widoki... ta mgła jak z horroru ;)

A tak poza mgłą, co słychać??

a poza mgła .....deszcz ;( cały tydzień papra a ja mam do malowania konstrukcje płotu b jak dobrze pójdzie i sztachety dojadą to w poniedziałek bedą montowan i tez Panowie zrbia słupki murowane z przodu przy bramie wjazdowej. Ogródek tez czeka na zbieranie kamiei i nie ma jak bo błoto straszne. Wszystko mi sie przeciaga a miałam sie do 15 -tego wyrobic. Przez pogode marne szanse.

A na wyspie jak leci? Jakies nowe zakupy domowe poczyniłaś?

oj współczuję Ci, bo wiem jak pogoda może zepsuć plany :evil:

Na wyspie nie pada, ale też nie jest jakoś specjalnie ciepło.... niebo zachmurzone jakby miało zaraz lunąć. Ale nie pada, tylko trochę wieje :(

Ja zakupów nowych nie poczyniłam, ale będą w Niemczech nabyłam nowe donice plecione :lol: i firanki do pokoi :lol:

Niestety nie mam zdjęć... zobaczycie jak będą wisieć w oknach :) Powiem tylko,że to takie a'la rolety rzymskie. A do sypialni jedną "zasłonkę" bo planuję tam makarony i tylko z jednej strony powieszę z lekkiego materiału w formie ozdoby. Co prawda kiedyś już kupiłam do sypialni tutaj, takie brązowo-turkusowe takie ciężkie kotary, ale będę miała na zmianę :)|

aaa... i jeszcze tylko pochwalę się ile zapłaciłam za donice :D

Otóż... taka duża, sięgająca do kolana albo i wyższa kosztowała 2,50 euro :lol: a mniejsza 1,50 :) Są jaśniejsze niż te co wcześniej kupiłam, ale za taką cenę warto było kupić... postawię je w salonie, a te ciemne koło schodów w holu :p

Edytowane przez kasiulakp

Troszke byłam chora na początku tygodnia i mam zaległości.

Pięknie to wyszło :yes: !!! (możesz zdradzić na priva ile robocizna kosztowała jak sie rozliczali za metry)

u mnie tak mokro -po prostu bagno posadziłam troche kwiatków i krzewów 2 tygodnie temu, ale im chyba korzenie ogniją - można powiedzieć że pieniądze wyrzucone w błoto:bash:

u mnie tak mokro -po prostu bagno posadziłam troche kwiatków i krzewów 2 tygodnie temu, ale im chyba korzenie ogniją - można powiedzieć że pieniądze wyrzucone w błoto:bash:

u mnie dokładnie tak samo Do dzis myślałam że trawa bedzie juz posiana a tu kicha. Co podeschnie to zaraz pada od nowa. I mój plan nie wypalił.... teraz nie wiem ile to potrwa zeby sknczyc podworko. Pomieszanie z poplątaniem.... nawet ogrodzenia nie skoncza do jutra.

zajrzałam do dziennika... fajnie wyglądają te czarne sztachety :)

A co do pogody... powiem Wam,że już mam dość deszczu. U nas było kilka dni pięknie. Co prawda, nie było jakoś strasznie ciepło, ale świeciło słońce i było tak przyjemnie... a dzisiaj :evil: cały dzień mi zimno i jakoś tak mi buro i ponuro :sad:

Już nawet nie chcę wiedzieć co się u mnie dzieje na budowie przed domem...pewnie nawet przejść bez gumowców nie da rady :( Ale za to, w domu znów się robi... wiem,że ten nieszczęsny narożnik z kominka jest już wycięty i kładzie się tapeta w zielonym pokoju (tak było przedwczoraj, więc dzisiaj już pewnie mamy panele :lol: )

hej Kasia Wyjechałam ale na chwile jeszcze wrócłam za tydzień znów jade póżniej po tyg wróce a po 15 czerwca juz wyjade na dłużej. Zagladam do Ciebie ale jakos nie miałam czasu napisac. Obiecuje nadrbic A własnie powiedz mi gdzie jest stronka Aby-m bo ciekawa jestem jej wnetrz a nie mge znalezc (wkurza mnie to nowe forum ;) )

Perłóweczka chyba nie pisało gdzie sie wybieram ... Łódź na bliżej nie określony czas ;(