Igor_Celina 01.06.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Oj znam to znam:) Ale teraz jestem pochłonięta ogrodem....tylko pogoda nie taka:( ja trawe sieje od 1,5 miesiąca .... znaczy planuje siac bo pogodA raczej na to nie pozwala. Miało byc juz zielno a jest buro i mokro Kurcze tutaj gorzej niz w Irlandii tam przynajmniej słońce w ciagu dnia wychdziło między deszczem a tu ...... jak zacznie lac to leje i leje i leje buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 My od marca kończymy ogrodzenie: Kupiłam już roślinki do sadzenia i wszystko czeka na pogodę,której wcale nie widać.... Ale co tam,ludzie mają domy pozalewane,to dopiero jest tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 01.06.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 My od marca kończymy ogrodzenie: Kupiłam już roślinki do sadzenia i wszystko czeka na pogodę,której wcale nie widać.... Ale co tam,ludzie mają domy pozalewane,to dopiero jest tragedia. własnie...ogródek przy tym to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 01.06.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 No nic trzeba coś w domku porobić,bo latam po forum:) A nic samo się nie zrobi. Pozdrawiam i pózniej tu zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 01.06.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 ja trawe sieje od 1,5 miesiąca .... znaczy planuje siac bo pogodA raczej na to nie pozwala. Miało byc juz zielno a jest buro i mokro Kurcze tutaj gorzej niz w Irlandii tam przynajmniej słońce w ciagu dnia wychdziło między deszczem a tu ...... jak zacznie lac to leje i leje i leje buuuuuuuu Celinko zajedź do mnie i zobacz co się dzieje przed moim domem u ciebie błoto, nie ma trawy... ale u mnie wielka góra żwiru czy czegoś przed domem, ale nie rozniesiona i jedno wielkie bagno na całej działce także u ciebie nie jest tak źle Zwłaszcza, że tak jak pisze Nadulka... ludzie mają po tej powodzi takie błoto w domach, jak woda zeszła a my tylko przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 01.06.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 dzien dobry dzieci! duzo cukierkow z okazji wspanialego dnia dziecka:) Kasia, Ty mi juz tu nie "mydlij oczu";) sama wiesz, bo mamy tak samo, ile dziadostwa jest do poprawy kiedy domek wykancza sie sam:) ale jak juz zjedziemy, to rekawy po lokcie i ratujemy;) stol ma na imie manu i sie nie rozklada:( duzy blad, ale ladny jest wiec bede go dalej lubic;) firma i cena na pw, naprawde robia bardzo precyzyjne meble krzesla, hymmm - nie bardzo mi sie podobaja, ale zostaja bo cholernie duzo kosztowaly i jak tylko wspomne mezowi, ze do wymianki to robi sie taki kolorowy po twarzy, wiec krzesla musza byc:D calligaris dallas - cena poszla na pw Abuś odnośnie krzeseł i stołu odpisałam na priva. a odnośnie mydlenia oczu... to wcale Ci nie mydlę.... przecież wiesz,że bardzo podoba mi się twój domek... drzwi są cudowne, kuchnia też.... zresztą łazienki (oprócz tych drobnych niedoróbek o których już dyskutowałyśmy) są extra więc nie łam się kobito... wrócimy do Pl. i weźmiemy wszystko w swoje ręce:hug: a więc mały trening fizyczny, coby nas zadyszka nie złapała zbyt szybko.... (rob to co ja) i do roboty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 03.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Witam! Prześledziłam dziennik budowy od deskiu do deski i naprawdę jestem pod wrażeniem. Twój wystrój napewno będzie dla mnie inspiracją. Śledzę też dziennik Tysona, choć u niego od długiego czasu cisza. Dopiero rozpoczynam przygodę z Guliwerem - jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę i jakoś ciężko to idzie (trening dla cierpliwości:bash:). Celinko, mam do ciebie pytanie natury praktycznej - czy stół w salonie sprawdza się? Wydaje się że nie ma przy nim zbyt dużo miejsca, czy 4-osobowa rodzinka bez problemu zje obiadek? Czy mogłabvyś napisać mi na PW ile wyniósł Cię stan surowy zamknięty?. Pozdrawiam. Edytowane 3 Czerwca 2010 przez Jobo literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 03.06.2010 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Jobo witam ! Dluga droga przed Tobą ale jaka ciekawa !! Napisałam na p.w całosć za jednym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Jobo witam ! Dluga droga przed Tobą ale jaka ciekawa !! Napisałam na p.w całosć za jednym razem Dzięki za odpowiedź. Kwota jest obiecująca:yes:. My zamierzamy budować z betonu komórkowego (na 90%), więc może będzie troszkę mniej. W poniedziałek jestem umówiona z architektem. Chcemy wprowadzić kilka zmian, m.in.: przesunięcie kominka (tak jak u Celinki;)), powiększenie łazienki na dole kosztem spiżarki (muszę zrobić z nią jakieś czary żeby zmieścić tam choćby minimalną kabinę prysznicową ), podniesienie ścianki kolankowej na górze o 1 pustaka, połączenie łazienek na górze w jedną dużą. Rezszta to dobne zmiany kosmetyczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 04.06.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 powiększenie łazienki na dole kosztem spiżarki (muszę zrobić z nią jakieś czary żeby zmieścić tam choćby minimalną kabinę prysznicową ), Przemysl to dobrze Z praktyki powiem Ci ze bez spizarki to a cienko tą kuchnie widzę. No chyba ze zrobisz duzo mebli w kucchni (co nnie kniecznie może ładnie wygladać) Kuchnie nie jest wielka Jesli jest spizarka to ok bo duzo szpargałów tam można schowac ale bez..... no nie wiem I jeszcze tak dodam że jesli na gorze łaaczysz lazienki (i podnosisz scianke o 1 pustak) to łazienka wyjdzie ogromna. Taka jak w planie + podniesina scianka kolankowa daje juz dużą łazienke a jesli dodasz d iej ta małą t bedzie sie tam można gonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 I jeszcze tak dodam że jesli na gorze łaaczysz lazienki (i podnosisz scianke o 1 pustak) to łazienka wyjdzie ogromna. Taka jak w planie + podniesina scianka kolankowa daje juz dużą łazienke a jesli dodasz d iej ta małą t bedzie sie tam można gonic To dobrze - czasem gdzieś się ukryć trzeba, dlaczego nie w łazience:D? A tak serio to chcę tam wstawić pralke i jakąś suszarkę więc myślę, że będzie ok. A jeśli chodzi i dół, to masz rację w kuchni może być trochę ciasno, ale może jak nie będzie tam stołu tylko mebelki dociądnięte do końca... No nie wiem jeszcze. A w łazience na dole muszę upchnąć prysznic. Chodzi o to, że mój tato jeździe na wózku i nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy rodzice przyjadą np na weekend i będę musiała tatę na plecach dźwigać na górę. Albo co w sytuacji gdy trzeba go będzie na starość wziąźć do siebie (nigdy nie wiadomo jak to się życie poukłada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 04.06.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A to racja Kazdy robi dla siebie tak zeby mu było jak najlepiej a w Twojej sytuacji t rozumiem bardzo dobrze.Tylko dodam Ci jeszce ze ja mam pralke w duzej łazience. Suszarka by tez wlazla taka rozkładana ale ja trzymałam w tej niby duzej garderobie lub jak nie lało (co ostatnio zadko sie zdarza) na balkonie. Mam nadzieje ze zalozysz swoj dziennik i bedziemy mogli sledzic Wasze poczynania na placu boju:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Dziennik założę jak już będzie o czym pisać - a to chyba chwilę potrwa. Na mapkę do celów projektowych czekałam 2 miesiące:eek:. W przyszłym tygodniu architekt i wnioski o warunki przyłączy i znowy trzeba będzie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Aaa - napisz mi jeszcze czy uważasz, że ten pokoik środkowy na górze (w projekcie - 6) jest wystarczających rozmiarów (bez podnoszenia ścianki kolankowej) ?Tam właśnie zamierzamy zrobić naszą sypialnię, a te większe pokoje urządzić dzieciakom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 04.06.2010 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Chodzi Ci o ten obok schodów zaraz??? co ma w projekcie 7,8 m2 Bo nie mam planów przy sobie w necie sprawdziłam i 6 jest właśnie ten pokoik zaznaczny. Moje zdanie jest takie ze bez podnoszenia scianki kolankowej pokoik będzie klaustrofobiczny. My mamy dodane jaskółki więc to wyglada całkiem inaczej ale jak tak wchodzę i patrze to bez jaskółek i bez podniesienia scianki raczej kiepsko by było. Wiec podnos scianke tylko nie zapomnij przedłuzyc dachu zeby dom na wygladzie nie stracil. Widziałam taki z podniesiona ale z normalnym dachem i ..... cienko to wyglądało. Dom traci urok robi sie z niego wtedy taki grzmot wysoki. To w sumie nie tylko moja opinia A z papierami to tak jest U nas jakis pół roku to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Tak, chodzi mi o ten pokój. Widziałam że Wy zrobiliście jaskółki. My chyba raczej nie będziemy ich robić. Ten pokój ma służyć tylko do spania, ale właśnie obawiam się , że bez podniesienia ścianki nie bardzo będzie się jak ruszyć, jak się tam wstawi duże łoże:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jobo 04.06.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Celinko, mogłabyś mi jeszcze napisać orientacyjnie ile kosztowało Cię DGP i komu zleca się wykonanie projektu? Architektowi w fazie adaptacji czy gościom od kominka? I czy ogrzewanie podłogowe na górze to Twój wybór czy jakiś wymóg przy tym sposobie ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 04.06.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 DGP zrobił nam Pan od Kominka ale powiem Ci ze za wiele to to nie daje.... no chyba ze cały dzien w kominku by sie paliło to moze. A podlogówki w lazienkach na górze to nasz wybór. Wszedzie gdzie sa płytki na podłodze zrobilismy podłogówki. Przyjemnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.06.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Wpadłam się przywitać.Pogoda wreszcie dla nas łaskawa,więc trzeba przed domkiem coś porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninaipaweł 07.06.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam was dziewczyny ( bo to głównie wy z tego co widzę głównie tu piszecie) podglądam was o jakiegoś czasu i jestem zachwycona twoim domem Celinko.Też buduje Guliwera ale jestem na etapie zalewania płyty więc jeszcze dużo przede mną zazdroszczę wam tego urządzania już . Pozdrawiam was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts