Kretes 10.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Jak w temacie - z powodu ograniczonego miejsca nie mogę zastosować przesuwnej bramy z przeciwwagą. Pozostaje opcja szynowa, jednak mam obawy co do sprawności działania takiego urządzenia np. w zimie (zamarznięta szyna). Pytanie do użytkowników lub montażystów/wykonawców tego typu bramy szynowej - jak to się sprawdza w realu, jak wygląda kwestia automatyki. No i - ile kosztuje, czy to są koszta zbliżone do standardowej bramy z przeciwwagą? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie opinie:) pozdrawiamKretes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.09.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jak w temacie - z powodu ograniczonego miejsca nie mogę zastosować przesuwnej bramy z przeciwwagą. Pozostaje opcja szynowa, jednak mam obawy co do sprawności działania takiego urządzenia np. w zimie (zamarznięta szyna). Pytanie do użytkowników lub montażystów/wykonawców tego typu bramy szynowej - jak to się sprawdza w realu, jak wygląda kwestia automatyki. No i - ile kosztuje, czy to są koszta zbliżone do standardowej bramy z przeciwwagą? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie opinie:) pozdrawiam Kretes Obawy co do sprawności w zimie masz słuszne, ale nie ma co panikować. Gdyby było tragicznie prawie nikt by ich nie stosował. Kwestia automatyki niczym się nie różni od bramy z przeciwwagą. Koszta powinny być też zbliżone. Może ona być jednak delikatniejsza bo jej sztywność nie ma tak wielkiego znaczenia jak dla takiej z przeciwwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 11.09.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nie jest aż tak strasznie źle, wiadomo w zimie trzeba zadbać o tor jezdny aby był odśnieżony.Jeżeli zastosuje się kółka łożyskowane to będzie chodzić długie lata. Odnośnie automatu to niczym się nie różni od bramy na przeciwwage.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik_1983 25.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witamprosze o kilka zdjec bramy przesuwnej ale bez przeciwwagipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 29.09.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Podbijam pytanie... Czy ktoś ostatnio robił lub chociaż rozważał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts