zbigmor 11.09.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pytała o koszt to raz, a po drugie nabita w butelkę być może dopiero zostanie jak zapłaci tyle ile sobie życzą co na razie nie nastąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 rozszarpię autorka NIE zapomniała zapytać o koszt... wykonawca nie chciał jej go podać oj, boszszszz... no ale jak nie chciał go podać, to nie pozwalam zacząć roboty .... nie powinno być mowy o jakichś niedopowiedzianych kosztach , tak? to jest własnie to "jakos sie dogadamy" za którym stoi jakis szwindel wyczuwany na kilometr , tak? ta samo jesli ktos chce cokolwiek od wykonawcy (umowę, kosztorys, zestawienie materiałów).... a wykonawca sie ślizga wchodzi na budowe ...pierwszy dzień: ok , niech robi - mógł zapomnieć drugi dzień także nie przyniósł - niech wyp.... i wróci jak bedzie miał jesli pobłażymy - jesteśmy sami sobie winni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 daggulka.. ja się tu nie wylewam już w temacie co ustaliła, czego nie. Ta kwestia została ustalona kilkadziesiat postów i kilka godzin wcześniej. Ja się tu dwa ostatnie posty wylewam na temat czytania ze zrozumieniem co ładnie Zbigmor docenił. Autorka roboty zaczęła mimo niedopowiedzianych kosztów i rady typu "nie zaczyna się roboty..." juz na nic się nie zdadzą wiem, ze słowo pisane nie jest doskonałym sposobem komunikacji, ale pozwala jednak ustalić pewne sprawy na tyle jednoznacznie, że nie pozostaje wiele do zinterpretowania żeby było jasne - mam do Ciebie "pretensje" wyłącznie o to, ze nie przeczytałaś uwaznie całego wątku Z resztą zgadzam się jeśli nie całkowicie to w części na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 reasumując do zapłacenia moim zdaniem za fizyczną ilość wynajętego rusztowania czyli 256 m2 x średnia kwota wynajęcia rusztowania (lub zwrot kosztów po okazaniu faktury) Wybacz, bo Cię lubię, ale chyba ocipiałeś ... To każ się dziewczynie cieszyć, że przy okazji nie wynajął ich dla przykładu z Ukrainy. Bo pewnie jeszcze byście radzili, aby dziewczyna pokryła koszty transportu ... hmm... rozumiem, że pisałeś to zanim doczytałeś, że za rusztowania miała jednak zapłacić ? dodam, że jak nie to się obrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 oki, oki .... czytałam cały ,czytam szybko i piszę szybko ale mi umkło to i owo ale uważam, że warto przy każdej jednej okazji pisać i przypominać o tak waznych rzeczach dla nas na przykład oczywistych ....ale jakiejś nowej osobie na forum takie wiadomości i taki przykład mogą tyłek uratować wiem doskonale , wiem ... pytanie było co może zrobić .... więc odpowiadam : ja bym nie zapłaciła wcale za te rusztowania .... bo jeśli przyzna im racje i stwierdzi , ze faktycznie - cos tam sie należy to już sie od sępów nie opędzi argumentowałabym tak jak pisałam we wpisach powyżej , że : tak , mówili mi Panowie cos na poczatku o jakichs rusztowaniach które notabene można było zbić z desek których jest od groma nabudowie , albo mogli panowie pracować na swoich albo na drabinie - umawialiśmy sie na kwotę za robocizne i w niej powinny być ujete koszty wszystkie także nie określił sie Pan co do kwoty .... a miał Pan na to kilka miesięcy ja na taka kwote przygotowana nie jestem , a nawet gdybym była to nie zapłace, ponieważ nie dopełnił Pan ze mna formalności ...umowy użyczenia rusztowań na oczy nie widziałam, kwoty tym bardziej .... ja nie wiem, czy Pan sobie tych rusztowań od kolegi nie pozyczył i mi teraz jakiejś lewej faktury nie przedstawił koszty ustala się na początku - tych kosztów mi Pan nie podał i ja na te koszty nie wyrażam zgody i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.09.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 hmm... rozumiem, że pisałeś to zanim doczytałeś, że za rusztowania miała jednak zapłacić ? dodam, że jak nie to się obrażę Nie czytałem bo się wzburzyłem po pierwszym poście Ale i tak uważam, że nie powinna skoro "dała dupy" I nie ma się co obrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 daggulka nooo i jest jakaś argumentacja, z którą można albo nie się zgodzić lubię Cię (bez podtekstów ) bo jesteś w grupie potrafiacych przyznać się do błędów i wypaczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 hmm... rozumiem, że pisałeś to zanim doczytałeś, że za rusztowania miała jednak zapłacić ? dodam, że jak nie to się obrażę Nie czytałem bo się wzburzyłem po pierwszym poście Ale i tak uważam, że nie powinna skoro "dała dupy" I nie ma się co obrażać i tak się obraziłem... żebyś chociaż napisał że och... tego oci... nie wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.09.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Wyszedłem z założenia, żeś facet, hetero i to fanatyk, więc z ch.. nie chcesz mieć nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 11.09.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 reasumując do zapłacenia moim zdaniem za fizyczną ilość wynajętego rusztowania czyli 256 m2 x średnia kwota wynajęcia rusztowania (lub zwrot kosztów po okazaniu faktury) Wybacz, bo Cię lubię, ale chyba ocipiałeś ... To każ się dziewczynie cieszyć, że przy okazji nie wynajął ich dla przykładu z Ukrainy. Bo pewnie jeszcze byście radzili, aby dziewczyna pokryła koszty transportu ... hmm... rozumiem, że pisałeś to zanim doczytałeś, że za rusztowania miała jednak zapłacić ? dodam, że jak nie to się obrażę "Żadne pieniądze" miała zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 daggulka nooo i jest jakaś argumentacja, z którą można albo nie się zgodzić lubię Cię (bez podtekstów ) bo jesteś w grupie potrafiacych przyznać się do błędów i wypaczeń no bo jak sie da d.... to trza sie przyznać a Ty , Mariusz ... sie odstosunkuj od cycatów na temat dawania d..... ... sam pewnie świety nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 kurde... ten fanatyzm to na twarzy mam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 a Ty , Mariusz ... sie odstosunkuj od cycatów na temat dawania d..... ... sam pewnie świety nie jesteś Nigdy nikomu dupy nie dałem Deklaruję się jasno i wyraźnie jako hetero - FANATYK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 11.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 kurde... ten fanatyzm to na twarzy mam ? Zwiększe dystans po przelewie na moje konto w kwocie z 6 zerami przed przecinkiem następujących po liczbie 9 ps. nie łądnie tak edytować własne posty: był o dystansie wartym "każdych pieniędzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 11.09.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 kurde... ten fanatyzm to na twarzy mam ? Zwiększe dystans po przelewie na moje konto w kwocie z 6 zerami przed przecinkiem następujących po liczbie 9 ps. nie łądnie tak edytować własne posty: był o dystansie wartym "każdych pieniędzy" gratuluję spostrzegawczości już wiesz co miałem na myśli PS. post ja napisałem więc i ja go wyedytowałem i raczej nie Tobie decydować czy to ładnie czy nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 a Ty , Mariusz ... sie odstosunkuj od cycatów na temat dawania d..... ... sam pewnie świety nie jesteś Nigdy nikomu dupy nie dałem Deklaruję się jasno i wyraźnie jako hetero - FANATYK nie uwierze , jak nie zobaczę ... Ty wiesz , gdzie i kiedy masz przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.09.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jak mnie gdzieś nie wydelegują po Polagrze to cały czas mam to w grafiku Aleśmy odpłynęliiii od głównego wewątka PS: Będę musiał żonę zostawić w domu bo mogę się trochę krepować tak przy niej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.09.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Oksymoron - jaaaapierniczeeee .... nigdy w zyciu górale otynkowali mi całą chałupę z zewnatrz ... cena była umówiona od metra .... nigdy w zyciu by mi nie przyszło do głowy , żeby zapytać o rusztowania ... a niechby spróbowali mi cos doliczyc - mają firme budowlana, więc chyba licza się z tym co do jej funkcjonowania jest potrzebne i zapewnic to powinni a h....mnie to obchodzi , że swoje mają nie teges .... jak glazurnika wynajmuję to tez mu mam fundnąć maszynę do cięcia płytek bo ma "nie teges? masakra .... albo Ci wykonawcy coraz cwańsi albo iwestorzy coraz większe jelenie Ale nie można przesadzać. Wykonawca mówił o konieczności dodatkowego zapłacenia za rusztowania. Pozostaje tylko kwestia kwoty. Jak ktoś wylewa fundament w szalunek to go nie dziwi, że musi zapłacić za deski choć można mieć stalowy, systemowy szalunek. ten przykład jest bardziej adekwatny. o przepraszam, własnie się dowiedziałem, że u mnie w okolicy pan który robi fundamenty pod płoty ma swoje gotowe deski szalunkowe, mało tego, innych sobie nie życzy używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.09.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 a życzy sobie za ich wypożyczenie i rozłożenie 10.000 zeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 12.09.2009 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 no,alez z nia wlasnie mamy tak rozbiezna interpetacje zdarzen... Chlopaki zyczą sobie 7pln za metr przestawionego rusztowania, bo to wykonana praca podobno, dodatkowo płatna. Znaczy od wczoraj było kilka wersji i juz zglupialam: jak dzierzawa nie przeszla to teraz montaz / demontaz, nie za 13,40 tylko za 7... czuje sie potwornie, jak wyzyskiwacz,a jednoczesnie jak wyzyskiwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts