emilus18 11.09.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Zleciłam wytyczenie granicy działki. Trwało to, bagatela, prawie rok - Panu sie nie spieszyło i nam co prawda też. dziś dowiedziałam się, że domy na mojej ulicy - a jest ich na razie 3 - mają źle wytyczone granice. Są przesunięte ok. 20 cm (ale nie pamiętam już czy do przodu czy do tyłu...) geodeta zasugerował, żeby juz nic z tym nie robić, bo niby jak? Zapytałam więc, czy jak ja sie będe budować, to nie bede miała problemów przez to. Podobno najlepiej będzie, jak on poskłada jakieś papiery i zrobi sie to bardzo formalnie i urzędowo. Koszt - bagatela 1200 zł bo on poniesie spore koszty w składnicy... czy ktoś wie jak to rozwiązać? Plan budowy przesunął mi się na przyszły rok, więc mam trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 20.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 U nas też jeden z sasiadów ma przesuniętą granicę i wchodzi na naszą działkę. Wyszło przy pierwszych pomiarach geodezyjnych. Nie robilismy zamieszania. Skoro w niczym Ci to nie przeszkadza to po co ponosić dodatkowe koszty na nowe wytyczanie działek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 20.09.2009 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 dzięki wielkie, pewnie tak zrobimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts