Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena wyceny SS

suniok

Recommended Posts

Witajcie,

Niedługo rozpoczynam budowę domu: http://pprojekt.pl/projekt159-pegaz.html

Dostałem wycenę:

Ławy fundamentowe 4.000zł

Sciany fundamentowe 4.000zł

Izolacja przeciwwilg i term 3.000zł

Ściany parteru 11.000zł

Strop teriva 8.000zł

Więźba dachowa 9.000zł

Ściany kolankowe 2.300zł

Kominy 2.300zł

Pierwsze posadzki 1.500zł

Budowa w Łodzi, dom z ceramiki.

Oczywiście są to ceny za robociznę z kierbudem.

Co myślicie? nie za dużo?

Ekipa sprawdzona i polecana.

moim zdaniem też sporo. ja zapłaciłam 25 tys bez więźby za ten dom

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=71&sid=5

dach na gotowo wyniesie nas 12 tys więc razem 37 tys. a u ciebie jak patrzę to sama murarka jakieś 35 tyś. moja ekipa też na pczątku chciała 33 ale negocjowaliśmy. piszesz że to razem z kierbudem. chyba nie popełnisz podstawowego błędu i nie weźmiesz kierbuda od ekipy. nam to też proponowała ekipa ale się nie zgodziliśmy i dobrze na tym wyszliśmy

Dziękuję za odpowiedzi, co do kierownika to jest z ekipy, ale zastanawiałem się, czy to ma aż takie znaczenie - co za różnica kto odpowiada? Jeśli po 6 m-cach zacznie coś się dziać to kierownik obojętnie skąd będzie za to odpowiadał. Ale skoro piszecie, że to niedopuszczalne to poszukam "obiektywnego"

Kierownikiem miałby być ojciec szefa ekipy.

sunio dobrze Ci radzę weź innego kierownika. ojciec murarza nie może być kierownikiem. oczywiście że się podpisuje i za to odpowiada ale są niedociągnięcia i niedociągnięcia. nie mówię tu o tym że budynek się zawali itp. kierownik ma dbać o twój interes a nie ekipy. podam przykład zalewanie ław dzwoni szef ekipy że potrzebują 25 m betonu. no skoro tyle potrzeba to ja zamawiam. na drugi dzień czekamy na beton i mówię kierownikowi ile zamówiłam, ten wielkie oczy zrobił i mówi że wystarczy 18 i kto wpadł na pomysł żeby zamawiać 25. niby nic a bylibyśmy w plecy 2 tys bo cementownia nie przyjmuje zwrotów.

• 2 weeks później...