Oksymoron 11.09.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Bzdura. Nie było na to umowy, więc za co chcesz płacić? może uważniej czytajcie No pat,ale primo ja nalegalam na podanie mi ostatecznej kwoty,a secudno uslyszalam,ze rusztowanie jest niepoliczalne,ale to "zadne pieniądze" z tego wynika, ze autorka wiedziała, że za rusztowanie musi zapłacić ale nie wiedziała ile Autorko wiedziałaś od początku, czy nie wiedziałaś ?? Nie zaprzeczam, wiedzialam Ale przy zleceniu za 20-25 tysiecy to okreslenie prawie 10 tysiecy "zadnymi pieniedzmi " to lekki eufemizm i tu mam zagwozdke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Twój błąd, że nie dopytałaś, ale masz prawo błądzić, nikt nie jest doskonały Sposób rozliczenia podałem Ci powyżej Moze ktoś zaproponuje coś innego, ale ja rozliczyłbym się tak, jak napisałem A przy okazji dokonałbym baaardzo gruntownego odbioru prac. Powodzenia w bardzo prawdopodobnej wojence, jak Cię czeka PS. Ty masz lepsze karty w ręku, bo to Ty masz wyjąć portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 11.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Bzdura. Nie było na to umowy, więc za co chcesz płacić? może uważniej czytajcie No pat,ale primo ja nalegalam na podanie mi ostatecznej kwoty,a secudno uslyszalam,ze rusztowanie jest niepoliczalne,ale to "zadne pieniądze" z tego wynika, ze autorka wiedziała, że za rusztowanie musi zapłacić ale nie wiedziała ile Autorko wiedziałaś od początku, czy nie wiedziałaś ?? Ale skoro miały to być "żadne" pieniądze, to ja w życiu nie zaakceptowałabym ich kalkulacji. Oczywiście umowa słowna także zobowiązuje, skoro Oksymoron wiedziała, że będzie musiała im zapłacić dodatkowo za wynajem rusztowania i to zaakceptowała od płatności się nie wywinie. Co nie zmienia faktu, że próbują Cię delikatnie mówiąc naciągnąć. Tak jak pisał mikolavi zrób rozeznanie w firmach, które wynajmują rusztowania, oblicz średnią cenę i tyle im zapłać. Zażądaj też faktury na potwierdzenie ile faktycznie zapłacili za ten wynajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 11.09.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Twój błąd, że nie dopytałaś, ale masz prawo błądzić, nikt nie jest doskonały Sposób rozliczenia podałem Ci powyżej Moze ktoś zaproponuje coś innego, ale ja rozliczyłbym się tak, jak napisałem A przy okazji dokonałbym baaardzo gruntownego odbioru prac. Powodzenia w bardzo prawdopodobnej wojence, jak Cię czeka PS. Ty masz lepsze karty w ręku, bo to Ty masz wyjąć portfel noszz, dopytywalam pierdyliard razy,nalegalam,ale bylam splawiana tekstami o niepoliczalnosci i" zadnymi pieniedzmi":evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 a to przepraszam... koledzy zostawili sobie lukę na tzw pozycję "jak się uda" nie ma się co unosić Skoro miały być "zadne pieniądze" to te "żadne" im uczciwie zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 11.09.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A oni cały czas pracują na tym rusztowanu? bo w 6 tygodni to można dom postawić, a nie go ocieplać. Zgodziłbym się zapłacić, skoro wiedziałaś, że bedzie taka potrzeba za dni w których trwały prace, a to, że panowie postwili rusztowanie i sobie poszli zarabiac gdzieś indziej nie płacił bym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 11.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nauczka dla Ciebie i innych, aby pogonić fachowców którzy odpowiadają na pytanie o koszty, że trzeba będzie zapłacić: żadne pieniądzemałoniewielepóźniej się dogadamyitd. Powyżej 2tys. wypadało by zrobić umowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nauczka dla Ciebie i innych, aby pogonić fachowców którzy odpowiadają na pytanie o koszty, że trzeba będzie zapłacić: żadne pieniądze mało niewiele później się dogadamy itd. Powyżej 2tys. wypadało by zrobić umowę! święta racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 11.09.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A oni cały czas pracują na tym rusztowanu? bo w 6 tygodni to można dom postawić, a nie go ocieplać. Zgodziłbym się zapłacić, skoro wiedziałaś, że bedzie taka potrzeba za dni w których trwały prace, a to, że panowie postwili rusztowanie i sobie poszli zarabiac gdzieś indziej nie płacił bym. no nie uwierzysz,ale oni te 6 tygodni kladli styropian i jedna warstwe kleju i siatke a na pytania o tempo, mowią,ze stawiaja na jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 jak robia tak długo t opewnie sopro się naoglądałaś. Z ciekawosci zapytam w jak isposób nakładają klej na styropian ? Ja kwyglada płyta przed przyklejeniem na ścianę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 11.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Szef naszej ekipy od ocieplenia (nota bene tej samej, co stawiała nam domek) powiedział, że on bierze 50 zł za m2 ocieplenia (styropian, klej, siatka, podkład tynkowanie i wszystko co tam trzeba) przy czym od powierzchni ścian nie odlicza powierzchni okien, za to w tej cenie jest rozkładanie i składanie rusztowań (ile razy by nie trzeba było) i rusztowania były po jego stronie. Przy okazji zrobił nam podbitkę (25 zł za mb) w ramach tego samego rozkładania rusztowań. Po prostu postawił sprawę jasno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 cholerka, wydaje mi się, że za 10tyś to można kupić kilka zestawów rusztowań - nowych! jak ja ustalam cenę za wszystko (przed robotą), to jeszcze przyklepuję: "suma X zł panu na rączke za wszystko razem" i cześć a ta kwota za rozkładanie rusztowań... stawiacie jakiś blok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 11.09.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 no nie uwierzysz,ale oni te 6 tygodni kladli styropian i jedna warstwe kleju i siatke a na pytania o tempo, mowią,ze stawiaja na jakość A szybko nie może znaczyć dobrze? u nas ocieplenie (do otynkowania - tynk silikatowy) + podbitka = 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 11.09.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 cholerka, wydaje mi się, że za 10tyś to można kupić kilka zestawów rusztowań - nowych! jak inwestor płaci to kto o cene pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 cholerka, wydaje mi się, że za 10tyś to można kupić kilka zestawów rusztowań - nowych! jak inwestor płaci to kto o cene pyta http://www.allegro.pl/item731010202_rusztowanie_warszawskie_rusztowania_20szt_fvat.html tutaj circa 800zł za jeden zestaw - na tym Warszawkę zbudowano, a to wersja lux, na kułeczkach, nie trza przestawiać jeno popchnąć starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 tutaj circa 800zł za jeden zestaw - na tym Warszawkę zbudowano, a to wersja lux, na kułeczkach, nie trza przestawiać jeno popchnąć starczy ale jakby za wykonanie dróg pod te popychanie wokół domu doliczył, to 10k PLN mało by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 tutaj circa 800zł za jeden zestaw - na tym Warszawkę zbudowano, a to wersja lux, na kułeczkach, nie trza przestawiać jeno popchnąć starczy ale jakby za wykonanie dróg pod te popychanie wokół domu doliczył, to 10k PLN mało by było ja przy malowaniu drewnochronem okapów szurałem takie ruszty bez założonych kułeczek po rozłożonych deskach na ziemi, nie wiedziałem, że za to można skasować 4 czy 6 kafli Nie powiem, przy ścianach szczytowych na wysokości ponad 6 metrów potrzebowałem pomocy brata, ale kurcze, chętnie poszuram jeszcze komuś i to bez kółek i bez specjalnej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Oksymoron - jaaaapierniczeeee .... nigdy w zyciu górale otynkowali mi całą chałupę z zewnatrz ... cena była umówiona od metra .... nigdy w zyciu by mi nie przyszło do głowy , żeby zapytać o rusztowania ... a niechby spróbowali mi cos doliczyc - mają firme budowlana, więc chyba licza się z tym co do jej funkcjonowania jest potrzebne i zapewnic to powinni a h....mnie to obchodzi , że swoje mają nie teges .... jak glazurnika wynajmuję to tez mu mam fundnąć maszynę do cięcia płytek bo ma "nie teges? masakra .... albo Ci wykonawcy coraz cwańsi albo iwestorzy coraz większe jelenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.09.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Oksymoron - jaaaapierniczeeee .... nigdy w zyciu górale otynkowali mi całą chałupę z zewnatrz ... cena była umówiona od metra .... nigdy w zyciu by mi nie przyszło do głowy , żeby zapytać o rusztowania ... a niechby spróbowali mi cos doliczyc - mają firme budowlana, więc chyba licza się z tym co do jej funkcjonowania jest potrzebne i zapewnic to powinni a h....mnie to obchodzi , że swoje mają nie teges .... jak glazurnika wynajmuję to tez mu mam fundnąć maszynę do cięcia płytek bo ma "nie teges? masakra .... albo Ci wykonawcy coraz cwańsi albo iwestorzy coraz większe jelenie Ale nie można przesadzać. Wykonawca mówił o konieczności dodatkowego zapłacenia za rusztowania. Pozostaje tylko kwestia kwoty. Jak ktoś wylewa fundament w szalunek to go nie dziwi, że musi zapłacić za deski choć można mieć stalowy, systemowy szalunek. ten przykład jest bardziej adekwatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 http://www.remo-sprzet.pl/cennik-wynajem-rusztowan.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts