rogi 16.12.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Strop drewniany chcę ocieplić pomiedzy belkami wełną mineralna 20 cm. Czy to wystarczy czy powinienem dac pod belki jeszcze z 5 cm.Juz sam głupieje dotychczas myslałem że 5 cm wełny pod belki o grubości 20 (tyle co wełna) jest konieczne. Wczoraj facet w składzie twierdził że 20 między starczy. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 16.12.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Powiem Ci jak to u mnie wygląda w praktyce. Deska wiązara 15cm, pomiędzy deskami 12cm wełny. Od spodu 8cm wełny poprzecznie, paraizolacja,GK. Dach - papa. Jak trochę popada śniegu, to widać gdzie są deski wiązarów... 15cm między krokwie, 10cm poprzecznie od spodu. Tak bym radził. Jeśli nie zmniejszy Ci to zanadto poddasza, to daj nawet więcej od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.12.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Dwie warstwy - inaczej beda mostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts