Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co pierwsze - drzwi czy panele i plytki?

balik

Recommended Posts

Co powinno sie zamontowac w mieszkaniu pierwsze: oscieznice z drzwiami wewnetrznymi czy panel i plytki?

Jak sie zamontuje najpierw oscieznice to pozniej trzeba bedzie chyba docinac panele i plytki. A jak beda juz polozone kafelki i panele to trzeba bedzie dociac oscieznice.

Ktora opcje lepiej wybrac?

U nas też były najpierw kładzione płytki i panele, a dopiero potem montowane drzwi.

Każdy inteligentny ktoś sprzedający drzwi robiąc pomiary otworów do drzwi bierze pod uwagę co będzie na ścianach i podłodze, nas np. pytał czy na podłodze będą panele i czy będą grube, co na ścianach.. tak, żeby przewidzieć wszystko i zrobić bezpieczną grubość/szerokość, którą będzie można potem dopasować..

No a ostatnio (właśnie po położeniu podłóg) przyjechali monterzy i bez problemu zamontowali wszystko gdzieniegdzie docinając.

Pozdrawiam

• 2 years później...
ja najpierw wstawiałam drzwi a pozniej panele. Spytaj sie zreszta w salonie vox. Tam ci podpowiedzą:)

trojkaiga - Strasznie namolnie reklamujesz VOX . Jak mniemam pracujesz u nich . Ok . tylko zamiast tak bezczelnie reklamować sieć wykup sobie reklamę ( albo im - wszystko jedno) .

Każdy twój post jest dokładnie taki sam . Nic nie wnosisz konkretnego a tylko spamujesz .

W każdym( prawie ) salonie doradzą w jakiej kolejności robić wykończeniówkę .

Kolejność którą ja proponuję :

- pierwsze malowanie

- terakota

-panele ( podłogi inne )

- drzwi

- ostatnie malowanie ( z ew. akrylowaniem )

Pozdrawiam

trojkaiga - Strasznie namolnie reklamujesz VOX . Jak mniemam pracujesz u nich . Ok . tylko zamiast tak bezczelnie reklamować sieć wykup sobie reklamę ( albo im - wszystko jedno) .

Każdy twój post jest dokładnie taki sam . Nic nie wnosisz konkretnego a tylko spamujesz .

W każdym( prawie ) salonie doradzą w jakiej kolejności robić wykończeniówkę .

Kolejność którą ja proponuję :

- pierwsze malowanie

- terakota

-panele ( podłogi inne )

- drzwi

- ostatnie malowanie ( z ew. akrylowaniem )

Pozdrawiam

FACHOWO. Pozdrawiam.