kasiulakp 10.10.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Hej... a ja znów u Ciebie zaglądam tu co kilka dni, z niecierpliwością czekam na zdjęcia z upiększania domku, (jak sama napisałaś) no i bardzo ci kibicuję, choć pewnie lepiej po raz kolejny pogratulować gustu, bo z takimi pomysłami nie ma bata,żeby było źle... może być tylko suuuper Twój dom jest dla mnie numerem 1 i będę cię odwiedzać chciałam tylko zapytać co to za płytki są w łazience tej od sypialni,tej za lustrem?? Ja co prawda mam już płytki u siebie i zadowolona jestem z organzy w jednej łazience, ale na dole mam Dalia z ceramiki Color ( jakieś płytki z castoramy) wydawały mi się suuuper, ale jak widziałam ostatnio łazienkę prawie skończoną, nie zachwyciły mnie Teraz już jest skończona, zafugowana i z blatem pod umywalkę i mąż mówi,że jest ok... ja zobaczę ją w środę!! Ale z drugiej strony... już za późno,żeby coś zmieniać, więc tak już zostanie Niedługo kilka nowych zdjęć ukaże się w moim albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 10.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 super ukryte pomieszczenia masz w sypialni łazienka super tez pytam o płyteczki co to za firma podoba mi się tapeta w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 12.10.2009 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Płytki to Cersanit - FRIDA. Jak mam byc szczera to ta łazienka najmniej mi sie podaba....ale skoro juz jest to trzeba sie przyzwyczaic Za jakies dziesięc lat przy remoncie zmienie płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 13.10.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 schody....i w antyramcha nadal brak zdjęc... a ja myślałam, że to jakaś ciekawa strukturka gipsowa na scianie... fajny wzór z tych antyram wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia_T 14.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Wow! Po prostu piękny! Dołączają kolejni wielbiciele Waszych wnętrz. Gratulujemy smaku i wyczucia. Gorąco popieram któregos przedmówce- zajmnij sie zawodowo aranżacją. Zakupiliśmy właśnie projekt Guliwera i szukając inspiracji trafiliśmy do Was. i oczywiście tysiąc pytań. Pierwsze najważniejsze - czy byłaby możliwość oglądnięcia tego cudeńka na żywo. Mieszkamy w Bochni wiec daleko nie mamy. Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 14.10.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 AMFI nie byłby to głupi pomysł zrobic takie cos z płyt k-g tylko ze mam złe doświadczenia z panami d gładzi i nie wiem czy ktos byłby w stanie to tak zrobic żeby potem po podswietleniu nie było nierówności. Przykre to moze jest ale jakos już nie wierzę żadnym "fachwcom" Ewcia_T wiadmosc poszła na priv, będziemy w kontakcie. A aranzacja i planowanie co i jak zorbic to fajna zabawa.... byle jeszcze wyknawcy byli solidni - my mamy złe doświadczenia i sporo rzeczy bym od nowa zrobiła z kimś kto juz nic nie zepsuje (delikatnie mówiąc) Perłóweczka powiem że w sumie praktycznie jest miec tak pod ręką i garderobę i łazienkę... wiekszość gości mysli ze tam po prstu szafy są więc w sumie nawet przy bałaganie w łazience nikt tam nie zagląda bo przeciez do "szafy" nie wypada kasiulakp juz w PL ??? czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 14.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 witam piękny dom zarówno z wewnątrz jak i widoki na zewnątrz, gratuluje gustu Mam pytanie u Was w salonie na jednej ścianie jest zielony a na pozostałych beż? Właśnie też zastanawiam się nad pomalowaniem ścian w salonie na zielono do czekoladowej tapicerki. Tylko teraz się zastanawiam czy jedną oliwkową ścianę i trzy pozostałe na jakiś jaśniutki zielony, czy może podobnie jak u Was pozostałe ściany na beżowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 14.10.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 blada80 witam, i dziekuje zielony u nas to był dulux -cos z oliwką w nazwie Nie mam pod ręka katalogu zeby sprawdzic. A reszta to jasny beż dulux z mieszalnika. To taki w sumie niby beż - dokładnie rum carmel najjasniejszy z palety - z tym ze potem dodali mi jeszcze raz tyle samo barwnika poniewaz najjasniejszy byl za jasny i nie widac bylo koloru na scianie. Byłam u Ciebie. Te paski w pokoju dziecka i na korytarzu to namalowane? Jak to Wam wyszło - z bliska nie porobiły sie zacieki, linie mają proste krawędzie? Ja tez myslalam o jakichs paskach w pokoju nad garażem ale boje sie że nie równo mi wyjdą. Do odcinania uzywaliście zwykłej tasmy malarskiej??? Teraz zgłupiałam bo przygladnełam sie bardziej i nie wiem czy to tapeta czy farba (te paski z brązem na korytarzu) wydaje mi sie ze jeden kolor ma połysk niby srebrny Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLEŃKA 14.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Bardzo gustownie. Lubię takie jasne, delikatne kolory. Co to za tapeta w wiatrołapie? Gdzie można taką dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 15.10.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 blada80 Byłam u Ciebie. Te paski w pokoju dziecka i na korytarzu to namalowane? Jak to Wam wyszło - z bliska nie porobiły sie zacieki, linie mają proste krawędzie? Ja tez myslalam o jakichs paskach w pokoju nad garażem ale boje sie że nie równo mi wyjdą. Do odcinania uzywaliście zwykłej tasmy malarskiej??? Teraz zgłupiałam bo przygladnełam sie bardziej i nie wiem czy to tapeta czy farba (te paski z brązem na korytarzu) wydaje mi sie ze jeden kolor ma połysk niby srebrny Co to? U nas wszystkie pasy były malowane. Najpierw poziomica i ołówek, a póżniej taśma malarska. Nie było problemów z zaciekami, jedyny problem był z czasem. Niestety jest to bardzo czasochłonne, wszystko musi być pomalowane dwa razy więc każdy kolor w inny dzień. Niby piszę, że po 2-4h farba wysycha ale chciałam być pewna, że farba nie będzie odchodziła razem z taśmą. Rada po każdym malowaniu odrazu odrywaj taśme. Jeśli chodzi o te paski z połyskiem to było też malowane fatbą transparentną z dekorala Perłowa Poświata. Farba ta zmienia troszkę kolor który jest podkładem na ciemniejszy i nadaje taką perłową poświate. W sprzedarzy jest również farba z srebrnym i złotym brokatem. Pomalowana czerwona bądza fioletowa ściana tymi brokatami wygląda też fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 15.10.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 blada80 dzieki za wyczerpujacą odpowiedż WIOLEŃKA tapeta jest z leroy merlin cena cos kolo 50 zl za rolkę. Pozdrawiam ......zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 15.10.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 zima chyba wszytskich zaskoczyła wczoraj za oknami było tak http://img70.imageshack.us/img70/7545/spa0245.jpghttp://img395.imageshack.us/img395/6936/dsc08873j.jpg dzis rano pnad godzina odsniezania w koło domu a po pracy ... http://img387.imageshack.us/img387/5047/dsc08877.jpghttp://img301.imageshack.us/img301/6133/dsc08880.jpghttp://img386.imageshack.us/img386/5780/dsc08879.jpghttp://img386.imageshack.us/img386/9786/dsc08882.jpg najlepsze jest to że czuję sie tu jak na biegunie ponieważ jeśli zjadę 6 km w dół do centrum tam zima wygląda tak http://img396.imageshack.us/img396/3720/img7056.jpg gdzie u mnie w tym samym czasie pół metra śniegu...... grrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 15.10.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 A i jeszcze jedno.Wie ktos moze gdzie cos takiego mozna znaleźc?????? http://img381.imageshack.us/img381/2255/spa0242a.jpg to ma wymiary jakies 150 cm na 150. Na szybie jest namalowane ta niby gwiazda a na niej rozciągnięty cienki materiał z tym jasniejszym wzorem. Bardzo by mi cos takiego pasowało na jasna ściane nad sofą w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.10.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Zza twoich okien to zima wygląda czarująco taki nastrój hm..... cudownie wiem ze do codziennych zmagan to troszke przeszkadza ale spojrz za okno ...po prostu bajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 18.10.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Wow! Ale zima! Ciekawe kiedy w zachodniopomorskim przyjda takie śniegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 19.10.2009 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Korozja Wow! Ale zima! Ciekawe kiedy w zachodniopomorskim przyjda takie śniegi... za chwile ponizej jeszcze troche zimy specjalnie dla Ciebie PerłóweczkaZza twoich okien to zima wygląda czarująco taki nastrój hm..... cudownie wiem ze do codziennych zmagan to troszke przeszkadza ale spojrz za okno ...po prostu bajecznie tak po 1,5 h odśnieżania powrót do domu i spoglądniae z ciepłego fotela jest miłe ale ręce wysiadają od łopaty.Trzeba zaiwestować w odśnieżarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 19.10.2009 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 AnetaG Widoki macie genialne, fenomenalne, kolosalne są po prostu idealne. Kominek macie właśnie taki jak ja chce mieć tylko zamiast kamienia będę chciała mieć prawdziwy kamień gdyż jedną ścianę będę miała obudowaną kamieniem i będzie idealnie do siebie pasowało. Mam do Ciebie jedno pytanie gdyż widzę że zlew macie na oknie, jak wybrnęliście z wylewką? Czy okno Wam się otwiera bez problemu? Witam okno na wprost zlewozmywaka to stałe szklenie - nie otwiera się. Można otworzyc tylko lewą stronę okna - niskiej osobie jest cięzko trzeba miec długie ręce ale człek średniego wzrostu (168) nie ma z otwieraniem problemu. Z wylewka tez bez problemu - mija sie z oknem. U nas kamień na kominku to trawertyn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 19.10.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Korozja dla Ciebie i dla innych spragnionych zimy http://img207.imageshack.us/img207/4448/img7057n.jpg http://img136.imageshack.us/img136/1127/img7059.jpg http://img148.imageshack.us/img148/1733/img7058l.jpg http://img148.imageshack.us/img148/9434/img7061j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 21.10.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Hej Już wróciłam z PL. Niestety nie mam na razie żadnych zdjęć, bo mieliśmy taki młyn,że za każdym razem zapominałam aparatu na budowę Ale poproszę siostrę, to skoczy na budowę, popstryka kilka fotek i wyśle..... wtedy wkleję do albumu U Ciebie widzę piękna zima... ale tak jak pisałaś, piękne to jest dla nas, ale odśnieżanie nie jest już takie super i ręce można sobie odmrozić ale te widoki chyba ci wszystko wynagradzają My z rzeczy budowlanych: kupiliśmy panele do małego pokoju na dole, rozpaliliśmy pierwszy raz w kominku , łazienka dolna prawie skończona, zostało tylko zamontowanie umywalki i zmiana kibelka (na razie jest taki budowlany) no i górna łazienka zacznie się robić najpóźniej w pon. Zamówiona wanna, i wszystkie baterie aaa no i mój tato i szwagier zespawają barierkę na balkonik... zakupiłam wszystkie pręty i ozdobniki A poza tym bawiliśmy się na weselu i chrzcinach dlatego brakło mi czasu, bo jednak 5 dni to za mało,żeby zrobić coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 21.10.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 kasiulakp dobrze pamietam te krótkie wizyty w PL czasu zawsze bylo za malo a za duzo rzeczy do zrobienia... potem bardziej sie bylo zmeczonym tym zabieganiem ...ale w sumie to mile bylo. Czas mijał tam tylo od urlopu i wizyty w domu do urlopu i klejnej wizyty to czekam na zdjecia bede do Was zagladać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts