Moira 16.12.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Co mam zrobić ze stropem na poddaszu? W tej chwili mam postawione ściany wewnętrzne z bloczków b-k 12 cm, dach zrobiony ale nie ocieplony, ściany stoją a nad nimi hula wiatr. Pytanie - czy kłaść na ścianach belki i do nich z góry przybijać płyty osb i dopiero wtedy rozpocząć ocieplanie. Czy może tylko stalowe profile, albo kratownice?Nie wiem jak ugryźć ten temat. Na projekt ani na kierownika budowy nie mam co liczyć.Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.12.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Musisz cos wiecej napisac: jak rozpietosc, czy poddasze bedzie uzytkowane, jaka konstrukcja dachu, rozpietosc scian wewnetrznych itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.12.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Ja zamierzam przybijać płyty g-k do jętek, a na płytach układać ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 16.12.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Do jętek to ja przybiłem OSB gr.12mm ,na to paraizolacja, i dopiero GK. Sprawdziło się. Paraizolacja pracuje w idealnych warunkach, ocieplenie od góry ma na czym leżeć aGK nie pękają na połączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 16.12.2003 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Ja nie mogę do jętek bo do jętek od końca ściany mam jakiś 1 m., a nie chcę mieć sypialni jak katedry. Podasze wygląda jakoś tak, że ściany wewnętrzne kończą się na wysokości 2,6 m i nad nimi jest jeszcze wolna przestrzeń poddasza. Rozpiętość na wysokości końca ściany to około 5 m między połaciami dachu. Większość ścian wewnętrznych biegnie wzdłuż połaci dachu (dach dwupołaciowy) więc mogłyby stanowić podporę ale czego belek czy wystarczy kratownica i na to osb. Chodzi mi o to aby ten kawałek stryszku wykorzystać jako składzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts