Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2G c.d. - wnętrza i takie tam ....

Recommended Posts

Ja gdy latam do Polski to urlop mija jak strzała :o

po powrocie jest ciężko wrócić do normalnośi :roll:

a bez aparatu to sie nigdzie nieruszam 8) ot taki juz nawyk

Celinka te widoki u ciebie są boskie :o a zimowe klimaty ohhh..........

ja bym zakupiła sobie fotel bujany , siadła w okienku i podziwiałaaaaaaaa

• Odpowiedzi 684
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Perłóweczko mi też leci ten czas jeszcze szybciej niż w Irl. A jak się jedzie do Polski na kilka dni a w tym trzeba "obskoczyć" wesele i chrzciny, to niestety czasu na nic nie zostaje. A aparatu nie zabrałam z Irlandii... mamy taki duży, profesjonalny i zajmuje w bagażu za dużo miejsca... a że moje siostry mają w PL. swoje, mniejsze aparaty to postanowiłam że sobie pożyczę... ALE ZAPOMNIAŁAM :evil:

Ale uważam,że na te kilka dni to dość dużo i tak załatwiliśmy... zważając właśnie na pogodę :wink: A na koniec jak wracaliśmy do domu,po całym dniu załatwiania,żeby spakować się i spokojnie położyć spać... zapłaciliśmy mandat :evil: :x :evil: i tak zakończyliśmy urlop :-?

niedługo będę miała kilka zdjęć więc Celinko zapraszam!! :D

Perłóweczka a gdzie dokładnie jesteście? My w samym środku Irl. W Athlone. My też już 5 lat... a pomyśleć,że plan był,że jedziemy na rok. Ale gdyby nie pieniążki zarabiane tutaj, pewnie nie budowalibyśmy się :)

Ale ja dzieci nie mam, więc wracam w marcu już na stałe :lol: do mojego domku :D

Dopiero teraz zobaczyłam piękną dedykację zimową specjalnie dla mnie, DZIĘKUJĘ :oops: Zdjęcia tak piękne że sobie zapisałam na komputerze u siebie :oops: Cudownie baśniowo tam macie! :roll:

zima była kilka dni teraz błoto mamy w koło ;( i mgłę że nic nie widać.

http://img2.imageshack.us/img2/336/img7066g.jpg

http://img260.imageshack.us/img260/8400/img7067.jpg

Miało sie zazielenic przed zima ale niestety nie zdazylismy i całe prace ogrodowe odkładamy na wiosnę. Na razie zaczynam planowac ogród ale na papierze ;-)

aga1401Ty też widzę z tych "z zielonej wyspy" ;-) Pozdrawiam

No i Aga się pojawiła w Twoich pięknych progach Celinko!

A tak sobie myślę,że jak mi wyburzą ten mój ukochany domek z powodu tej kopalni... to może gdzieś u was dla mnie nowa działka się znajdzie Celinko, dla takich widoków to nawet nie będę płakać,że muszę się rozstać z moim domkiem :-?

No o ile będzie ta kopalnia... czas pokarze!! Co prawda wolałabym zostać tu gdzie jesteśmy... w sensie budowy... nie Irl. :wink:

Ale co będziemy gdybać...

W planach jest kopania odkrywkowa węgla brunatnego... akurat na miejscu naszego domu. Jak wpiszesz na google to hasło to wyskoczy ci kilka informacji... mowa o dolnym śląsku :x akurat my jesteśmy w samym środku :evil:

na początku na samą myśl płakałam... ale co mam zrobić, jak będzie ta kopalnia to my nic nie zrobimy. To będą takie ogromne zyski,że żaden laik nie zdoła tego zmienić.

Moje zdanie jest takie,że kopalnia będzie... ale pytanie KIEDY? Może za dwa lata a może za 20... więc pomału rozglądam się za działką.Chociaż może to nasze dzieci albo wnuki będą potrzebowały nowego miejsca do życia, ale ja w razie czego już rozglądam się i sprawdzam ceny. No i mam już kilka projektów upatrzonych hihi[/b]

Czyli z ogrzewaniem w Waszym domu nie bedzie problemu ;- Mąz z łopata do ogródka i węgiel na zime jest pod nosem ;-)

Ale tak serio to dziwnie sie musi zyc z myslą ze na miejscu Waszego domu może byc wielka dziura. Ale myśle ze jakby co to powinni Wam to ze sie tak wyrażę wynagrodzic jesli faktycznie dojedzie do powstania tej kopalni. Tutaj u nas w miescie była taka sytuacja: gośc miał dom (kilkuletni) w miejscu gdzie wymyslili nową obwodnicę - dom na srodku planowanej trasy - teraz ten ktoś ma swoje nowe miejsce na ziemi pod lasem 5 razy lepsze i za gotówke ;-)

Wiec w razie czego nie bedzie chyba tak zle-nie?

Mieszkacie teraz za granica więc mobilni jestescie ;-) co najwyzej czeka Was nastepna budowa - a podbno dopiero trzeci dom to jest taki dla siebie i najlepiej wybudowany. ;) wiec wszystko przed Wami.

nie daleko stad jest jezioro Czorsztyńskie... które powstało przez zalanie terenów wioski Maniowy. Ludzi wysiedlili.... teraz moga tylko patrzec na jezioro z sentymentem i wspominac dawne zycie...

rety jak bylismy z mezem na wycieczce to pamietam dokladnie opowiesc przewodnika o tym jeziorze.cudnie tam jest :)

gdybym miala luzne 100 tys. to kupuje dzialke na terenach gorskich.kocham takie tereny.i zadne mozre ani ocean mnie nie przekona.

kasiulakp...wpadam czesto, pisze rzadziej.ale nadal z wysp :roll: , a ty co ty mowisz ze kopalnia, akurat u was.ogladala w tv program.ludzie sa zalamani.widzialam ich piekne domy.tragedia.niby odszkodowania i te sprawy, ale jednak oni boja sie szkodliwego wplywu.nie znam sie.trzymam za was kciuki. mysle ze ulozy sie po waszej mysli.