mickoz 11.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Salon mam połączony z kuchnią i korytarzem. W kuchni i korytarzu będą układane płytki a w salonie panele podłogowe. W niektórych miejscach w kuchni nie jest utrzymany poziom wylewki (majstry partacze ) i w związku z tym trzeba dać troszkę więcej kleju pod płytki a co za tym idzie podniesie się poziom podłogi w kuchni. Płytki same w sobie i tak są grubsze od paneli a po podniesieniu podłogi różnica poziomów pomiędzy płytkami a panelami w salonie będzie znacząca. I w związku z tym pojawia się pytanie, jak zniwelować tą różnicę aby płytki i panele tworzyły jedną równą podłogę. A konkretnie co można podłożyć pod panele (oprócz) pianki aby był w miarę równo? Please HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 11.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 w Vox-ie są takie zielone podkłady EKOPOR pod panele - grubość 7 i 5 mm cena około 6 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 11.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Miałem 6mm różnicy wynikającej z grubości płytek i paneli. Położyłem panele na OSB. Posadzki stety były z mixsokreta naprawde równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 11.09.2009 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ok, dzięki. Wygląda na to, że jednak nie jest tak tragicznie jak myślałem, ale porady na pewno się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 11.09.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Miałem 6mm różnicy wynikającej z grubości płytek i paneli. Położyłem panele na OSB. Posadzki stety były z mixsokreta naprawde równe. jednak stawiał bym na płyty ecopor cenowo porównywalnie, ale na plus przemawia - łatwość transportu - pakowane w paczkach 79 x 59cm a nie jak płyta 150x250cm - lepsze właściwości akustyczne i termiczne niż osb - łatwiej dopasowuje się do podłoża - łatwe układanie -można nożem ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 11.09.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 http://www.allegro.pl/item729314345_pianka_pe_pod_wylewki_panele_gr_8mm_na_metry.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 11.09.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Można dać dwie warstwy płyt np 6 i 2mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts