Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okrągły stół

Izabela Wawrzeń

Recommended Posts

Ha :o chyba nie ma :-?

Od jakiegoś czasu rozglądam się za takim, koniecznie na czterech nogach (nie na jednej, ani na dwóch - bo takie są), na dodatek rozkładanym, a na domiar wszystkiego w niezabójczej cenie :roll:

On jest jak Yeti - wszyscy o nim słyszeli, ale nikt go jeszcze nie widział :lol:

Nie wiem jak to jest przy okrągłym stole, ale myślę że podobnie jak przy prostym. 60 cm na osobę. Przy 9 osobach stół powinien mieć jakieś 540 cm w obwodzie... czyli 172cm średnicy - całkiem spory. Wyobraź sobie teraz jak daleko będą od siebie osoby siedzące na przeciwko. Wyobraź sobie jak trudno będzie sięgnąć po coś co stoi na środku stołu... wazę z rosołem na przykład:) Może jednak owalny?

tak jak napisali poprzednicy obwód takiego stołu byłby gigantyczny.

Codziennie do stołu siada u Was 9 osób?Z tego co pamiętam pisałaś,że raczej kasowo nie stać Was na szaleństwa to może taki stół z ikea?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30116056

rozkłada się jajowato oczywiście jak wszystkie okrągłe stoły.

http://www.ikea.com/PIAimages/73894_PE190676_S3.jpg

W przypadku takiego stołu jest jeszcze problem z obrusem.

Materiały obrusowe mają najczęściej 160 cm szerokości i -zakładając,że ktoś chce przykrywać blat-jest kłopot.

Wtedy wyjściem jest kupienie tkaniny dekoracyjnej ,która ma 200-280 cm szerokości i szycie.

generalnie chodzi o to iż mam jako jadalnie wykusz półokragły i marzył mi się stół okrągły ale z przeznaczeniem w razie imprezki dla gości ale już wiem iż taki stół na 9 osób okrągły to byłby nie zły klocek i spory wydatek i rzeczywiście mnie na to niestać czy jak postawie w wykuszu prostokątny stół będzie dobrze to wyglądać przypomne wykusz półokrąg

co do stołu to ten z ikea jest fajny ale ja musze myslec uniwersalnie więc pewnie kupie prostokątny na 9 osób po rozożeniu, nie chce miec 2 stołów w jednym pomieszczeniu ,a kuchnie jadalnie i salon mam własnie w jednym pomieszczeniu i ten stół z ikea będzie nie wystarczający bo jest na 6 osób po rozłożeniu

co do cegły to sciana z kominkiem wygląda super ale musze zastosować wokół wkładu kominkowego rame np: drewnianą aby zniwelować ewentualne zabrudzenie ściany ponieważ ja mam wkład wbudowany w ściane bardzo prosto bez cudeńków :lol: może kiedyś pomaluje tą sciane lateksową białą farbą tylko żeby się nie błyszczała :wink:

narazie nie mam zdjęć ale moja ściana z kominkiem jest bardzo skromna lubie taki klimat wkład jest tak jak wspominałam wbudowany w sciane, która na szerokość wkałdu jest wysunięta jakieś 10 cm i to wszystko rzadnych półek nad kominkiem tak miało byc jak tylko zrobie zdjęcie to ci wysle

Fajny ten stół z Ikei :o , chyba będzie trzeba się tam wybrać :D

no ciekawa jestem na wygląda w sklepie.W necie całkiem przyjemnie.

Ja przyznam,że teraz mam duży stół prostokątny i do nowego mieszkanie będziemy mieli mały okrągły.Przy takim dużym to czujemy sie jak w filmach i brakuje bliskości.Imprezy ze znajomymi to nie ten wiek,żeby siedziec przy stole.Natomiast na rodzinne okazje (2 razy do roku,kiedy zbiera się cała rodzina) to i tak kombinuje się dostawki,bo pomieścic ponad 20 osób nie jest łatwo.

:( też przeglądałam net i nic ciekawego chcialam na 4 nogach prosty w formie stół ale okrągły na 6 osób owszem znalazłam ale na 9 nie ma

dlaczego na czterech nogach? Przy takim stole siądą wygodnie tylko cztery osoby. Ja mam, ale nie w salonie tylko w kuchni, stól okrągły średnica 105 cm. Wygodnie siedzi przy nim 5 osób, w 6 jest trochę ciasno. Stół się rozkłada, powstaje jajo. Jest bardzo stabilny.

http://pliki.sklep.meble.pl/gfx/italiastyle/sklep_oferta/820/m164548344.jpg