Perłóweczka 21.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja gdy latam do Polski to urlop mija jak strzała po powrocie jest ciężko wrócić do normalnośi a bez aparatu to sie nigdzie nieruszam ot taki juz nawyk Celinka te widoki u ciebie są boskie a zimowe klimaty ohhh.......... ja bym zakupiła sobie fotel bujany , siadła w okienku i podziwiałaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 22.10.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Perłóweczko mi też leci ten czas jeszcze szybciej niż w Irl. A jak się jedzie do Polski na kilka dni a w tym trzeba "obskoczyć" wesele i chrzciny, to niestety czasu na nic nie zostaje. A aparatu nie zabrałam z Irlandii... mamy taki duży, profesjonalny i zajmuje w bagażu za dużo miejsca... a że moje siostry mają w PL. swoje, mniejsze aparaty to postanowiłam że sobie pożyczę... ALE ZAPOMNIAŁAM Ale uważam,że na te kilka dni to dość dużo i tak załatwiliśmy... zważając właśnie na pogodę A na koniec jak wracaliśmy do domu,po całym dniu załatwiania,żeby spakować się i spokojnie położyć spać... zapłaciliśmy mandat i tak zakończyliśmy urlop niedługo będę miała kilka zdjęć więc Celinko zapraszam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 22.10.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 PerłóweczkaTo widze że wiecej nas tutaj takich z/na "emigracji" My wrocilismy w zeszlym roku w maju i na razie tutaj staramy sie jakos urzadzic i zyc kasiulakp zagladne do Ciebie na pewno .Co troche sprawdzam czy jest cos nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.10.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 PerłóweczkaTo widze że wiecej nas tutaj takich z/na "emigracji" my juz 5 lat w irl jakos zeszło...... teraz dzieci muszą skonczyc tu szkołe więc troszkę tu pobędziemy ale bardzo mi tęskno..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 22.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Perłóweczka a gdzie dokładnie jesteście? My w samym środku Irl. W Athlone. My też już 5 lat... a pomyśleć,że plan był,że jedziemy na rok. Ale gdyby nie pieniążki zarabiane tutaj, pewnie nie budowalibyśmy się Ale ja dzieci nie mam, więc wracam w marcu już na stałe do mojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 22.10.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Perłóweczka a gdzie dokładnie jesteście? My w samym środku Irl. W Athlone. ale ten świat maleńki bo dzieli nas tylko 15 km ja mieszkam w Moate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 23.10.2009 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 to my gdzybysmy tam byli nadal mielibysmy dalej do Was. Mieszkalismy niedaleko Belfastu w Irl Połn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 23.10.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Perlóweczko to ,ze swiat maly to wiedzialam nie od dzis... ale ze az tak hihi Celinko szkoda,ze juz was tu nie ma... mozna by sie bylo spotkac z Toba i Perloweczka gdzies po srodku np. w Athlone na budowlane pogaduchy ale zostalo nam tylko forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 23.10.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 cudne te białe widoki w domu kominek, cieplutko, a za oknem takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 24.10.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Korozja dla Ciebie i dla innych spragnionych zimy http://img207.imageshack.us/img207/4448/img7057n.jpg http://img136.imageshack.us/img136/1127/img7059.jpg http://img148.imageshack.us/img148/1733/img7058l.jpg http://img148.imageshack.us/img148/9434/img7061j.jpg Dopiero teraz zobaczyłam piękną dedykację zimową specjalnie dla mnie, DZIĘKUJĘ Zdjęcia tak piękne że sobie zapisałam na komputerze u siebie Cudownie baśniowo tam macie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.10.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 alez ta zima u was piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 24.10.2009 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 zima była kilka dni teraz błoto mamy w koło ;( i mgłę że nic nie widać. http://img2.imageshack.us/img2/336/img7066g.jpg http://img260.imageshack.us/img260/8400/img7067.jpg Miało sie zazielenic przed zima ale niestety nie zdazylismy i całe prace ogrodowe odkładamy na wiosnę. Na razie zaczynam planowac ogród ale na papierze aga1401Ty też widzę z tych "z zielonej wyspy" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.10.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 zgadza sie. tymczasowo a juz 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 24.10.2009 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 to "tymczasowo" często bardzo sie przeciaga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.10.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 przeciaga i to baaardzo. ja tam nie wierze w zadne blotko u was.mgla nawet jest piekna w takiej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 24.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 No i Aga się pojawiła w Twoich pięknych progach Celinko! A tak sobie myślę,że jak mi wyburzą ten mój ukochany domek z powodu tej kopalni... to może gdzieś u was dla mnie nowa działka się znajdzie Celinko, dla takich widoków to nawet nie będę płakać,że muszę się rozstać z moim domkiem No o ile będzie ta kopalnia... czas pokarze!! Co prawda wolałabym zostać tu gdzie jesteśmy... w sensie budowy... nie Irl. Ale co będziemy gdybać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 24.10.2009 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 kasiulakp Ale o jakiej kopalni Ty mowisz??? POd Waszą działką? llub obok??? Jak to bo nie łapię. A co do działek obok to nie ma sprawy Słyszałam od sąsiadow ze na wiosne jedna obok i pięć ciut niżej po lewej stronie jak sie d nas z tarasu patrzy bedzie 5 do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 24.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 W planach jest kopania odkrywkowa węgla brunatnego... akurat na miejscu naszego domu. Jak wpiszesz na google to hasło to wyskoczy ci kilka informacji... mowa o dolnym śląsku akurat my jesteśmy w samym środku na początku na samą myśl płakałam... ale co mam zrobić, jak będzie ta kopalnia to my nic nie zrobimy. To będą takie ogromne zyski,że żaden laik nie zdoła tego zmienić. Moje zdanie jest takie,że kopalnia będzie... ale pytanie KIEDY? Może za dwa lata a może za 20... więc pomału rozglądam się za działką.Chociaż może to nasze dzieci albo wnuki będą potrzebowały nowego miejsca do życia, ale ja w razie czego już rozglądam się i sprawdzam ceny. No i mam już kilka projektów upatrzonych hihi[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 24.10.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Czyli z ogrzewaniem w Waszym domu nie bedzie problemu ;- Mąz z łopata do ogródka i węgiel na zime jest pod nosem Ale tak serio to dziwnie sie musi zyc z myslą ze na miejscu Waszego domu może byc wielka dziura. Ale myśle ze jakby co to powinni Wam to ze sie tak wyrażę wynagrodzic jesli faktycznie dojedzie do powstania tej kopalni. Tutaj u nas w miescie była taka sytuacja: gośc miał dom (kilkuletni) w miejscu gdzie wymyslili nową obwodnicę - dom na srodku planowanej trasy - teraz ten ktoś ma swoje nowe miejsce na ziemi pod lasem 5 razy lepsze i za gotówke Wiec w razie czego nie bedzie chyba tak zle-nie? Mieszkacie teraz za granica więc mobilni jestescie co najwyzej czeka Was nastepna budowa - a podbno dopiero trzeci dom to jest taki dla siebie i najlepiej wybudowany. wiec wszystko przed Wami. nie daleko stad jest jezioro Czorsztyńskie... które powstało przez zalanie terenów wioski Maniowy. Ludzi wysiedlili.... teraz moga tylko patrzec na jezioro z sentymentem i wspominac dawne zycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.10.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 rety jak bylismy z mezem na wycieczce to pamietam dokladnie opowiesc przewodnika o tym jeziorze.cudnie tam jest gdybym miala luzne 100 tys. to kupuje dzialke na terenach gorskich.kocham takie tereny.i zadne mozre ani ocean mnie nie przekona. kasiulakp...wpadam czesto, pisze rzadziej.ale nadal z wysp , a ty co ty mowisz ze kopalnia, akurat u was.ogladala w tv program.ludzie sa zalamani.widzialam ich piekne domy.tragedia.niby odszkodowania i te sprawy, ale jednak oni boja sie szkodliwego wplywu.nie znam sie.trzymam za was kciuki. mysle ze ulozy sie po waszej mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts