piwosz1 12.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Mam okna balkonowe w 2 pokojach na górze na 120 szerokie, a raczej otwory okienne na razie i facet od okien mówi,że nie moge miec ich niedzielonych - bo profil nie wytrzyma , że się takie okno wygnie albo cos. Wymyslił więc po bokach naswietla stałe tak na 20 cm i obok okno otwierane- mnie to sie kojarzy ze sklepem.Moge jeszcze domurowac 10 cm w otworze okiennym zeby go zwęzic = to wówczas wstawi mi okno bez podzaiłu.No i co ja mam zrobić?Tak chciałam miec szerokie niedzielone okna. Czy faktycznie 120 cm to taaakie szerokie okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 12.09.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Nie znam się na profilach, takie techniczne informacje możesz uzyskać w wątku Jarreko o oknach.Od strony praktycznej- patrząc na efekt wizualny wolałabym zabudować te otwory okienne do pojedynczych drzwi balkonowych- to " doświetlenie" będzie miało więcej ramy okiennej niż szyby. Dowiedz się jakie najszersze okno mogą zrobić.Możesz ich też poprosić, żeby pokazali Ci gotową realizację- będzie łatwiej podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 12.09.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ja mam okna balkonowe 120 x 230 w jednej tafli bez podziałek. Okna drewniane dębowe Urzędowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 12.09.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 ja miałam podobny problem ale wiem z czego to wynika rozeznałam się i wyszło na to iż droższe okna są lepsze gatunkowo tak to tłumacze sobie i one mogą nie mieć poprzeczek oczywiście bez przesady , a tam gdzie zamówiłam w końcu okna które były sporo tańsze poprzeczki muszą byc t.z pewnie mają słabszy materiał z, którego są wykonane tak pan mi dał to zrozumienia w jednym ze sklepów z oknami no ae mnie najbardziej interesowała cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 12.09.2009 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 no tak Urzędowski..Niestety moje mają być w okleinie i to nawet nie ze względu na cene ale jakos nie jestem przekonana do okien drewnianych.Ta konserwacja co jakis czas mnie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.09.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Rety, takiego okna nawet w Urzedowskim bym nie chcial, bo to OGROMNY balkon i może okazać się wielce niepraktyczny. Przecież takie okno wygląda już całkiem fajnie przy podziale na pół i nie jest problemem w uzytkowaniu. W ub. tygodniu montowałem takie 4 szt. - były tak przewidziane w projekcie.Okno balkonowe z PCW o szerokości 100cm jest już szerokie i ma ograniczoną wysokość - szczególnie w kolorze. A 120? To istne szaleństwo - nawet jeśli się nie powygina to będzie się często opuszczać. I myślę że nikt normalny tego nie wykona. ps. odstrasza Cię renowacja czy ludzie którzy o niej mówią a nie mają pojęcia. Parkiet na podłodze kładziesz a nie myślisz o jego odnawianiu? O deskach na elewacji czy płocie nie wspomną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 14.09.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Piwosz1, a jaka wysokość okna? Jeśli to jest okno, a nie drzwi, to się da zrobić. Ja mam okna 150/150 niedzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balrog 19.09.2009 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 a jaka wysokość okna? Jeśli to jest okno, a nie drzwi, to się da zrobić. Ja mam okna 150/150 niedzielone. Zwykłe okno nie ma problemu, jednak z postu mozna wywnioskowac, ze to okno balkonowe. W tym przypadku rzeczywiscie 120cm to za duzo - i niewiele sie da z tym zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ale jak widzisz ktoś komuś takie zrobił w Urzędowskim..I widziałem kiedyś na Waszym Południu Polski jakąś "deweloperkę" z tak szerokimi balkonami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 19.09.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ale jak widzisz ktoś komuś takie zrobił w Urzędowskim.. I widziałem kiedyś na Waszym Południu Polski jakąś "deweloperkę" z tak szerokimi balkonami... zrobić się wszystko da... tylko trzeba mieć jeszcze na uwadze późniejsze użytkowanie , to po okresie gwarancyjnym.. no i nie porównujcie drewna do PVC , nie wszystko co da się zrobić w drewnie można zrobić w PVC to chyba logiczne, inna sztywność, inna rozszerzalność termiczna. Ja do siebie bym takich drzwi balkonowych 120x230 w jednej tafli bez poprzeczki nie zamontował. Jeszcze od południowej nasłonecznionej strony Niestety projektanci domów mają chyba troche za mało wyobraźni i często można takie okna spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Wyobraźnai projektantów to jedno.. ale gdzie się podziała trzeźwość myślenia doradców okiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts