loniu 12.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witam, szukam natchnienia, rozpoczynam budowę willi z przeznaczeniem na biuro małej firmy (3 kondygnacje w sumie około 350m2). Chycałbym aby budynek wyglądał nowocześnie a jednocześnie był funkcjonalny i tani w budowie i użytkowaniu. Warunki zabudowy narzucają sporo ograniczeń więc zamówiłem projekt indywidualny. Mój pomysł to publikowanie wszystkich koncepcji, które powstaną i wspólna z Wami dyskusja o wadach i zaletach projektu. Będę wdzięczny również za fajne projekty, które mogą być inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 13.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam, szukam natchnienia, rozpoczynam budowę willi z przeznaczeniem na biuro małej firmy (3 kondygnacje w sumie około 350m2). Chycałbym aby budynek wyglądał nowocześnie a jednocześnie był funkcjonalny i tani w budowie i użytkowaniu. Warunki zabudowy narzucają sporo ograniczeń więc zamówiłem projekt indywidualny. Mój pomysł to publikowanie wszystkich koncepcji, które powstaną i wspólna z Wami dyskusja o wadach i zaletach projektu. Będę wdzięczny również za fajne projekty, które mogą być inspiracją. Nic nie wiemy o tych warunkach zabudowy, a to wydaje sie podstawowe zeby cos doradzic. Ten dom to w Zakopanem? w Sopocie? w Katowicach przy spodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 14.09.2009 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 No jasne, podaję parametry: Działka pow 454m2szerokość 22 frontszerokość tył 18,6Głębokość działki od 20,4 do 18,45linia zabudowy 5szerokość elewacji 11m2 kondygnacje nadziemne jedna podziemna do 8,5 m nad ziemiąDach płaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 23.10.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 No dobra tak jak obiecałem zamieszczam pierwsze propozycję budynku. Wielkosc i kształt działki bardzo ograniczają możliwość stworzenia ciekawej bryły bez znacznej utraty i tak małej powierzchni, tak więc architekt miał za zadanie maksymalnie upraszczać bryłę nz rzecz optymalizacji powierzchni. Dodatkowo teren jest z lekkim nachyleniem które jest kłopotliwe dla realizacji kondynacji podziemnej. Prosze o sugestię co byście ulepszyli jakie są wady i czy Wam się podoba.. http://www.biurogrunwald.pl/biuro1.jpg http://www.biurogrunwald.pl/biuro2.jpg http://www.biurogrunwald.pl/biuro3.jpg http://www.biurogrunwald.pl/biuro4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 30.10.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 No moi drodzy pomóżcie trochę, co byscie poprawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 30.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Nasuwa mi się takie spostrzeżenie odnośnie ilości miejsc parkingowych. Czy WZ coś mówi na ten temat? Czy w budynku będziecie przyjmować klientów, czy będą tylko pracownicy? Na wizualizacji widzę 2 samochody i chyba 4 miejsca parkingowe... Ilu ludzi będzie tam pracowało i dojeżdżało własnym autem? Pytam dlatego, że moim już kilkukrotnym doświadczeniem jest koszmar ze znalezieniem miejsca do parkowania przy różnych indywidualnych firmach (typu architekt, kancelaria prawna) jak również przy urzędach. Najgorsza sytuacja jaką znam to nowe starostwo powiatowe w Nowym Sączu (wydział geodezji), przy którym jest "0" miejsc parkingowych dla petentów, których przyjeżdża codziennie sporo i blokuje całkowicie małe osiedlowe uliczki. W ogóle budowanie instytucji publicznych i firm nastawionych na obsługę klientów bez parkingów to chyba nasza choroba narodowa. Z własnego podwórka mogę podać nowy budynek sądu w Krakowie, który ma obsługiwać setki osób dziennie... a parkingu nie ma... A co do wyglądu budynku to o bryle się nie wypowiem, bo nie bardzo się na tym znam, interesuje mnie tylko jaki jest przewidziany materiał wykończeniowy elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts