Plemo 10.09.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mam pytanie: czy można kłaść tynk gipsowy(maszynowo) bezpośrednio na deski, tzn. wpierw szpryca i siatka a później warstwa właściwa. Chodzi tutaj o tynk na stare dechy(stara technologia sufitów: deski później słoma i gips) które odsłoniłem zrywając sarą warstwę gipsu ze słomą. Czy to się utrzyma czy popęka w trakcie schnięcia? Czy może bezpieczniej byłoby przykręcić płytę gipsową bezpośrednio do desek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 To nie słoma tylko trzcina i była to warstwa trzymająca tynk. Radziłbym przykręcić płyty na deski a najlepiej zamontować płyty na stelażu metalowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 10.09.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 popeka jak pajeczyna. Ja zrobiłem tynk tylko na jednej desce zeby zobaczyc jaki efekt i potrzaskało w ciagu tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 14.09.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jest możliwość tynkowania na deskach, trzeba przybić do nich sztukanet (siatka metalowa na tekturze).Ale zgadzam się z przedmówcami regipsy na stelażu metalowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts