Browar 12.09.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Zwrócić wykonawcy uwagę, urwać parę groszy dla przyzwoitości i spokoju ducha i ..............zapomnieć. Oprócz Ciebie nikt tego nie zauważy a i Ty po roku zapomnisz. Co kto lubi... jeśli byłeś przy murowaniu i nie zauwazyłeś to lipa... takie cegły się po prostu odkłada. Co do szerkości fug to często wynika to z nirówności cegieł - w końcu to "ceramika budowlana" a nie porcelanowe talerze... jeżeli mam kogoś polecić na mazowszu to: Budowa ogrodzeń klinkierowych - Łukasz Łuniewski - chłopaki znają się na rzeczy i nie grzebią jak u Daggulli... tel 785 071 800. pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 13.09.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Zwrócić wykonawcy uwagę, urwać parę groszy dla przyzwoitości i spokoju ducha i ..............zapomnieć. Oprócz Ciebie nikt tego nie zauważy a i Ty po roku zapomnisz. Jutro się bede widział z wykonawcą i oczywiście zgłose mu to. Zobaczymy co powie. Domyslam się że zbagatelizuje problem. Oczywiście do wszystkiego można podejść tak, żę "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi" i jest sporo w tym racji bo faktycznie za jakiś czas te wszystkie pierdoły staną się tak mało istotne, że nie warte pamięci. I mimo że sie z tym zgadzam zaczyna mnei to strasznie wqrwiać , że tak podchodzą do tego różni wykonawcy bo mimo wszytsko kupując jakiś produkt lub usługę i płacąć za nią jak za dobrze wykonaną mam pełne prawo tego żądać, a to że za rok ta usterka nie będzie już dla mnie ważna to jest tylko moja sprawa. Jak będe kupował nowy samochód za 200 tys i dealer podstawi mi samochód z kilkoma rysami i obtłuczeniami to też będzie ok jeśli uzyje argumentu "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi"? Poza tym jesli sam sobie coś zarysuje lub obtłucze to mogę mieć pretensje do siebie i mimo, że to mi się nie spodoba to bym musiał jakoś to przełknąć - bo czasu się już nie cofne - i albo z tym żyć albo wywalić kase na naprawe. Na marginesie dodam jeszcze, że okna jakie mi zamontowano (Abakus Białystok) też są dalekie od ideału. Porysowane, poobijane, otwór na klamke mija się z otworem w ramie, uszczelki w oknach powywijane w rózne kierunki. Dodam jeszcze, że sprzedawca użył złotego argumentu na który powoli łapie alergie "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi" a serwisant producenta powiedział, że "okno to produkt budowlany, podobnie jak cegła" zupełnie nie widząc różnicy, żę okno jest wykończeniem finalnym a cegłą chowa się pod tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolbud 23.09.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Nie wszystkie cegły da się położyć tak żeby nie było widać skazy. To tylko ceramika i nie wszystkie są idealne. Dla mnie te cegły kwalifikują się jednak do wymiany. Istnieje jednak możliwość wytłuczenia cegły już po położeniu...Problemem są też nierówne fugi i nie chodzi mi tu o szerokość bo tą reguluje szerokość cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 26.09.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam. Jeśli chodzi o cegły, to moi murarze nie tylko odkładali uszkodzone i brali je na "docinki" ale jeszcze musieli dobierać mniej więcej cienie (Jopek cieniowany). Po robocie nie znalazłem ani jednej obitej cegły, więc jak zakładałem rygle do sztachet sam sobie jedną obiłem . Nie wiem jak to zrobili ale jak wróciłem z pracy była wstawiona nowa cegła. Jeśli chodzi o fugi to mam wrażenie, że nikt tam nie używał fugownika, bo moje wyglądają jak z silikonu. Nie wiem czy już skończyli, ale cegły są bardzo brudne. Pilnuj żeby na koniec pracy myli cegły z zaprawy bo potem będzie problem. Moi myli codziennie CAŁE ogrodzenie, na koniec pięknie posprzątali bo cyt. "klinkier musi wyglądać a bałagan psuje cały efekt ich pracy".27 metrów ogrodzenia (3 cegły podmurówki i 11 słupków ) stawiali 3 tygodnie bez jednego dnia. Ze wszystkich fachowców, którzy odwiedzili mój dom jest to druga ekipa po stolarzach, którą mogę polecić, cała reszta to "paproki". Moja rada. Niech poprawią fugi, porządnie umyją ogrodzenie i jeśli nie da się wymienić tych cegieł to rwij z ceny na maksa i zacznij z grubej rury może się obudzą o ile to możliwe. Pozdr. Piotr Ps. Jak wstawić zdjęcia z telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 26.09.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Udało się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia_87 22.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Co kto lubi... jeśli byłeś przy murowaniu i nie zauwazyłeś to lipa... takie cegły się po prostu odkłada. Co do szerkości fug to często wynika to z nirówności cegieł - w końcu to "ceramika budowlana" a nie porcelanowe talerze... jeżeli mam kogoś polecić na mazowszu to: Budowa ogrodzeń klinkierowych - Łukasz Łuniewski - chłopaki znają się na rzeczy i nie grzebią jak u Daggulli... tel 785 071 800. pozdrawiam Browar Ja również miałam z Panem Łukaszem do czynienia, polecam nr chyba jest inny 785 971 800 tylko jak już Łuniewski to Łukasz a nie jego brat Czarek, niby ta sama firma ale Czarek nie jest tak dokładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozdoby-betonowe21.pl 01.11.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Jutro się bede widział z wykonawcą i oczywiście zgłose mu to. Zobaczymy co powie. Domyslam się że zbagatelizuje problem. Oczywiście do wszystkiego można podejść tak, żę "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi" i jest sporo w tym racji bo faktycznie za jakiś czas te wszystkie pierdoły staną się tak mało istotne, że nie warte pamięci. I mimo że sie z tym zgadzam zaczyna mnei to strasznie wqrwiać , że tak podchodzą do tego różni wykonawcy bo mimo wszytsko kupując jakiś produkt lub usługę i płacąć za nią jak za dobrze wykonaną mam pełne prawo tego żądać, a to że za rok ta usterka nie będzie już dla mnie ważna to jest tylko moja sprawa. Jak będe kupował nowy samochód za 200 tys i dealer podstawi mi samochód z kilkoma rysami i obtłuczeniami to też będzie ok jeśli uzyje argumentu "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi"? Poza tym jesli sam sobie coś zarysuje lub obtłucze to mogę mieć pretensje do siebie i mimo, że to mi się nie spodoba to bym musiał jakoś to przełknąć - bo czasu się już nie cofne - i albo z tym żyć albo wywalić kase na naprawe. Na marginesie dodam jeszcze, że okna jakie mi zamontowano (Abakus Białystok) też są dalekie od ideału. Porysowane, poobijane, otwór na klamke mija się z otworem w ramie, uszczelki w oknach powywijane w rózne kierunki. Dodam jeszcze, że sprzedawca użył złotego argumentu na który powoli łapie alergie "za rok i tak o tym zapomne i nie będe zwracał na to uwagi" a serwisant producenta powiedział, że "okno to produkt budowlany, podobnie jak cegła" zupełnie nie widząc różnicy, żę okno jest wykończeniem finalnym a cegłą chowa się pod tynkiem Przeglądam forum i, trochę denerwują Mnie takie tematy gdzie ktoś jest poszkodowany bo została mu wykonana żle robocizna, lub rozpisuje się na jakiś inny temat, dopytuje wszystkich, a na sam koniec nie potrafi napisać jak rozwiązała się sytuacja....... bez względu na to jakie było rozwiązanie Piszcie ludzie do końca, bo wtedy naprawdę tematy mają pełną wartość, a nie tak jak tutaj zaczęte i nie skończone ................. Pozdrawiam Łukasz Gałązka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek00 10.01.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam.Jeżeli miałbym polecić jakąś firmę klinkierową to tylko Budowa ogrodzeń klinkierowych - Łukasz Łuniewski tel.785 971 800 firma niestety nie wykonywała ogrodzenia u mnie lecz u mojego znajomego POLECA BARDZO!!! I z tego co wiem działają nie tylko na terenie mazowsza ale także na podlasiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariaIMichu 10.01.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Ja również miałam z Panem Łukaszem do czynienia, polecam nr chyba jest inny 785 971 800 tylko jak już Łuniewski to Łukasz a nie jego brat Czarek, niby ta sama firma ale Czarek nie jest tak dokładny Witam.Jeżeli miałbym polecić jakąś firmę klinkierową to tylko Budowa ogrodzeń klinkierowych - Łukasz Łuniewski tel.785 971 800 firma niestety nie wykonywała ogrodzenia u mnie lecz u mojego znajomego POLECA BARDZO!!! I z tego co wiem działają nie tylko na terenie mazowsza ale także na podlasiu. No to fajnie że tak wszystko super. Ciesze się razem z Wami. Nie potrzebuje narazie ogrodzenia, ale jak to takie fajne chłopaki (zwłaszcza Łukasz-bo bardziej dokładny) to zaraz zadzwonie do nich niech mi coś podmuruja z tego klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.01.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornacki 13.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Fuszerka i tyle. Pewnie czymś przywalił i się ukruszyło. Poza tym cegiełki pękają. Widać, że ktoś może na kładzeniu kafelek się zna, ale nie na czymś takim. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Kornacki "zjedzony" wyraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkierowiec 16.01.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 to co widac na zdjeciu wykonywał partacz ktory obok fachowca nawet nie stał ! co do myslenia fachowcy myslą wiecej niz robią ! ludzie po studiach wyzszych do pięt nie dorastają prawdziwemu fachowcowi jesli chodzi o logiczne myslenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 29.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 A ja zadam pytanko . Ile w tej chwili płacimy za ogrodzenie za 1 cegłę.Mam na oku 2 firmy i zupełnie inne cenki.W dodatku 2 rozne jakosci , bo ogrodzenia oba koło mnie wiec mozna porównac.pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.05.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 mój znajomy bierze 2zł za położenie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 29.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Więc u nas w Tychach jak zwykle ceny z kosmosu.jedni biorą 4 zł i robota srednia (wykwity i nieładne fugi) inni ciut drozej ale wolniej i dokładniej.Dzieki Edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts